Sunday, March 12, 2017

'Mat Dan' telah selamat Bertunang Dengan Gadis Melayu.

Posted by FadhDeela at 9:58 PM
Reactions: 
 KUALA TERENGGANU: Lelaki Mat Saleh yang fasih bertutur loghat Terengganu, Kareef Daniel Abdullah atau lebih dikenali sebagai Mat Dan, selamat bertunang dengan seorang gadis Melayu di Bukit Chendering di sini, pagi tadi. Majlis pertunangan antara Mat Dan, 28, dan gadis misteri itu hanya diketahui selepas dua keping gambar menunjukkan pengacara rancangan travelog terbabit lengkap berbaju Melayu serba biru sambil ditemani bapa dan ibunya, Kevin Tyler dan Nicol Tyler.
Satu daripada gambar yang viral di media sosial itu memaparkan ibu Mat Dan menyarungkan cincin ke jari seorang gadis berbaju kurung biru dan bertudung ungu lembut. Sumber berkata, anak jati kelahiran Bristol, England itu selamat melangsungkan pertunangan kira-kira jam 10 pagi tadi dengan hanya dihadiri sahabat dan keluarga terdekat kedua-dua pihak. Katanya, pertunangan diadakan secara sederhana bagi menghormati permintaan pasangan itu. 
"Memang benar Mat Dan sudah bertunang dengan gadis tempatan kira-kira jam 10 pagi tadi sambil dihadiri sahabat dan keluarga terdekat sahaja. "Atas permintaan keluarga pasangan itu, majlis dibuat sederhana mengikut amalan tradisi Melayu," katanya ketika dihubungi BH, hari ini. 

Sumber itu berkata, identiti gadis terbabit tidak boleh didedahkan atas permintaan keluarga yang mahu menjaga privasi masing-masing. Sumber juga enggan mendedahkan tarikh pernikahan pasangan terbabit. Januari lalu, sebuah portal dalam talian melaporkan, Mat Dan menghadiri kursus praperkahwinan di Kuala Terengganu dan dipercayai ada kaitan dengan pertunangan yang berlangsung hari ini.
❤ Ramai la yang kecewa! hahaha Bertabah laaa.. lalalalala

0 comments:

 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review