Friday, March 23, 2012

11 Fesyen Gaya Tudung Wanita Malaysia

Posted by FadhDeela at 1:16 PM
Reactions: 

Entry yang agak menyentap. Bukan nak sentap tp usik sedikit je. Baguslah kalau korang terasa. Tapi terasa je tak cukup. Kelakar la mamat nie siap buat gaya lagi..kredit la aku bg kat Melayu Kini



Cara pakai tudung ni mudah je…anak tudung..belasah je anak tudung apa…pin bawah dagu..kelepet tepi..amik cincin masuk ujung tudung tarik…siap..selalunya makcik2 banyak pakai style tudung ni….


Tudung ni pulak memang biase…makcik2 nak pi sebelah umah ..kuar2 jalan2..tudung bawal katanya…hujung tudung selempang kiri dan kanan..siap…pantas….


Ade satu masa tudung corak2 tudung macam ni memang sangat popular…ape lagi amik tudung ikat ke ..ala2 mudah dan cepat…so makcik2…paling sesuai ketika hendak ke pasar atau mengumpat dengan jiran sebelah…

Ha macam ni pun ade..fesyen anak tudung terkeluar…kadang tu sampai tutup kening….ni ala2 x nak bagi nampak anak rambut katanya….ni yang menekankan penutupan aurat ni…


Tudung yang memang popular tahun 80an..tudung cikgu bedah katanya…ikat belakang…jalannnn …lalalala

Bila dah masuk-masuk tahun 2000 tu..mula tudung wardina katanya…ikat..gulung2 kat kepala..nahhh sepit tepi muka..siap…wardina x muka saya?


Bila wardina punya tudung popular…ade lagi tudung baru..tudung binda katanya…nak jugakkk…. kannnn ala2 sebonjot kat tepi muka…chantek sangat aku….


Then kuar pulak tudung kain jersi..ala2 getah..ko sarung je..siap…mudah cepat….macam2 kaler ade…pelangi..tompok2..ko cakap je…(dah macam jep sepah dah ni)


Di gabungkan pulak dengan tudung lain..nampak kelainnan katanya…variasi katanya…yer kerr. Tudung jersi baru.

Ni pulak tudung ala2 mak datin…bagi nampak rambut…ala2 kelas tanya..bagi nampak remos (dah lama tak dengar perkataan ni)…. jambul…ko mampu?

Pernah nampak orang pakai tudung telinga cam ni?…ni ala2 fesyen penjual kain orang Kampuchia… meniaga katanya ..panas… bagi nampak telinga. Senang nak tawar menawar harga kain…bagi jelas dengor…hahahhahahahahahahhahahahhaha

6 comments:

fairus said...

hahaha..terbaik..

Pn Malatops... said...

part yang no 3 tu memang mengaku pakai la time dok asrama...senang tambat tang leher...biler balik dorm...tambat kt tiang katil plak..

Shuhaida Subri said...

Hahahaha.. Lawak la entry ni..

fadhdeela said...

fairus: lawak kannn hahahhaha

fadhdeela said...

Pn Malatops: btol2..senang dan mudah! biasa la duk asrama :P

fadhdeela said...

Shuhaida Subri: hihihi kelakar kan mamat nie :P

 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review