Monday, October 20, 2014

I Want To Touch A Dog - Allahuakbar!!

Posted by FadhDeela at 1:46 PM
Reactions: 
Salam semua! 

Dah lunch belum?? Kat media sekarang kecoh dan heboh pasal program 'I want to touch a dog'. Program ini dianjurkan bagi mengelakkan kita takut kepada anjing dan tidak menganaiya anjing. Program nie bagus tp kepada kita yang islam nie kenapa mesti nak sentuh dan mengomol si anjing itu?
Macam-macam pendapat aku dengar pasal benda nie ada yang setuju ada yang xsetuju. Ada yang kata kalo dah pegang boleh samak. Yang penting niat!! 
Bagi pendapat aku laaa kalau nk pupuk sifat jangan takut pada anjing tak perlu laaa sampai kena pegang, gomol anjing tu. Bila kita dah tunjuk dengan memegang anjing depan kanak-kanak yang masih belum mgerti apa-apa, Apakah akibatnya nanti.. Wallahualam!!
Apa pulak pendapat kawan-kawan blog??



2 comments:

Cik Aish said...

yg haram tetap haram..

macam macam manusia akhir zaman sekarang

FadhDeela said...

@cik Aish: sedih knp bnda mcm nie boleh berlaku di Malaysia negara Islam.. huhu

 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review