Friday, March 23, 2012

11 Fesyen Gaya Tudung Wanita Malaysia

Posted by FadhDeela at 1:16 PM
Reactions: 
6 comments

Entry yang agak menyentap. Bukan nak sentap tp usik sedikit je. Baguslah kalau korang terasa. Tapi terasa je tak cukup. Kelakar la mamat nie siap buat gaya lagi..kredit la aku bg kat Melayu Kini



Cara pakai tudung ni mudah je…anak tudung..belasah je anak tudung apa…pin bawah dagu..kelepet tepi..amik cincin masuk ujung tudung tarik…siap..selalunya makcik2 banyak pakai style tudung ni….


Tudung ni pulak memang biase…makcik2 nak pi sebelah umah ..kuar2 jalan2..tudung bawal katanya…hujung tudung selempang kiri dan kanan..siap…pantas….


Ade satu masa tudung corak2 tudung macam ni memang sangat popular…ape lagi amik tudung ikat ke ..ala2 mudah dan cepat…so makcik2…paling sesuai ketika hendak ke pasar atau mengumpat dengan jiran sebelah…

Ha macam ni pun ade..fesyen anak tudung terkeluar…kadang tu sampai tutup kening….ni ala2 x nak bagi nampak anak rambut katanya….ni yang menekankan penutupan aurat ni…


Tudung yang memang popular tahun 80an..tudung cikgu bedah katanya…ikat belakang…jalannnn …lalalala

Bila dah masuk-masuk tahun 2000 tu..mula tudung wardina katanya…ikat..gulung2 kat kepala..nahhh sepit tepi muka..siap…wardina x muka saya?


Bila wardina punya tudung popular…ade lagi tudung baru..tudung binda katanya…nak jugakkk…. kannnn ala2 sebonjot kat tepi muka…chantek sangat aku….


Then kuar pulak tudung kain jersi..ala2 getah..ko sarung je..siap…mudah cepat….macam2 kaler ade…pelangi..tompok2..ko cakap je…(dah macam jep sepah dah ni)


Di gabungkan pulak dengan tudung lain..nampak kelainnan katanya…variasi katanya…yer kerr. Tudung jersi baru.

Ni pulak tudung ala2 mak datin…bagi nampak rambut…ala2 kelas tanya..bagi nampak remos (dah lama tak dengar perkataan ni)…. jambul…ko mampu?

Pernah nampak orang pakai tudung telinga cam ni?…ni ala2 fesyen penjual kain orang Kampuchia… meniaga katanya ..panas… bagi nampak telinga. Senang nak tawar menawar harga kain…bagi jelas dengor…hahahhahahahahahahhahahahhaha

Menantu VS Mertua

Posted by FadhDeela at 12:07 PM
Reactions: 
4 comments
Salam semua,

Pagi td masa nak otw dtg keje aku dengar Hot Chat kat Hot FM cerita pasal menantu vs mertua...menarik betul tajuk dia!! byk aku dengar menantu xboleh duduk ngan mertua..knp erk?? sorry aku pun xleh nak komen lebih2 sbb aku blum kawen dan xpernah alami situasi mcm nie..tp ape yg aku tgk mak aku layan menantu2 dia cukup terbaik..ckp jer ape nak makan sure mak aku masakkan..hati menantu2 pun mak aku jaga ngan baik skali..

td masa aku dengar cite2 pendengar majoriti kata ada problem ngan mertua..serammmmnyer!! ada tu mertua siap carikan perempuan lain utk anak dia..OMG!!!! knp kena wat mcm tu kan?? anak dah bahagia ngan keluarga dia pastu dah ada cucu pun still nak porak peranda kan...waaaa takutnyer!! bertuah abg2 ipar dan akak ipar aku dpt keluarga aku sbg mertua..

Aku berdoa siang malam supaya dpt keluarga mertua yg terima aku seadaanyer..xmemilih!! korang ada kisah2 yang menarik boleh la kongsi sesama..

Tuesday, March 20, 2012

Petua Menghilangkan Bisul

Posted by FadhDeela at 1:48 PM
Reactions: 
2 comments
Salam smua...

setelah sekian lama aku xupdate entry so bile ada kesempatan nie aku nak update sikit la..cian lak kat blog kesayangan aku nie xde ape2 info..rasa xbest la bile dah lama xupdate, xmelawat blog kwn2. insyallah akan ku lakukan masa terdekat nie.

Sementara lunch nie aku nak kongsi ngan kwn2 pasal petua hilangkan bisul..ada sape2 yg xpernah kena bisul?? tipu laaaa sure korang pernah rasa punye..!! aku nie br jer baik dari kena bisul..sakitt weiii mlm kadang2 dia berdenyut2..dah la aku kena bisul kat tempat yg paling 'menarik' hahahaha ari tu aku gugels ada jumpe petua nenek utk hilangkan bisul. aku try petua tu alhamdulillah berkesan!! jom usha kalo ada sape2 yg terkena bisul...korang msti malu nak tnye org lain kannnn..hihihihi
  • Ambil sedikit kapur makan dan sapukan di tempat yang ditumbuhi bisul. Lakukan selalu, Insya-Allah ia akan hilang dan sembuh
  • Tumbuk bawang putih hingga hancur. Sapukan bawang putih ditempat yang kena bisul dan balutkan supaya bawang putih tidak jatuh. Lakukan beberapa kali hingga bisul itu hilang.
  • Tumbuk beberapa tangkai pucuk daun semalu hingga lumat.Tampalkan pada keliling bisul. Biarkan sehingga ia kering. Amalkan selalu sehingga bisul itu sembuh.
  • Rendam segenggam beras dan beberapa ketul kunyit hidup dengan air sejuk. Kemudian tumbuk hingga hancur. Letakkan pada bisul sehingga ia kering.Asah kulit buah delima yang basah. Campurkan dengan daun lidah buaya. Sapukan pada permukaan bisul

Sunday, March 11, 2012

Bollywood artists without makeup..

Posted by FadhDeela at 8:56 AM
Reactions: 
4 comments
Kelakar..kelakar!! ku pikirkan mereka nie cantik2 belaka tp errrrmmmmmmmm hammpeh sungguh..hihi korang tgk la video nie..muka masing2 xde makeup alamak cantik lg mak aku...hihihi mcm mana la muka yg br bgn tido kan..bile dah selalu bermakeup tu yg jadi mcm tu mukanyer..korang tgk video nie jgn gelak kuat2 tau..cover2 sikit!! hahahahahahhahahahaha

Gambar: Yusry Dan Lisa Surihani Berbulan Madu Di Zurich, Romantik

Posted by FadhDeela at 8:19 AM
Reactions: 
0 comments
Selamat berhujung minggu kepada geng2 blogger smua!! pg2 nie aku bukak2 tenet aku terjumpe pic2 yusry & lisa honeymoon kat Zurich...wahhh romantiknyer diaorg! harap2 berkekalan hingga akhir hayat..sweet je tgk couple nie! cepat2 dapat baby tau msti comey kalo diaorg ada anak..terbaikkkk!! meh layan beberapa pic lisa & yusry berhoneymoon...





John Carter Filem Trailer

Posted by FadhDeela at 12:56 AM
Reactions: 
2 comments
Setelah sekian lama aku penyepikan diri ari nie aku kembali menulis!! sorry la kengkawan smua
aku bz sgt skrg..xde masa nak mengupdate blog kesayangan aku nie..nak tukar theme pun aku xsempat2 lg..dah la line tenet skrg mcm 'haram' skrg nie nape tahh
Hari nie aku spent masa g tgk wayang ngan kwn2 aku..lama jugak x g tgk wayang last g tgk wayang ngan encet lebah ari tu..
panjang lebar aku bcite..entry aku nak cite pasal filem John Carter..terbaik la cite nie!! kalo korang xtau nak tgk cite ape kat wayang g la tgk cite John Carter..bessstttt!! meh layan trailer and synopsis dia..



Filem yang berlatarkan gurun dan gambaran sebuah dunia asing ini mengisahkan bekas kapten tentera, John Carter yang terjerumus ke dalam sebuah lokasi di planet Marikh yang dipanggil Barsoom.

Carter terkandas di dunia asing penuh misteri itu dengan ajaibnya tanpa disedarinya sendiri. Namun, sebaik berada di dunia realiti dan terpaksa berdepan dengan masyarakat pelik yang memenuhi Barsoom, Carter mula sedar akan situasi sebenar yang mana pelbagai kemelut berlaku selain konflik peperangan yang bagai tiada noktah.

Bagaimanapun, di sebalik dunia asing yang hampir musnah itu, Carter akhirnya merasai nilai kemanusiaan dan rasa tanggungjawab apabila menyedari nasib dunia asing itu serta semua masyarakatnya kini bergantung di tangannya.

Bukan sekadar perlu menyelamatkan keadaan dan membela nasib Barsoom, Carter perlu berdiri sebagai pahlawan yang mempertahankan suasana tegang penuh kekejaman itu hingga terpaksa melupakan kepentingan dirinya sendiri.

"John Carter" dibarisi oleh Taylor Kitsch, Mark Strong, Lynn Collins, Willem Dafoe dan Thomas Haden Church.


 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review