Wednesday, May 22, 2013

The Most Younger Miss World in the world

Posted by FadhDeela at 11:40 AM
Reactions: 
0 comments
Little Lolly, budak perempuan yang dikatakan paling cantik di dunia atau The Most Younger Miss World in the world atau Ratu Dunia Terkecil/Termuda Dunia.
Kepopularan Little Lolly ini adalah secara tak sengaja. Budak ini berasal dari Sinchuan China. Satu hari, wajahnya diambil gambar oleh seorang pelawat, Mr Lui yang kemudiannya memasukkan gambar budak ini ke dalam internet. Dia mula famous apabila gambar budak ini dipaparkan disalah satu forum popular di China yang kemudiannya menarik perhatian jutaan penduduk di sana.

Dan sekarang dia dah sangat famous dan menjadi rebutan pelbagai syarikat pengiklanan di China.





Bila Gambar Leonardo DiCaprio Diphotoshopkan

Posted by FadhDeela at 10:45 AM
Reactions: 
0 comments
 Lawak laa..hahhahaha Hiburan Di Pagi Hari :) Enjoy









Sunday, March 10, 2013

Video clip Sayang..funny!

Posted by FadhDeela at 12:55 AM
Reactions: 
0 comments
https://www.youtube.com/watch?v=4OVU6M-LVQ8&feature=youtube_gdata_player

Xleh blah aku dgn video clip nie..hadoii nak terburai isi perut aku..hahaha terbaik hiburan mlm nie..

Wednesday, February 20, 2013

Fizz fairuz putus tunang????

Posted by FadhDeela at 8:55 AM
Reactions: 
0 comments
Salam smua...

Pagi2 aku dh nk wat gosip tp aku xkira nk bgtau jugak..pg td otw g office dgr hot fm then am krew bgtau fizz fairus putus tunang..pts disebabkan tunang nyer tu isteri org..aiyoyo!!!

1 word aku nak bg "PADAN MUKA"!!! Nie smua karma..Allah byr cash..wat u give u get back laa..kepada almy nadia bersabar la syg insyallah anda akan dpt yg lebih baik dr fiZz..

Sblm nie aku mmg minat dgn fizz tp lepas dia menang Abph keperangai berubah terus aku xminat dia.. kacang lupakan kulit

Okla nnt kalo dpt lg info aku update yer!!

Info Terkini dr hmetro:

Kuala Lumpur: Pertunangan Fizz Fairuz hanya bertahan seminggu apabila pelakon itu memutuskan ikatan dengan tunangnya Ahad lalu, selepas mengetahui wanita berkenaan rupa-rupanya sudah bersuami.
“Saya benar-benar tertipu dan tidak menyangka tunang saya itu isteri orang,” kata Fizz, 34, semalam.
Pertunangan Fizz secara diam-diam dengan seorang wanita berusia 26 tahun di Kuantan, Pahang pada 10 Februari lalu, mengejutkan banyak pihak kerana sebelum ini dia hangat bercinta dengan pelakon, Almy Nadia, 27, sejak tujuh tahun lalu.

“Saya tidak menyangka perkara sebegini berlaku dan kehidupan saya seolah-olah ‘diatur’ oleh dia (bekas tunangnya) sejak kami berkenalan setahun lalu,” katanya yang menyifatkan kemungkinan dia terkena buatan orang.

Fizz berkata, empat hari selepas bertunang iaitu pada Khamis lalu, baru dia tahu tunangannya itu isteri kedua seorang usahawan berusia 40-an dan mereka bernikah di selatan Thailand beberapa tahun lalu.

Sunday, February 3, 2013

Ilham Nasi Kukus Ayam Berempah..

Posted by FadhDeela at 11:07 PM
Reactions: 
0 comments
Salam semua...

Hari nie lambat sikit post entry..biasa la wiken byk aktiviti yg buat..hihihi malam2 nie aku nak cite pasal makanan!!

Hadoi la aku nie mcm mana nak kurus mlm pun melantak nasi..hihi nasib laa yg penting dpt mkn makanan sedap!! Kekeke..

Aku nak rekomenkan kat korang smua nasi kukus ayam berempah yg super power!! Kira kedai nie mmg kedai fav aku la..ayam berempah dia dgn kuah cili dia mmg superb..mkn smpai nngs2 laa sbb pedas dan sedap!!

Nama kedai tu Ilham Nasi Kukus @Mutiara Damansara!!! Korang yg pengemar mknan pedas sila try..mmg aku yakin korang suka..


Meh tgk lak ayam dia...


Terliur? Blumm lg..ok tgk nasi dia lak


ok x? Kalo xterliur ermmmm korang g check doktor laaa hihihi

Friday, February 1, 2013

Makan sedap di Penang

Posted by FadhDeela at 11:52 PM
Reactions: 
0 comments
Salam...

Malam nie aku nak story pasal makan best kat Penang..sbb last few week aku g penang..skrg nie slalu gile aku g penang biasa la jumpe cik abg..hahaha nak wat mcm mana cik abg ssh nak cuti so aku yg senang cuti nie la kena bkorban..

Benda yang paling aku suka g penang sbb leh mkn sedap woor..aku suka gile mkn nasi kandar dgn pasembor!! Paling best mkn nasi kandar kat nasi kandar Line Clear..pehh terbaik la!!

Nasi kandar yg aku xdpt rasa lg Nasi Kandar Beratur!! Tiap kali nak mkn mesti ramai giler org..huhu





Aku mkn pasembor nie kat gurney..kelakar org yg wat pasembor nie sbb dia msti menari masa nak tuang kuah pasembor tu hahah comey jer!! Nnt g penang lg aku msti nk g mkn kat nasi kandar beratur!!

Thursday, January 31, 2013

Berblog menggunakan HP

Posted by FadhDeela at 1:14 PM
Reactions: 
0 comments
Testing..testing..testing!! Mengtest post entry pakai hp..kalo berjaya leh post bile2 masa dan di mana2 jer hihihi.. *^▁^*

Setia Hujung Nyawa

Posted by FadhDeela at 12:51 PM
Reactions: 
1 comments

 Setia Hujung Nyawa..

Sekarang nie kat TV tgh hot cerita Setia Hujung Nyawa!! sana sini org duk cakap pasal drama nie..aku bpeluang tgk 2 kali jer..biasa la umah xde TV...huhu kesian kesian!!
Aku try gugel td nak cari mana tau leh download ke nnt leh layan...rupa2nyer cite nie adaptasi sebuah Novel..!! Kesian kuasa 3 dah nie..lambat btol keteapi aku..


Blk keje nie aku nak cari novel nie la kat Popular!! org selalu ckp Drama yg hits adaptasi novel lg best baca novel dia...Bg aku try baca dulu nnt aku share kat Entry Mari Membaca!!
Lg 1 knp org suka tgk cite nie sbb pelakon2 dia kot..aku suka sgt tgk Heroin dia.. Nelydia Senrose!! comey org dia..muka dia sedap jer mata memandang..btuahnyer muka cantik nie..hihi ada few pics dia aku kipnap dr gugel :)


 
 
 
 
 

Awie Hanya Tahu Cabang Perniagaan Kelab Malam, Cari Rezeki Untuk Keluarga

Posted by FadhDeela at 10:26 AM
Reactions: 
0 comments
Salam,

Minggu nie mmg minggu free aku kat opis!! buhsan xde keje nak wat.. Kalo xde keje tu biasa la mlayan internet laa hihi

Pagi aku baca la blog Beautifulnara.. Aku tertarik nak share entry pasal awie nie.

Ihsan - BEAUTIFULNARA!!

Walapun ada pihak yang mempertikaikan tindakan Awie menjalankan perniagaan kelab malam yang bertempat di Ipoh, Perak, Awie mendakwa dia mempunyai perancangan untuk membuka tiga lagi cawangan kelab malamnya yang dipanggil Malai Rock Station.
Menurut mStar Online, Awie merancang membuka cawangan kelab malamnya Kuala Lumpur, Johor dan Kuantan, Pahang.
Jangan melihat perniagaan kelab itu daripada pandangan yang cetek. Ia adalah sebuah perniagaan dan saya telah melabur ratusan ribu untuknya.
Malah saya juga merancang untuk kembangkan lagi perniagaan itu pada tahun ini selepas mendapat respons baik daripada pengunjung di Ipoh.
Awie berkata berkata begitu kerana tidak puas hati dengan pihak media yang bertanyakan perkara tersebut semasa malam gala filem Hantu Kak Limah 2: Husin, Mon & Jin Pakai Toncit dekat sini malam Selasa lepas.

Awie menegaskan, masyarakat seharusnya berfikiran terbuka dan tidak mudah menjatuhkan hukum hanya kerana dia berstatus selebriti.
Saya bergiat dalam bidang hiburan dan tidak tahu cabang perniagaan lain melainkan cabang ini sahaja (membuka kelab malam). Takkan saya hendak jual nasi lemak yang saya tidak tahu caranya?
Jadi apa salahnya saya jalankan perniagaan berasaskan hiburan? Jangan persoalkan mengenai hukum hakam hanya kerana saya seorang artis?
Tambah Awie lagi:-
Teruk sangat ke buka kelab malam? Apabila saya yang buka, semua mempertikaikan saya? Sedangkan benda ini bukannya baharu.
Di luar sana, lebih ramai orang Melayu yang berniaga kelab, hotel dan pusat hiburan lain tetapi kenapa tidak dipertikaikan?
Saya hanya berniaga bagi meneruskan kelangsungan hidup dan mencari rezeki untuk diri dan keluarga, apakah itu salah?”
Errrmmm xtau nak ckp mcm mana dengan statement dia..!! kalo salah ckp kang marah lak peminat dia.. Saksikan pic2 seterusnyer:




SEKIAN TERIMA KASIH....Hahahahahaha

Friday, January 18, 2013

Segmen Mari Membaca: Hikayat Cinta Si Pematah Hati

Posted by FadhDeela at 4:03 PM
Reactions: 
0 comments
Salam

Segmen Mari Membaca!! HIKAYAT CINTA SI PEMATAH HATI



WARFEEN WARDAH mempunyai impian untuk membina rumah tangga bersama lelaki ilihannya, Daniel Elhan. Sayangnya, sekian lama dia menanti masih belum ada sebarang tanda di jari. Bukan kerana tak sabar menanti tetapi Daniel Elhan hanya pandai menabur janji hinggalah suatu hari dia bertemu dengan seorang lelaki…
RAYYAN RAIQARL... lelaki yang sentiasa membawa diri. Kecewa dengan rumah tangga ibu bapanya yang gagal membuatkan dia mengambil keputusan untuk tinggal jauh daripada keluarganya. Pertemuannya dengan Wafeen Wardah membuatkan dia jatuh cinta pandang pertama. Sayangnya, gadis yang dipuja kepunyaan orang. Pada awalnya, dia tidak mahu mengikut rasa hati. Baginya, dia bukan perampas kekasih orang!
“Betul… saya single lagi. Saya tengah tunggu awak jadi kekasih saya la…”
“Sorry… saya dah ada kekasih.”
“Tak apalah. Saya tunggu awak putus dengan dia.”
“Hah?”

Tapi segalanya bermula bila dia mengetahu siapa Wafeen Wardah yang sebenarnya. Rayyan nekad, bagaimana cara sekalipun… dia mahu memperisterikan Wafeen! Istilah perampas kekasih orang ditolak ke tepi. Dia tidak mahu ambil peduli asalkan dapat membalas dendam atas sakit yang tertanggung dalam hati.
Mampukah Wafeen Wardah mempertahankan tembok kesetiaannya kepada Daniel Elhan atau dia sendiri jatuh cinta dengan panahan cinta Rayyan Raiqarl? Siapa yang akan patah hati dan siapa pula si pematah hati?

“Tak apalah kalau saya bukan sayang awak... Cara mia, ti voglio bene...”
“Apa makna…”
“Honey, I love you so much. Sayang, saya sangat cintakan awak.”

* Aku dah baca novel nie..Pendapat aku jalan cerita dia mmg best!! menarik..kira boleh layan jugak laa!! kalo nak baca leh sewa novel aku..hahahahaha

Picture Wedding Apek & Leuniey Oleh The Photolicious

Posted by FadhDeela at 2:26 PM
Reactions: 
0 comments
Salam

Walaupun aku rasa dah basi cite pasal si apek nie kahwin tp aku ttp nk post pic2 comey bini dia!! cute ler pula aku tgk bini si apek nie..Chicky jer perwatakan dia.!! seboleh2nyer aku just nak post pic bini dia jer xnak post pic si apek tu..hahahhahahaha

Aku pun suka tema kaler wedding si apek nie..Kaler biru + Purple Pink.Combination kaler dia cantik..!!





byk lak pic siti...sbb aku suka sgt tgk imej dia skrg tersangat laa comey!!!!

Penampilan Pertama Siti Nurhaliza Bertudung Litup

Posted by FadhDeela at 11:28 AM
Reactions: 
1 comments

 Salam,

Selamat Pagi semua...hari jumaat nie masing lemau nak wat keje kan?? aku nak cite pasal artis laa pagi2 nie..Masyallah patutnyer pagi2 jumaat nie buat amalan baik tp aku nak bergosip..hahhahaha Entry aku nie kira amalan baik la tu coz share dgn korang pic gertis pujaan aku bertudung litup!!

Alhamdulillah comey sgt!! nmpk muda nmpk berseri...Harap sgt siti terus kekalkan imej mcm nie..Ape pendapat korang??





Thursday, January 17, 2013

Kereta Sewa Murah di Langkawi

Posted by FadhDeela at 10:20 AM
Reactions: 
0 comments
Salam

Hari nie 1st day aku keje utk minggu nie setelah bersuka ria kat Langkawi.. Seronok giler g holiday. Nnt aku share pictures kat langkawi.. Ari nie xsempat nak upload pictures smua sbb bz gilos sbb cuti laa kann hihi

Yang syok g langkawi nie mak2 laa..mak aku borong periuk belanga bkn main lg.. siap beli beg kosong lagi nak angkut brg2 dia..aku borong ape aje coklat jer..!!

Entry nie aku just nak bg info kalo siapa2 nak g langkawi. Kalo g sana kena sewa kete so aku nak share kat korang kereta sewa yg aku sewa kat langkawi. Aku ambik Honda City 3hari dia bg RM300 pastu adjust punye adjust dia bg RM250 jer!! hahahahahaha *mak suka nyahh*. Kereta dia mmg mmuaskan!

Nie no telepon abg tu.. 012-4700522

Website dia aku xingt la ape! hahahaha try la call dia then tnye kalo bminat..

Friday, January 11, 2013

Selamat Hari Jadi Siti Nurhaliza

Posted by FadhDeela at 4:52 PM
Reactions: 
0 comments
KHAS BUAT DATO SITI NURHALIZA!!!


Sweet x aku wat khas utk Siti!!! dulu hingga kini Siti ttp pujaan hati ku :)

Thursday, January 10, 2013

Senarai Top 5 ABPBH 2012

Posted by FadhDeela at 5:11 PM
Reactions: 
0 comments

AJL br jer selesai becoming anugerah yg besar adalah ABPBH. ABPBH akan berlangsung pada 7 April 2013. Sebelum majlis blangsung kita wat ramalan nujum pak belalang dulu.

Berikut ialah senarai penuh top 5 & ramalan aku untuk ABPBH 2012:-

Artis Baru Lelaki Popular
1. Aiman Hakim Ridza
2. Izzue Islam
3. Jimmy Palikat
4. Shah Iskandar
5. Taiyudin Bakar
* Shah Iskandar

Artis Baru Wanita Popular
1. Ainan Tasneem
2. Emma Maembong
3. Hanez Suraya
4. Nad Zainal
5. Wawa Zainal
*Hanez Suraya @ Emma Maembong

Artis Duo/Berkumpulan Popular
1. Black & Malique
2. Hafiz & Adira
3. Jimmy Palikat & One Nation Emcees
4. Mojo
5. Sleeq & Najwa Latif
*Black & Malique

Penyanyi Lelaki Popular
1. Aizat
2. Black
3. Faizal Tahir
4. Hafiz
5. Hazama
*Hafiz

Penyanyi Wanita Popular
1. Jaclyn Victor
2. Najwa Latif
3. Shila Amzah
4. Stacy
5. Yuna
*Shila Amzah

Pelakon TV Lelaki Popular
1. Aaron Aziz
2. Adi Putra
3. Beto Kusyairy
4. Fahrin Ahmad
5. Johan As’ari
*Beto @ Aaron Aziz

Pelakon TV Wanita Popular
1. Fasha Sandha
2. Izara Aishah
3. Nabila Huda
4. Neelofa
5. Siti Saleha
*Neelofa

Pelakon Filem Lelaki Popular
1. Aaron Aziz
2. Adi Putra
3. Bront Palarae
4. Shaheizy Sam
5. Zizan Razak
*Aaron Aziz @ Zizan Razak

Pelakon Filem Wanita Popular
1. Lisa Surihani
2. Maya Karin
3. Neelofa
4. Nora Danish
5. Yana Samsudin
*Maya Karin @ Lisa Surihani

Artis Komedi Lelaki Popular
1. Angah
2. Jepp
3. Johan
4. Nabil
5. Zizan Razak
*Zizan @ Johan

Artis Komedi Wanita Popular
1. Aliza Abdullah @ Enot
2. Didie Alias
3. Jihan Raja Lawak
4. Noorkhiriah
5. Sharifah Shahira
*Didie Alias

Pengacara TV Lelaki Popular
1. AC Mizal
2. Awal Ashaari
3. Aznil Nawawi
4. Faizal Ismail
5. Zizan Razak
*Zizan Razak

Pengacara TV Wanita Popular
1. Adibah Noor
2. Didie Alias
3. Fara Fauzana
4. Neelofa
5. Sharifah Shahira
*Fara Fauzana

Penyampai Radio Lelaki Popular
1. Ag
2. Faizal Ismail
3. Halim Othman
4. Johan
5. Nabil
*Faizal Ismail

Penyampai Radio Wanita Popular
1. Abby Fana
2. Dj Lin
3. Fara Fauzana
4. Linda Onn
5. Raja Azura
*Fara Fauzana

Mcm mana lak tekaan korang?? Mari meneka!! kita tgk nnt siapa yg kena..hihih

SHOPPING ONLINE PLUS SIZE

Posted by FadhDeela at 4:15 PM
Reactions: 
1 comments
Salam,

Sementara aku xbz dgn keje nie baik aku kongsi dgn korang 1 page yg wat aku ari2 nak tgk.. Aku nie kalo nak cari bj keje ssh la sgt biasa la bdn cute miut *termuntah*!! aritu xde keje goole punye goole cr SHOPPING ONLINE PLUS SIZE!! hahahahahhahaha


dpt 1 link nie menarik perhatian aku ler pulak..cun2 seh bj2 kat page dia nie..siapa2 yg senasib dgn aku yg ssh nk cari bj cantik2 bole la layan page nie..Aku pun nak cari sluar selai laa hihihi


Macam2 lagi ada.. Jom usha pagi nie SHOPPING ONLINE PLUS SIZE


 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review