CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, February 19, 2012

Obsesiku - Aqasha

video

Lirik Lagu Obsesiku -Aqasha

Matamu…Bibirmu..Pipimu dan Juga Senyum mu
Membuat Aku Lebur Hanyut Di Dalam Ghairah Kernamu
TubuhMu..
HarumMu..
Hatimu Oh Semua Aku Mahu

*
Inginku Gigit-Gigit Cuping Telinga Kecilmu
Luahkan Perasaanku
Membisikan Aku Cinta Kamu
Asmara Disetiap Pagi HariMu
Dengan Harapan Agar Kau Tahu

Semoga Kau Tahu

Ku GilakanMu
Aura Mu Memujuk Rayu Hatiku
Sering Bergoncang Jiwa Ini
Siang Malam Ku Gundah
Tiada Melihat WajahMu
Ku Rindu
TubuhMu
Harum Mu
Hati Mu

Oh Semua Aku Mahu

*lawak la lagu nie!! hihi tp lama2 dengar best pulak*

Thursday, February 16, 2012

Alhamdulillah Tenang Bila Didengari..

Berulang2 kali aku dengar video nie..Ya Allah sedapnyer dengar bacaan bdk nie...sejuk perut mak dia mengandungkan dia..bile dengar bacaan yasin bdk nie aku rasa tenang sgt...semenjak 2 3 minggu nie aku serabut ngan masalah yg tah ape2 tu aku mmg serabut sgt dgn stress nyer lg kadang2 aku rasa xleh handle tp bile aku dengar bacaan adik nie jiwa aku jadi tenang..bnda nie aku bkn nak tipu tp bnda dtg dari hati aku sndiri..
semoga adik dlm video nie akan berjaya suatu ari nie..insyallah!! mari kita dengar merdunya suara beliau....

video

Filem: 7 Petala Cinta

Ari tu masa encet lebah datang sini aku g tgk wyg then ada la iklan next movie..aku tgk filem 7 Petala Cinta nie mcm menarik jer!! cite cinta islamik..rasa xsabar nak g tgk!!! Di Tayangkan pada 15 March 2012...sini aku bg sikit sinopsis dia..

7 Petala Cinta yang merupakan sebuah filem cinta berbentuk Islamik yang digarap oleh Azahari Zain dan diterbitkan oleh Metrowealth Pictures mengisahkan kehidupan anak remaja yang mendapat pendidikan dalam institusi keislaman. Pelbagai insiden dan suka duka yang berlaku selain berdepan dengan kemelut yang akhirnya mengundang perspektif berbeza.7 Petala Cinta tidak hanya menyingkap kisah suka duka dunia remaja yang terperangkap dengan nafsu dan nilai budiman dalam jiwa namun turut memaparkan pengorbanan, erti persahabatan serta kisah cinta agung.


Sinopsis Filem 7 Petala Cinta
Hamka seorang graduan syariah dari Universiti Al-Azhar ditunangkan dengan anak kepada guru di madrasah tempatnya menuntut ilmu, Saidatul Nafisah (Shima Anuar) dan kemudiannya berhijrah ke Yemen untuk menuntut ilmu. Namun sebaliknya, Hamka gigih menulis al-Quran dengan tulisan tangannya sendiri bagi dijadikan hantaran perkahwinannya kelak.

Entah mana punca, berita mengenai Hamka terbunuh di Yemen tersebar selepas negara itu dilanda perang saudara dan konflik politik. Tunangnya, Nafisah menanti dengan setia dan muncul pula watak Attar (Aeril) yang sudah lama memendam perasaan kepada Nafisah. Di situlah wujudnya nilai kesetiaan seorang wanita yang mengagungkan seorang lelaki yang dicintai walaupun apa saja yang melanda.

video

Sunday, February 12, 2012

Whitney Houston meninggal dunia

LOS ANGELES: Penyanyi terkemuka Whitney Houston, meninggal dunia pada hari Sabtu.

Menurut publisisnya, Kristen Foster, lokasi dan sebab kematiannya belum dikenalpasti.

Houston terkenal dengan lagu-lagu seperti "How Will I know you," "Saving All My Love for You” dan “I Will Always Love You."

Beliau juga telah memenangi beberapa anugerah Grammy.

Sedihnyer!! dah la aku nie peminat dia...uuwaaaaaaaaaaaa!!! ranai yg ckp punca kematian dia sbb berlebihan dadah tp xtau lg polis masih menyiasat...

Kawan Gembira Ramai..Kawan Susah Payah..

Msti ramai yg paham peribahasa tu kan..peribahasa tu aku sndiri yg cipta!! kadang2 aku sedih bile dpt kwn2 mcm nie...xleh tgk org lain senang..! thn lepas aku kena fitnah thn nie pun sama jugak..ada jer org xpuas hati ngan aku..ermmm tah laaa ssh baik sgt ngan org nie..

serik dah aku rasa!! ape la motif dia nak wat mcm nie erk..!! hanya dia and ALLAH jer tau ape tujuan dia sbnrnyer..ape agaknyer salah aku sampai mcm tu skali..! aku xsuka org2 yg mulut suka menyampai dan seorg yg LALANG..!! sbb mulut kau org lain bergado..ermmm manusia!!!

Kalo ada yg kau xpuas hati ke terasa hati ke kat aku terus terang jumpe aku..xnak jumpe depan2 pun email or YM aku bkn ko xde smua tu..drpd ko duk cite2 bnda yg dah lama wat ape?? jgn ckp org jer mungkin ko lupa waktu tu sape yg tokok tambah sape yg mengapi2kan sape yg menambah perisa? mungkin aku diam lg sedap ko bercakap kan..xpe laa manusia aku mls dah nak kecoh sbb aku dah letih ngan smua nie..ko ckp la byk mana ko nak ckp!! bile ko dah puas nnt ko diam la sndiri..

blajo la bsyukur..blajo la kenang budi...blajo la terima hakikat!!! xpe la manusia aku mls dah nak layan smua2 bnda nie..buat la smpai ko termampu!! selama ni ko bkn bg kesenangan kat aku pun...hasut la byk mana ko leh hasut..aku xkisah!! ko still bckp sbb aku diam kan..ko takut aku bukak cite ko jugak kan?? xpe buat la mmg aku ambik kptsn xnak kerohkan keadaan sbb aku dah biasa kena bnda2 mcm nie..aku halalkan ape yg selama nie aku dah buat utk ko..

Ingt lahh kita bkn sentiasa di atas sesekali ALLAH nak kita duk bawah..!!kpd kwn aku pikir la sbb kita dah lama bkawan..pikir la ngan waras..pikir org dewasa bkn pikir mcm budak2! korang wat la cara korang jgn ganggu kehidupan aku! aku tau mereka xbaca smua nie tp aku lega sbb dpt tulis..aku mmg saje xnak bls ape2 yg diaorg buat..biarkan aje!!

Saturday, February 11, 2012

8 Tip Mudah Penjagaan Kesihatan Payudara

1. Periksa payudara anda

Anda digalakkan untuk membuat pemeriksaan payudara anda sendiri sekurang-kurangnya sebulan sekali. Waktu yang sesuai untuk anda lakukan pemeriksaan ini adalah pada tarikh yang sama setiap bulan atau beberapa hari selepas kedatangan haid. Mengikut kajian, selepas haid payudara anda masih lagi lembut dan senang untuk mengesan sekiranya terdapat sebarang tanda dan segeralah berjumpa dengan doktor.

2. Jauhi pembedahan

Ada segelintir wanita yang ingin memiliki payudara yang besar dengan mengambil jalan yang mudah iaitu melakukan pembedahan. Sebelum anda mengambil keputusan untuk melakukan anda digalakkan membuat beberapa kajian akan risiko yang anda akan alami selepas melakukan pembedahan tersebut kerana ia mungkin akan mengorbankan asset kesayangan ini. Sebenarnya kecantikan seorang wanita datangnya dari dalam diri seseorang wanita itu sendiri.

3. Kesihatan payudara

Bagi mendapatkan bentuk payudara ynag menawan, anda digalakkan untuk membuat beberapa senaman bagi menguatkan otot pektoral dan yoga. Senaman ini dapat memberi kepuasan kepada anda kerana ia akan menjadikan payudara anda cantik, montok dan menawan. Di sini ada beberapa cara untuk menguatkan otot pektoral :

i) Senaman biasa
-tekan kedua telapak tangan ke dinding sambil anda memandang ke atas.
-anda diminta untuk menahan beberapa minit dan lepaskan secara perlahan.
-posisi ini haruslah diulang beberapa kali dan ia boleh dilakukan di dalam bilik mandi.
-lakukan mengangkat dan menurunkan bahu secara berulang-ulang untuk memperkuatkan otot payudara anda.

ii) Yoga
-untuk melakukan senaman secara yoga anda perlu menenangkan fikiran dahulu sambil menarik nafas dalam-dalam dan lepaskan secara perlahan-lahan.
-kedua lengan didepakan separas bahu dan gerakan perlahan-lahan lengan kanan ke atas dan lengan kiri ke bawah.
-berhenti lima saat dan sambung semula dalam posisi yang sama tetapi lengan kiri ke atas
-lakukan gerakan tersebut sebanyak 10 kali setiap hari.

4. Sentuhan lembut

Percaya atau tidak sebenarnya minyak aromaterapi boleh digunakan untuk mengurut serta menganjalkan payudara. Sentuhan yang lembut dan urutan yang sempurna akan dapat memberi ransangan kepada saluran darah di payudara anda. Cara urutan yang disyorkan kepada anda adalah dengan mengurut ke luar, ke bawah dan ke dalam mengikut aliran payudara anda. Jika dibandingkan dengan penggunaan masker dank rim, cara menggunakan minyak aromaterapi lebih efektif kerana ia akan memudahkan urutan dan minyak akan lebih cepat menyerap ke dalam saluran.

5. Menjaga kebersihan payudara

Kita digalakkan untuk menjaga kebersihan diri termasuk jugalah dengan payudara kerana payudara yang bersih akan membuat payudara bertambah cantik. Apabila anda melakukan pemeriksaan, anda haruslah memberikan sepenuh tumpuan pada bahagian puting kerana ia merupakan kilang pengeluaran susu minyak. Pengeluaran minyak adalah bertujuan untuk melicinkan bahagian putting dan arela supaya ia tidak kering serta kulit tidak pecah. Cara penggunaan kapas dan minyak zaitun juga boleh dipratikkan untuk membersihkan kelenjar minyak yang melekat di bahagian puting.

6. Guna baju dalam yang sesuai

Apabila anda memilih baju dalam, anda haruslah memilih mengikut kesesuaian anda. Contohnya memakai baju dalam ketika hamil dan tempoh menyusu anda, haruslah sesuai mengikut situasi tersebut. Ini kerana untuk memastikan payudara berada di dalam keadaan yang betul.

7. Penyusuan

Ketika menyusukan bayi, anda haruslah meletakkan bayi di dalam posisi yang betul agar bayi anda tidak menarik payudara anda. Di dalam proses penyusuan berlaku, terdapat masalah yang dihadapi oleh segelintir wanita yang dipanggil bengkak susu. Masalah ini dapat diatasi dengan cara memerah susu secara lembut untuk mengurangkan kesakitan atau dengan cara menuam payudara menggunakan air suam.

Anda juga perlu tahu, dengan menyusukan anak ia dapat membantu mengecutkan rahim dengan cepat kepada asal dan menghindarkan daripada terkena penyakit barah yang ditakuti oleh wanita di dunia ini.

8. Jangan ramas payudara anda

Anda dinasihatkan agar tidak meramas payudara ketika melakukan hubungan kelamin, ini kerana ia boleh membuatkan payudara anda lebih cepat kendur daripada biasa. Jadi anda harus mengingatkan pasangan tentang perkara ini.

Thursday, February 2, 2012

Filem Sumpahan Kum Kum

Ada sape2 dah tgk cite nie???? last week encet lebah dtg sini kitaorg g tgk wayang..disbbkan cite lain smua fully booked kitaorg pun ape lg redah jer la tgk cite hantu..!! dari tgk cite keramat baik aku tgk cite Sumpahan Kum Kum..!! seriously aku ckp mmg menakutkan!!!!! seram jugak laa..meremang2 bulu roma aku..lakonan Feroz Khan mmg terbaik..good job bro!!!

Cerita bermula apabila Mila (Shima Anuar) yang memiliki wajah berjerawat, malu dengan keadaan rupanya lalu berjumpa dengan seorang dukun bagi mendapatkan rawatan susuk. Pantang laranganya adalah Mila tidak boleh melihat cermin selama 44 hari. Di tempat kerjanya, Mila yang dahulunya langsung tidak dipandang oleh lelaki, mula menjadi siulan ramai. Mila tidak sabar untuk melihat wajah barunya dan dia melihat cermin. Wajah Mila bertukar menjadi hodoh dan Mila pergi berjumpa dukun yang sama untuk memulihkan wajahnya.

Setelah dipujuk dan dirayu, akhirnya dukun iaitu Mak Tom (Lydiawati), memberitahu Mila bahawa satu-satunya cara untuk memulihkan wajahnya adalah dengan meminum darah 9 gadis sunti. Mila mengekori Shima (Wawa Zainal) ke tandas dan membunuhnya serta meminum darahnya. Shima adalah anak kepada Mak Tom. Mak Tom bertekad untuk membalas dendam terhadap kematian anaknya dan memanggil Mila dengan mengatakan kononnya ada cara lain untuk mencantikkan kembali wajahnya. Mak Tom melibas Mila dengan cangkul dan memasukkan tubuh Mila yang nyawa-nyawa ikan ke dalam lubang yang telah digalinya. Sebelum ditimbus, Mila sempat menyumpah yang dia akan membunuh anak-anak sunti keturunan Mak Tom. Mak Tom mempunyai seorang cucu, Tini (Echa) dan Mak Tom bimbang Tini akan menjadi mangsa dendam Mila maka Mak Tom sentiasa bersikap dingin terhadap Tini. Hantu Mila(hantu kum-kum) sering merayau dan menggangu orang kampung.

Pada suatu hari, Mak Tom meninggal dan wajahnya berulat dan dipenuhi lipas dan serangga. Rahsia Mak Tom terbongkar apabila Adi (Feroz Khan), anak lelaki Mak Tom pergi berjumpa Mak Leh (Maimon Talib), ibu saudaranya, untuk mendapatkan penjelasan tentang hantu Mak Tom dan hantu Shima yang menganggunya. Adi menyuruh isterinya, Nurul, membawa anak mereka pulang ke KL. Di KL, hantu Mila mengekori Tini dan Nurul (Putri Mardiana) sehingga dirumah. Nurul mendapat panggilan dari Adi menyuruhnya mengunci semua pintu dan tingkap. Malangnya, Mila sudah berada didalam rumah dan sedang bermain dengan Tini. Nurul mengunci dirinya dan Tini di dalam bilik.

Di kampung, orang kampung sedang mengadakan upacara pengebumian mayat Mila. Adi bergegas pulang ke rumahnya di KL dan ketika tiba, Adi mendapati Tini berada di dalam bilik bersama hantu Mila dan sedang menjerit ketakutan. Adi berjaya membuka pintu dan mendapati hantu Mila sedang mengendong anaknya yang pengsan. Sebelum sempat hantu Mila menggigit leher Tini, hantu Mila menggelupur kerana pada ketika itu, di kampung, orang ramai sudah selesai mengebumikan mayat Mila dan sedang membaca Yassin. Di kubur Mila, kelihatan sorang wanita berjubah dan berhijab sedang berdiri tunduk melihat batu nisan.

Pengarah
Ismail bob Hashim

Pelakon Sumpahan Kum Kum
Feroz Khan,Putri Mardiana,Lydiawati,Echa,Maimon Mutalib,Kazaar Saisi dan Abdul Razak Ahmad

Trailer Sumpahan Kum Kum

video