Sunday, July 31, 2011

Khairul Fahmi (apek) & Elia Putus Tunang

Posted by FadhDeela at 11:50 PM
Reactions: 
11 comments
Laaaaa putus dah ke???br aku wat entry pasal diaorg bergolakk tup2 dah putus!! aduh aii darah muda mcm nie la gamaknyer! rasanyer diaorg nie dah bertahun kapel tp br tunang beberapa bulan dah putus! xpe la mungkin xde jodoh..aku cian tol ngan elia tu..msti dia sedih giler!! dia dah beria2 cite pasal si apek nie..nasihat aku jgn terlalu beriaaa nnt kita yg akan kecewa giler kalo xdpt! buat elia bwk2 la bersabar..kalo apek tu jodoh ko xkemana nyer!! bykkan berdoa..insyallahh!!

Saturday, July 30, 2011

Nak Tengok Bola ke Nak Beromen??!!

Posted by FadhDeela at 1:07 AM
Reactions: 
25 comments
Walaweeiii gempak tol 2org manusia nie!! org ngah sibuk tgk bola dia sibuk duk berasmara dana kat stadium tu...!! org sikit punye ramai pun dia sempat lagi lentok2! memalukan sungguh la!!! ptt la malaysia kalahhhh...suweeii tol la 2org manusia nie..!! Choooyyy!!

Friday, July 29, 2011

Taktik Perompak!!

Posted by FadhDeela at 12:01 AM
Reactions: 
12 comments
semalam aku dapat email bgtau bos aku kena rompak!!! cian org tua tu kena rompak smpai patah2 hidung kena tumbukk..kesian dia..dah laa tua!! abis hilang kete, laptop, hp smua la...taktik perompak tu langgar belakang kete kemudian over take kete bos aku!!! bos aku pun ingt kena langgar dia pun keluar kete..keluar2 kete kena tumbuk pastu kepala kena hentak kat kete!! org tua tu dah cedera terus dia ambik kete bwk lari...jahatnyer!! bos aku smpai patah tulang hidung!
mcm2 la perompak nie!! kepada kawan smua kalo kena langgar dari blkng tgk situasi..kalo tempat mmg xde org jangan berhenti!!!! amaran kerassss JANGAN BERHENTI!! terus g balai polis terdekatt..kalo keadaan ramai org xpe kalo nak kuar! kalo xyakin terus g balai poliss! lagi2 kpd kwn2 wanita nie..bahaya skrg nie! aku selalu pesan kat mak ayah aku kat kg..!! menakutkann btol..keadaan sekarang nie semua dah xselamat daaahh!!

Thursday, July 28, 2011

Siaran Langsung Malaysia Vs Singapore

Posted by FadhDeela at 8:55 PM
Reactions: 
0 comments
Waaaaaaaaaaaaa takutnyer aku nak tgk game nie!!! Semoga berjaya Malaysia!!!!!!!!! nnt aku update lagi yaaaaa!

Separuh masa pertama: Still xmasuk lagi gol perlawanan Malaysia Vs Singapore...
Keputusan penuh Malaysia 1 Singapore 1...agerat malaysia kalah dengan singapore!! Singapore 6 Malaysia 4..

Pic Scandal Khairul Fahmi..Hubungan Khairul Fahmi ~ Aimie Harmelia Retak !

Posted by FadhDeela at 1:19 AM
Reactions: 
30 comments
alamak terkejut lak aku dengar pasal hubungan si khairul fahmi dengan tunangnyer *jejari runcing*!!! dengar khabor si apex nie dah ada awek baru..wooooooooo!! apex jgn la wat perangai game dah dekattt! bkn setakat dekat tp dah nak mula punn..harap apex professional la xlibatkan masalah personal ngan tanggungjawab dia pada negara!! jgn hilang focus sudah la erkk..game mlm nie penentu kot..

nie la scandalnyer Dahlia Teck

yg pasal scandal dia tu aku xberani nak komen la bnda nie..smua nie lumrah kehidupan..sblm nie pun aku kurang bkenan sikit si jejari runcing nie duk bercerita pasal kisah cinta dia ngan si apek tu tp tu terpulang la pada hal masing2 dan hak masing2 nak bercerita..kesian jugak ngan jejari runcing..1 malaya dah tau pasal dia dan apex tp tetibe apex wat hal pulak..bykkan berdoa la yaa jejari runcing! ape yg berlaku pasti ada hikmahnyer..mintak petunjuk!! kalo tu jodoh awk insyallah xkemana..cewaaaahhh
aimie pun duk meluahkan perasaan dia dalam FB! kesian lak aku baca..bykkan bersabar ya aimie..anggap nie semua dugaan org bertunang..Nasihat dari aku xperlu la heboh2 masalah korang kat FB..selesaikan la secara baik antara keluarga..FB nie dah terlalu sosial..nnt mula la perkara2 yg xsedap didengar heboh 1 malaya..bersabar la!!!

Mereka Sangat Comey!!

Posted by FadhDeela at 12:25 AM
Reactions: 
6 comments
satu jer aku nak ckp untuk entry nie adala COMEY!!!!!!! merekaaa adalah anak2 buah aku yg sgt comey dan byk telatahhh!! Auntie sayanggg korang semua!

Wednesday, July 27, 2011

Program Pemutihan Warga Asing

Posted by FadhDeela at 11:16 PM
Reactions: 
0 comments
weii bile nak abis program pemutihan nie???!! stresss la aku ngan semua nie..korang mesti pelikkan nape aku lak yg stresss...hahahahaha ko nak tau x opis aku dekat giler ngan imigresen subang!!! 1 bangunan jer opis aku ngan imigresen...pastu berkumpul la mereka2 nie kat luar opis aku..kitaorg nak lalu lalang pun payahhh weiii..cara diaorg pandang perempuan mcm xpernah tgk perempuannn!! menakutttkan sungguhhhh..tolong la cepat abis bnda nie..serabutt la aku tgkkk!!
kalo yg tido tu xyah cite la..diaorg wat kaki lima tu macam hotel lak..siap meniarap landing2 smua!!! kadang2 kesian jer tgk tp kadang2 jadi marah sbb diaorg buat kotor kat situ..mkn xbuang minum buang sepah2!!
aku rasa kawasan opis aku tu dah mcm Pasar Selayang weeiiiiiii!! serabut jer aku tgkkk..palingg sedih skali masa waktu lunchhh..aku turun tepat2 pukul 12.30 pun makanan dah abisss!!!!!!!! waaaaaaaaaaa cepat la abiskan semua nie..xselamat dah aku rasa opis aku kalo mcm nie..nak berjalan kat opis pun xberani...TOLONGG!!!

Antara Sunnah-sunnah Nabi saw sebelum, ketika dan selepas tidur.

Posted by FadhDeela at 12:31 AM
Reactions: 
7 comments
Sebelum aku tido saje jer aku nak kongsi ngan korang smua!! wat la amalan sebelum tidoo!!

Antara Sunnah-sunnah Nabi saw sebelum, ketika dan selepas tidur.

1. Sebelum dan selepas tidur baca doa tidur. Ramai orang memperlekehkan doa Masnun (doa harian) tapi hakikatnya harga yang Allah swt janjikan adalah syurga.

2. Jangan tidur menghadap kaki arah Qiblat. Ini adalah kedudukan tidur orang yang telah mati.

3. Barangsiapa yang membaca Tasbih Fatimah, sekiranya dia mati malam itu,dia akan dikira sebagai mati syahid. Apa itu Tasbih Fatimah?

Subhanallah 33 X, Alhamdulillah 33 X, Allahuakbar 33 X.

4. Baca 4 Qul tiup ke tapak tangan dan sapu keseluruh badan untuk menghindarkan sihir dan niat jahat manusia.

5. Niat untuk bangun Tahajjud. Sekiranya tidak terjaga, Allah swt akan mengira seolah-olah dia bertahajjud sepanjang malam. Tahajjud adalah sebaik-baik pelindung daripada sihir dan buatan orang.

6. Ambil wudhu sebelum tidur dan Solat Sunat Taubat 2 rakaat.

7. Maafkan semua kesalahan manusia pada kita dan halalkan semua hutang piutang sebelum tidur.Bangun tidur boleh buka fail semula kalau mahu.

8. Tidur cara Rasulullah saw dengan mengiring badan ke kanan dan tapak tangan di bawah pipi.

Banyak lagi Sunnah Nabi saw yang boleh diamal, semuanya mudah untuk dilakukan. Lebih mudah daripada bersolek atau pakai night cream sebelum tidur.Lebih mudah daripada buat senaman ringan sebelum tidur.

Tuesday, July 26, 2011

Tetak kepala, pancung leher

Posted by FadhDeela at 11:59 AM
Reactions: 
2 comments
Ngerinyer aku dengar kes bunuh kat malaysia skrg nie..mcm semut jer diaorg wat manusia nie..bunuh org mcm xde perasaan ape2!! tetak org sana sini..aduhh aii ape nak jadi ngan manusia skrg nie???xde belas kasihan ke??meh baca story kat hmetro!!

SEREMBAN: Misteri kehilangan seorang ejen pekerja asing sejak dua hari lalu terungkai apabila mayat mangsa ditemui dalam keadaan ngeri di sebuah ladang getah di Felda Pasir Besar, dekat Gemas, awal pagi semalam.

Lebih memilukan apabila mayat Mohd Sopian Mustafa, 34, yang hampir reput dan dipercayai dibunuh ditemui adiknya sendiri dalam lubang sedalam kira-kira satu meter dan ditutup dengan daun kering.

Menceritakan penemuan itu, Mohd Yatim, 29, berkata, dia berasa tidak sedap hati apabila dimaklumkan polis mengenai penemuan kereta Perodua Kancil milik abangnya di ladang berkenaan, kira-kira jam 12.20 tengah, malam kelmarin.

“Sejurus tiba, saya segera mencari di sekitar kawasan itu sebelum menemui satu lubang mencurigakan yang hanya ditutupi daun kering kira-kira 50 meter dari kereta berkenaan. “Sebaik mengalihkan daun itu, hati saya remuk melihat mayat abang yang hampir reput dengan kepala hampir terbelah dan masing-masing satu daripada pergelangan tangan dan telinganya putus.

Kalo laa mayat tu ahli keluarga korang (pembunuh) ape perasaan korang???!! kalo ya pun marah jgn la terlalu kejam skali membunuh org tu..!!huh mcm2 dunia nie..

Monday, July 25, 2011

Mulut Longkang!!

Posted by FadhDeela at 10:37 PM
Reactions: 
4 comments
ari nie mmg menguji kesabaran aku la...ada jer bnda2 yg sumbang aku dengar kat opis td...kalo korang la sakit hati x dengar org buruk2kan nama ko!! bnda yg ko xbuat lak tu..dia yg buat mslh tp dia sebut2 nama aku!!aku benci der org suka bwk mulut nie!!aku xkacau hidup ko so ko jgn la kacau hidup aku..aku panas tol la ngan org mcm nie!! Der ko dah byk kali kantoi ngan aku pastu aku wat diamm jer tau...skrg aku dengar ayat2 busuk ko tu kata aku yg punca masalahh smua!! alamakkk ko nape????!! aku xyah cite la pasal ko kat orgg sbb smua org dah tau aktiviti ko la derr...!! sakit kpala aku pikir pasal minah sorg nie..
aku tnye baikk2 ko bg alasan bz la ape la..kalo betul ko nak selesaikan aku tnye tu jawab la..pastu nmpk aku wat kangkalibot nak blk la ada keje la..aduhhh makcikkk ko nak lari mana bai??? aku nie berkeje 1 bumbung ngan ko la..ko sure akan tgk muka aku yg comey nie jugakk la!! hahahahaha kalo btol aku ada salah aku nak mintak maaf..aku bkn nak jerkah ko depan org ramai..aku nak tau ape salah aku ape silap aku..!! pening la aku org mcm nie..nak keje pun xsenang! sengal!!!
Sakit kepala aku pikir!! nak tido laa...

Koleksi Video Lama Siti Nurhaliza

Posted by FadhDeela at 4:49 PM
Reactions: 
2 comments
Yess aku berjaya menghasilkan nyer!! koorang ingt lg x entry aku pasal Wajah dan Suara Siti Semasa Muda! kalo xingt g usha sana.. so ari nie aku berjaya upload video nyanyian Siti Nurhaliza semasa muda remaja..mmg sedap sore dia zaman muda mudi dulu..jomm layan!! Khas untuk peminat Siti Nurhaliza!!

video

video

video

video

video

Kalumpang Dah Tercemar!!

Posted by FadhDeela at 10:31 AM
Reactions: 
6 comments
Baru aku plan nak g kalumpang ngan kwn2 opis aku ari tu..nasib xjadi g kalo x??? alamakkk!! huhu pg2 smpai opis bukak paper ada kuar cite pasal kalumpang diarahkan tutup sebab kencing tikus!! ishh tikus nie nak kencing pun cari la toilet..hikhikhikhik mehh baca sikit kat metro nie...

KALUMPANG: Sebuah resort terkemuka di daerah ini, diarahkan ditutup secara berperingkat-peringkat berikutan penemuan virus kencing tikus (leptospirosis) menyebabkan kematian seorang remaja Jun lalu.

Remaja berkenaan disahkan dijangkiti virus berkenaan ketika mandi di kolam renang resort berkenaan.

Pegawai Daerah Hulu Selangor, Nor Hisham Ahmad Dahlan berkata, penutupan bermula Jumaat lalu, jam 11.35 pagi bertujuan penyiasatan lanjut termasuk kerja perawatan air dan pembasmian kuman di resort berkenaan. Katanya, resort berkenaan akan ditutup sepenuhnya pada awal Ogos ini.

seterusnyer leh usha kat hmetro!!

Sunday, July 24, 2011

Happy setelah 5thn Terpisahh!!

Posted by FadhDeela at 8:15 PM
Reactions: 
2 comments
Lambat juga aku bgn ari nie biasa la ujung minggu..lgpun mlm td aku tido lambat giler dlm kol 4.30am baru leh tido!! Aku happy giler ari nie sbb abg angkat yg aku cari selama nie dah jumpe!! 5thn terpisahh akhirnyer aku dapat berborak ngan dia smlm..tu yg lambat tido..thanks kat FB sbb aku dapat jumpe abg angkat aku blk..aku kenal abg angkat aku nie dr aku sek lg..lama sgt kitaorg berkawan..kitaorg mmg sgt rapat tp sejak ada masalah ari tu kitaorg jadi lost contact!!!

Hanya sbb Jeles jer kami jadi lost contact..aku jadi kesian kat abg angkat aku sbb nak jaga awek and nak jaga aku..*korang pahamkan maksud aku* tah la kalo nak ikutkan aku nie lagi lama kena abg angkat aku tu dari awek dia tp aku paham smua nie..!! mmg aku sedih giler masa dia hilang dulu..kitaorg rapat mcm adik dan abg kalo ada problem mesti kongsi sesama..aku nngs msti dia pujuk kalo aku ada ape2 dialah yg dengar masalah aku..tp alhamdulillah la aku mlm td aku dpt bercakap ngan dia kat FB..selama 5thn nie dia cr aku rupanyer..dia cari FB aku tp xjumpe..! dia try call aku tp aku dah tukar no..

skrg nie pun dia dah kawen..masa dia kawen ari tu pun aku tau dari kwn aku. aku pun xleh nak wat ape kalo dah isteri dia jeles ngan aku!! sshkan jadi mcm nie..aku syg abg angkat aku tp demi kebahagian dia aku diammkan jer la..biar la dia bahagia ngan isteri dia! sekurang2nyer aku masih boleh tahu perkembangan dia melalui FB..dia pun ckp kalo ada ape2 msg jer la FB dia...ssh berhubung ngan hp sbb isteri dia selalu check hp. smpai tahap mcm tu skali..cian abg angkat aku!! aku pun rasa nak jumpe isteri dia kenal2 buat kwn2 ke tp aku lak jadi takut..takut isteri dia salah pahamm..aku xde niat lain pun..!! ish xmau la aku ngan abg angkat aku tu...encet lebah aku lg bestt!! hahahahaahahhaaha insyallah kalo aku dah kawen nnt isteri dia boleh terima aku kot...mudah-mudahan la..!!

Fidah di permainkan...

Posted by FadhDeela at 4:10 PM
Reactions: 
0 comments
entry nie sbnrnyer dah lama tapi aku asyik dapat error jer masa nak upload video so alhamdulillah malam nie baru berhasil..!! aku ada tgk bang bang boom ari tu so ada 1 time nie dia kenakan si fida..xkenal ke fida mana???fida yg berlakon dlm drama Cinta Sejadah tu..fidah nie budak kolej aku dulu...huhu mmg dari kolej lg dia aktif bernyanyi smua..! sedap sore dia mcm CT..eh aku bkn nak cite pasal dia..aku nak cite pasal dia kena bang bang boommm..kesian aku tgk dia..!! kalo aku jadi dia pun aku rasa nak sepakk jer lelaki tu..!! korang tgk laaaa

video

korang kenal mamat dalam nie???tu la wartawan melodi..muka dah cuaaakkk!! boleh lak bab2 meminang nie diwat main2!! tp jgn mrh sgtt tgk video yg seterusssnyaaa!!!

video

hahahahahahahahahaha padan muka dia!!!! dia nak bang bang boom kan si fida kann????!!! hahahahaha ko blk kenaaa...hammmbiikkk ko!!!

Saturday, July 23, 2011

Petua Menghilangkan Sunburn

Posted by FadhDeela at 11:49 PM
Reactions: 
7 comments
aiyoooo buka aku dah mcm anak k****g jer!! nie la akibatnyer kalo berjemur!bertelang buka aku ada putih ada hitamm hahahaha taik cicakk wooo!! hahaha sebenarnyer tadi opis aku ada buat BBQ alah2 Family Day laaa aku kena jadi tukang membakar sosej!! bakar sosej yang terbakar muka aku!! cuaca skrg nie dah la panas tak ingggattt!! aiiyooo mak ayahhh hitamm dah muka anak ayah nie!! aku rasa muka aku skrg dah duk tepi bara api jer nie..esok nak g beli bedak sejuk la bg sejuk sikit mukanyer!! aku ada gugel sikit2 utk dapat petua nak hilangkan sunburn!!

GUNA POKOK ALOE VERA
…atau mana lain pokok lidah buaya!

potong pokok lidah buaya tu..nnt ada lendir akan keluar so lendir tu la yg kena sapu kat muka yg sunburn..muka yg bahang tu sure terasa sejukk jer!! nyamannn

PAKAI YOGURT PUN BOLEY..kalo yogurt perisa mcm mana nie??kang semut lak geget! huhu

Yogurt + Cucumber: Blend some cucumber paste with yogurt and use it as a mask. You can focus it more to areas of the eyes as well to freshen up your eyes. This recipe can tightened your skin and help reduce sunburn on your skin.

Yogurt + Honey + Egg Yolk: Mix all three ingredients together. Use one teaspoon of honey and a tablespoon of yogurt. Use the mix and apply it all over your face. Avoid the eyes, however. When it dry up a little, rinse your face with lukewarm water.

PAKAI TEMBIKAI? silap2 termakan lak tembikai tu..aiiyookk!

Tembikai boleh menyejukkan kulit anda yang terbakar sinar matahari. Hiris nipis tembikai lalu tekan-tekan selama 20 minit pada wajah yang sudah dibersihkan, lalu bilas. Tembikai mengandungi zat astrigen yang bermanfaat sebagai tonik dan mampu menyejukkan wajah yang terbakar kerana matahari.

MAYONIS?? bukan ke MAT SALLEH bawak mayonis datang malaya?

SELEPAS berjemur lama di bawah sinaran matahari, sapu sedikit mayonis pada kulit dan anda akan dapat rasa kesan kelegaan.Mayonis juga mengandungi cuka yang membantu mengurangkan kesan kulit terbakar akibat sinaran terik cahaya matahari. Ditambah pula mayonis yang disimpan dalam sejuk apabila disapu pada kulit mampu menyejukkan kesan terbakar pada kulit.

Bedak Sejuk?? mmg mujarab masa waktu sekolah duluuu bile berjemur kat padang!

ambik beberapa biji bedak sejuk nie bubuh air sikit lenyik2kann kemudian sapu seluruh muka..buat selalu br cepat baikk

semua xdok kat umah waktu2 sekarang nie!!! so ape mahu wat???tampal jer la tisu basahhh kat muka wat tido mlm nie..hihihi esok jer la aku g cari bedak sejukk br leh tempek kat muka nie!

Keputusan Perlawanan Malaysia VS Singapore

Posted by FadhDeela at 10:28 PM
Reactions: 
0 comments
Tamat dah perlawanan Malaysia VS Singapore jap jer tadi..! walaupun kemenangan berpihak pada singapore tapi permainan malaysia boleh dibanggakan jugak laaa! cuma frust ngan pertahanan malaysia...keputusan penuh perlawanan
Malaysia 3 Singapore 5!!

xpe perjuangan malaysia masih belum selesai sbb masih ada game lg minggu depan di stadium bukit jalil..malaysia perlu bermain bersungguh minggu depan utk mendapatkan kemenangan..!! aku pun plan mcm nak g tgk kat stadium minggu depann!! semangat berkobar2 nie!
malaysia berusaha!! Chaiyoookk!!

Wajah dan suara Siti Nurhaliza semasa Muda!!

Posted by FadhDeela at 12:49 AM
Reactions: 
0 comments
Aaauuuuwwww sungguh kebudak2kan sore Siti Nurhaliza dulu..sedappnyer!! dah lama xlayan lagu2 lama siti..!! byk gak video yg aku download tp xleh nak post kat sini laaa...asyik error jer bile ngah upload..xpe2 aku akan usaha masukkan 1 per 1..sweet la siti masa zaman muda mudi dulu..jomm kita layan lagu yg membawak tuah kepada siti..nie la lagu yg pertama siti sebelum beliau menjadi seniwati Malaysia..!! Kebanggaan Malaysia!!

video

Thursday, July 21, 2011

Kupon MCD Buy 1 Free 1 Palsu!

Posted by FadhDeela at 9:50 PM
Reactions: 
2 comments
Semalam aku ada dpt kupon nie pastu semangat ajak budak umah aku g makan mcd nasib semalam aku bdn panas demam so xjadi la kuar g mcd...mlm nie sajer2 jer usha FB MCD tetibe aku ternampak kupon tu sebenarnyer FAKE!!!!! woooooo!!! selamattt!! kalo x buat malu jer kat kaunter mcd smlm hahahahahahahha sape la yg dujana yg wat kupon palsu nie?? nie statement dr MCD

"Caution! We have discovered that there is a fake and invalid Lovin' Mid Month coupon circulating online. The said fake coupon is for "Buy 1 Get 1 Free GCB" beginning 21-23 July 2011. This coupon is not authorized by McDonald's Malaysia and therefore it is not redeemable at any of McDonald's restaurants or McDelivery service.

Always visit our official website at www.mcdonalds.com.my or our official Facebook fan page here for all our official promotions."

so kalo nak kupon yg sahih g la website mcd dulu br percaya erk!! huhu

Wednesday, July 20, 2011

Petua Wardina mendidik anak solat 5 waktu

Posted by FadhDeela at 3:22 PM
Reactions: 
7 comments
Note yang ditulis oleh Wardina :
BERBALOI PENAT LELAH KU…
Dear Mama, Ummi, Mum, Ibu, Bonda…
I have to share this with you…
because i feel so happy and i feel that all my penat lelah paid off…
I started to make my Amna to solat 5 times a day when she was 7, on her 7th birthday…
we had a talk…(check note lama) tapi preparation since 6 la…
tapi dari kecik memang selalu ikut2 la kami solat….she hasnt missed her solat since.
Walaupun lambat, tetap solat. I made sure of that – because the key is SOLAT ni kalau tak tanam dari kecik memang LIAT nanti….But it is very important to keep this in mind:-

1) kalau kita bagi dia tinggal WALAUPUN sekali nanti we are sending the wrong signal – kena make sure – every waktu without fail, walaupun penat, ataupun lambat

2) l Selalu kalau boleh solat together..mula2 memang kena solat together….kalau tak ada rumah make sure an adult in the house pastikan anak kita solat. (hari tu Amna pergi her reading class, i asked her teacher to take her to the surau) -lepas solat time tu lah peluk cium, senyum – i always kiss her at the head and say “Barakallahufiha” Ya Allah make my Amna a good Muslim Ya Allah….make her never miss her solat Ya Allah…..kuat2 bagi dia dengar…. ps:- kalau kena amik cuti ambillah – bukan waktu exam je amik cuti – buatlah STEP ini, yakni melangkah ke alam 7 thaun dan tidak meninggalkan solat A BIG Thing! “mama amik cuti hari ni sebab nak pastikan yang adik solat 5 waktu sehari!”

3) Selalu cerita how IMPORATANT it is to solat..how Allah is watching us… how we are good Muslims when we solat, how Allah loves us, Solat tu, untuk kita, bukan untuk Allah…..TAPI selalu jugak cerita yang akan ada orang TAK solat…acknowledge the fact that sometimes we feel lazy to solat….itu semua kerja SETAN! Fight them off….! I tell Amna that even some grown ups tak solat! I tell Amna that….we have to be strong.. we have to tell ourselves we will NEVER miss our solat…

4) Awal2 subuh ni memang tak bangunkan, tapi as soon as dia bangun pagi, ill ask her to solat straight away.(yes memang leceh..but we have to, and we have to do it with LOVE diselang seli dgn strictness)

5) kalau dia tinggal – DENGAN sengaja, i take the rotan and hit her on her tapak tangan slowly, just as a reminder. After that i hug her and tell her i love her, and i just want her to remember – and guess what?? memang dia ingat!!! (3 kali baru, i think not bad, sampai satu hari dia terlambat solat, sebab keluar dan memang tak ingat, dia yang suruh rotan) But i tell her kalau TERLUPA atau TERTIDUR its ok…but kena solat terus bila bangun.

Macam ni ceritanya, i told Amna, kalau Ummi ambik Amna dari sekolah lambat, Amna solat dulu Asar kat sekolah….tadi memang datang lambat…i was loking for her..and guess what???? She was actually praying her Asar prayers…sorang je kat dalam surau tu….i wanted to pengsan and cry…she did all by herself…. i pun told her how happy and how proud i was of her…i tanya dia kenapa? dia kata “Amna ingat apa Ummi cakap”…..cair nya hatiku ini. Apa lagi, Ummi ni peluk cium dia….and called nenek at Australia…now im sharing with all of you!!!

Because i want us to raise generation of good Muslims that are disciplined, smart, intelligent -that remembers Allah because the world so BADLY needs good QUALITY Muslims like this!!! And the foundation is – to start them off right – solat at SEVEN! Yes just as how Rasulullah asked us!I love you all!!! Good night….. But the key to all this IS Mak Ayah KENA dan WAJIB solat dulu…anak ketam tak boleh diajar berjalan terus…fahamkan?

Percaya Pada Ku - Ungu

Posted by FadhDeela at 11:21 AM
Reactions: 
4 comments

video

Aku tak tahu apa yang kurasakan
Dalam hatiku saat pertama kali
Lihat dirimu melihatmu

Seluruh tubuhku terpaku dan membisu
Detak jantungku berdebar tak menentu
Sepertinya aku tak ingin berlalu

Berikan cintamu juga sayangmu
Percaya padaku ku ‘kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku

Ku berikan cintaku juga sayangku
Percaya padaku ku ‘kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku

Saat ku tahu kau akan pergi jauh
Izinkan aku ‘tuk selalu menatimu
Untuk katakan ku ingin dirimu

Agar kau tahu betapa ku terlalu
Mencintaimu aku akan menunggu
Hingga dirimu kembali untukku

Tolonglah aku bagaimana diriku
Ungkapkan itu rasa yang membelenggu
Dalam hatiku ku cinta padamu


Makan Aiskrim Sunde Cone MCD Boleh Baik Sakit Tekak

Posted by FadhDeela at 12:11 AM
Reactions: 
0 comments
Aduhh sakit tekak ler pulakk!! nak telan makanan pun xleh nie..pedih rasanyer tekak nie! sakit wooo!! puas aku gugel cari ubat ape yg mujarab bile sakit tekak nie..ramai yang bg cadangan suh mkn aiskrim sunde cone MCD...! biar betik bkn mkn aiskrim lg sakit tekak ke??huhuhu kalo betol mana pulak aku nak cr mcd mlm2 nie.!! waaaaaaaaaa sakitttnye tekakk!!!!!

Tuesday, July 19, 2011

Video: Belakang Tabir Perkahwinan Farah AF2

Posted by FadhDeela at 10:17 PM
Reactions: 
2 comments
Ssh betul aku nak upload video2 nie!! Credit to Oh Bulan sweet jer tgk farah ngan husband dia..!! video nie temuramah org2 kuat majlis perkahwinan Farah & Johan! semoga mereka kekal hingga ke akhir hayat...!

video

Majlis Malam Berinai

video

Majlis Pernikahan

video

Majlis Resepsi

Barry Louis Polisar - All I Want Is You

Posted by FadhDeela at 2:07 PM
Reactions: 
0 comments
Nie lagu yang aku janjikann!!! dengar la sure korang akan suka!! lagu dia sweet abis la :D

video

If I was a flower growing wild and free
All I'd want is you to be my sweet honey bee.
And if I was a tree growing tall and green
All I'd want is you to shade me and be my leaves

If I was a flower growing wild and free
All I'd want is you to be my sweet honey bee.
And if I was a tree growing tall and green
All I'd want is you to shade me and be my leaves

All I want is you, will you be my bride
Take me by the hand and stand by my side
All I want is you, will you stay with me?
Hold me in your arms and sway me like the sea.

If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call.
If you were the winter, I know I'd be the snow
Just as long as you were with me, when the cold winds blow.

All I want is you, will you be my bride
Take me by the hand and stand by my side
All I want is you, will you stay with me?
Hold me in your arms and sway me like the sea.

If you were a wink, I'd be a nod
If you were a seed, well I'd be a pod.
If you were the floor, I'd wanna be the rug
And if you were a kiss, I know I'd be a hug

All I want is you, will you be my bride
Take me by the hand and stand by my side
All I want is you, will you stay with me?
Hold me in your arms and sway me like the sea.

If you were the wood, I'd be the fire.
If you were the love, I'd be the desire.
If you were a castle, I'd be your moat,
And if you were an ocean, I'd learn to float.

All I want is you, will you be my bride
Take me by the hand and stand by my side
All I want is you, will you stay with me?
Hold me in your arms and sway me like the sea.

Monday, July 18, 2011

Perkahwinan Nurul Syuhada Pengacara Majalah 3

Posted by FadhDeela at 2:16 PM
Reactions: 
0 comments

Hos Majalah 3, Nurul Syuhada Nurul Ain bt Mohd Zin (27 tahun) dan Raja Amir Shah bt. Raja Azwa (29 tahun) telah mengikatkan tali pernikahan mereka pada 16 Julai 2011 bertempat di The Binjai On The Park, KLCC, Kuala Lumpur.

Dengan sekali lafaz, Nurul Syuhada telah bergelar isteri kepada Raja Amir Shah dengan mas kahwin sebanyak RM777 & hantaran RM20,111. Upacara akad nikah telah disempurnakan oleh bapa pengantin perempuan sambil disaksikan oleh Ketua Imam Masjid Al-Syakirin, KLCC. Majlis malam tadi turut diiringi oleh Saiful Nizam News TV3 sebagai pengacara majlis.

Sweet jer Video Pre Wedding Nurul Syuhada nie..!! korang layan la erkk..aku nak cr lirik lagu tema dia nie..comey jer bunyi lagu nie..dah jumpe nnt aku kongsi ngan korangg!! jgn risau erk

video

Gambar Sekitar Resepsi Perkahwinan Farah AF2 Breep-breep!!

Posted by FadhDeela at 12:02 PM
Reactions: 
2 comments
Waaahh cantek sgt2 Farah AF2 nie!!! terbaikk la wedding dia...sweet giler tgk muka dia! aku kongsi ngan korang la pic2 dia..kalo nak tgk lebih lanjut leh tgk kat OH Bulan..!! Video dibelakang tabir perkahwinan farah nie leh tunggu next entry ya...!!

Friday, July 15, 2011

Perkahwinan Farah AF2 Breep-breep

Posted by FadhDeela at 10:50 PM
Reactions: 
0 comments
TQ Oh Bulann...aku kongsi pic perkahwinan Farah AF2 Breep-breep!! comeynyer la si farah nie...seriuss cantek sgt sejak dia pakai tudung nie! Jom layan sekita pernikahan Farah & Johan!!! Resepsi punye pic nnt aku kongsi ngan korang erk

Tema Tamann!!! Cantikkk...sweet jer dia punye konsepp!!

Nak lebih lagi pic2 nya..bole usha kat Oh Bulan

Cerita Seks Buat Traffic Naik Tinggi?

Posted by FadhDeela at 12:05 AM
Reactions: 
5 comments
Sebelum tidoo aku saje jer nak kongsi ngan ko pasal entry aku mengenai Siti Saleha seksii..pas aku wat entry pasal seksi nie melambung aku punye traffic!! hahahahahahahahaa tgk jer la innit aku tu..bgs tol rakyat jelata semua..tiap malam wat carian mengenai seks or seksi..waduh2 nape leh jadi mcm tu!! kalo korang xcaya korang try wat 1 entry tp tajuk dia bubuh perkataan seks or seksi..sure punye la esoknyer korang dpt traffic yg melambung tinggi hikhikhikhik..xde aku saje jer nak kongsi pendapat ngan korang smua..anyway thanks la sbb bg traffic aku meningkat TQ!! ok la mahu tidooo!! Nite Salam....!!

Thursday, July 14, 2011

Drama Tahajjud Cinta

Posted by FadhDeela at 1:19 PM
Reactions: 
0 comments
Skrg nie byk drama mengisahkan keagamaan kuar di TV..alhamdulillahh ada kemajuan dlm industri seni kita..aku smlm layan Tahjud Cinta nie kat Tonton..menarik jugak cite dia..!! 1st time tgk fazura ngan fouziah gous ckp arab..!! mmg nmpk xlancar tp alhamdulillah diaorg berjaya memegang watak tersebut...aku nak follow la cite nie..mmg nmpk menarik!! jom kita layan sinopsis dia lakk!!

SINOPSIS TAHAJUD CINTA

Cerita bermula dengan kisah mengenai sahabat iaitu Citra Maisarah (lakonan Fazura), Seri (Fouziah Gous) tidak dapat lari dari cinta dan kasih sayang. Citra telah jatuh cinta dengan Azihan (lakonan Shah Jazle) seorang lelaki yang sangat berpegang teguh kepada agama. Emelda (kakak kepada Citra ) ada masalah dengan suaminya dan dia sangat lemah untuk mengahadapi masalah dalam percintaan.

Citra dan Seri pulang ke Malaysia dan Citra berjanji kepda dirinya untuk membela hak hak kaum wanita dari ditindas kaum lelaki. Citra ingin membukti jugak kepada keluarganya yang dia akan berjuang demi hak kaum wanita yang tertindas di zaman sekarang ni. Citra jugak ingin memperjuangkan hak kakaknya yang ditindas oleh abang iparnya.

Manakala Seri yang telah jatuh cinta buat pertama kali tapi entah macam mana dan dia telah berkorban untuk berkahwin dan menjadi isteri keempat kepada seorang ustaz. Ustaz ni pulak bapa kepada Solahudin (Remy).
Dapatkah Citra dan Solahudin, menyelamatkan Seri (Fouziah Gous) dari menjadi isteri keempat. Solahudin tidak mahu menjadi anak derhaka. Sampai bila Solahudin sanggup melihat ayahnya hidup dlm kemungkaran, menggunakan agama untuk kepentingan nafsu.

Drama sebanyak 13 episod ini turut membariskan Fazura, Fouziah Gous, Eman Manan, Remy Ishak, Shahz Jaszle, Tiz Zaqyah, Aaron Aziz, Tan Sri Datuk Dr. Jins Shamsudin dan Neelofa.

Turut berlakon Norish Karman, Datuk Ahmad Tamimi Siregar, Dira Abu Zahar, Ziela Jalil, Azizah Mahzan, Fazreen, Heryanto, Fadhilah Mansor dan Melissa Saila.

Wednesday, July 13, 2011

Anak-anak Rita Rudaini

Posted by FadhDeela at 1:51 PM
Reactions: 
0 comments
Comeynyer anak2 Rita Rudaini & Aidil nie..sblm nie kita dengar mcm2 hal pasal umh tangga dia ngan hubby dia..harap2 rumah tangga merek kekal hingga akhir hayatt!! cian kat anak2 kalo mak bapak bercerai berai nie..meh tgk pic anak2 rita..ambik dr twitter rita sndiri..!!


sape2 yg masih ada perasaan xpuas hati ngan mereka nie sudah2 la tu..biar la mereka hidup bahagia..keluarga aidil pun terima jer la rita tu sebagai menantu..dah 2 pun anak mereka..bnda dah lepas tu biarkan jer la berlalu..buang yg keroh ambik yg jernihh!! ceewaaahh aku bermadah ler pulak..hahahahahaha anak no 2 nie giler comey!! Bulaaattttt gilos :)

Siapa tu Botak (Juvana)

Posted by FadhDeela at 11:58 AM
Reactions: 
8 comments
Skrg nie ngahh glamor cite Juvana kat Tv3..mmg best la cite juvana tu..aku pun layan jugak cite Juvana tu..kalo xsempat nak tgk sure aku tgk kat tonton!! pelakon2 dia pun leh tahan..skrg nie ngah fenomena BOTAK!! hahahaha korang nak tau sape botak tu??sape yg layan cite Juvana nie kenal la sape botak..!! punye la terejal si botak nie..lakonan dia mmg berkesannn!!! terbaikk walaupun dia pelakon baru..sape yg xpernah tgk cite Juvana tu..g la layan kat Tonton
Nie aku kongsi ngan korang biodata Botak!! Bdk tahfizz seehhh!! hahahaha *rosakk2!!*
Nama:Johan Ariff Asari

Umur : 25 tahun ( LahirTahun 1986)

Asal : Pulau Pinang
Pendidikan: Diploma Kaunseling di Kolej Universiti Islam Melaka (KUIM), pernah mendapat pendidikan kelas tahfiz selama dua tahun di Batam dan Jambi, Indonesia.

Kebolehan: menghafal 1 setengah juzuk al quran, Seorang yang kelakar dan peramah, suka merendah diri

Watak Botak dalam Juvana : Botak ialah seorang remaja berusia 17 tahun, anak luar nikah yang menjadi mangsa dera bapa yang kaki botol. Akhirnya Botak jadi suka memberontak dan membuli.

Ekin Mawi Mengandung 7 Minggu

Posted by FadhDeela at 11:24 AM
Reactions: 
2 comments
KUALA LUMPUR: Berkat doa di hadapan Kaabah, akhirnya isteri kepada penyanyi popular Asmawi Ani atau Mawi, yang juga seorang pelakon, Norasyikin Abdul Rahman atau Ekin disahkan mengandung enam minggu.

Mawi berkata, dia bersyukur apabila doktor mengesahkan Ekin mengandung selepas mengalami keguguran dua kali sebelum ini.

“Walaupun gembira tetapi saya dan Ekin tetap berjaga-jaga kerana tidak mahu perkara sama berlaku. Kalau boleh saya tidak mahu menghebohkan perkara ini sehinggalah kandungan benar-benar kuat. “Sebaik diberitahu doktor mengenai kandungan Ekin, siang malam saya berdoa agar kandungan kali ini selamat,” katanya.

Mawi berkata, dia membawa isterinya membuat pemeriksaan di sebuah hospital swasta di Bangi, selepas Ekin mengadu tidak datang bulan. “Sudah tentu dalam hati saya berasa sangat gembira dan teruja. Bagaimana pun saya tidak mahu terlalu suka, rasa bimbang tetap ada. Saya meminta agar peminat mendoakan saya dan Ekin agar impian mahu menimang cahaya mata tercapai,” katanya.

Mawi tidak menafikan sewaktu menunaikan ibadat umrah pada April lalu, satu daripada doanya di hadapan Kaabah ialah agar mereka dikurniakan cahaya mata, dan bersyukur doa itu dimakbulkan Allah.

“Sekarang, Ekin tidak akan ikut saya bekerja, kecuali untuk menghadiri majlis khas dan tidak memerlukan dia banyak bergerak. “Doktor menasihati Ekin agar lebih berhati-hati dan banyak berehat untuk minggu awal kehamilan sehingga kandungan benar-benar kuat,” katanya.

Tuesday, July 12, 2011

Kasih Seorang Ibu...

Posted by FadhDeela at 12:25 PM
Reactions: 
6 comments
waaaaaa sedihnyer aku baca berita nie!! kasih seorg ibu tiada tandingann...meh baca petikan akhbar metro ari nie...

KOTA BHARU: Kasih seorang ibu tiada tandingannya apabila seorang guru yang dalam keadaan tersepit dan nazak dalam sebuah kereta sempat menggunakan sisa kudrat yang ada bagi memberi isyarat kepada empat anaknya supaya keluar dari kereta, sebelum dia meninggal dunia dalam kemalangan, semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 7 pagi, di Kampung Tunjong di sini, Junaidah Mohd Nor, 44, yang dalam perjalanan ke Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Putera bagi menghantar empat anaknya ke sekolah, maut di tempat kejadian akibat cedera parah di kepala dan badan.

Seorang anak mangsa Natasha Juliana Mohd Nawi, 10, patah kaki dan tangan manakala tiga lagi, Nurul Julia Mohd Nawi, 17; Nabila Jasmi, 15 dan Nur Jaihan Afilin, 13, cedera ringan.

Kemalangan berlaku apabila kereta Proton Wira dipandu bertembung dengan van yang gagal dikawal akibat cuba memotong kenderaan lain. Sebelum bertembung dengan kereta mangsa, van itu berlanggar dengan sebuah Perodua Kancil dan dua motosikal.

*mcm mana la kehidupan anak2 dia pasni..ibu meninggal depan mata!! sedihh nyer..waaaaaa nak blk kg la minggu nie..Rindu kat Maaakkkk!!!*

Monday, July 11, 2011

David Beckham dikurniakan Anak Perempuan

Posted by FadhDeela at 11:35 AM
Reactions: 
2 comments
LOS ANGELES 11 Julai - Isteri bintang bola sepak Britain, David Beckham, Victoria melahirkan anak perempuan pertama pasangan itu yang sebelum ini dikurniakan tiga anak lelaki, demikian diumumkan pasangan itu hari ini.

“David dan Victoria Beckham amat gembira untuk mengumumkan kelahiran anak perempuan mereka," kata satu kenyataan.

Bagaimanapun pasangan itu belum lagi memberi nama anak perempuan pertama mereka itu.
“Bayi ini sihat dilahirkan pagi ini jam 7.55 waktu tempatan di Hospital Cedars Sinai, Los Angeles dengan berat 7l paun. Brooklyn, Romeo dan Cruz amat teruja dengan kehadiran adik mereka dalam keluarga ini," kata kenyataan itu.

Beckhams, 35, bekas kapten England mengahwini penyanyi yang kini bertukar menjadi pereka fesyen, Victoria, 36, pada 1999.
Mereka kini tinggal di Los Angeles kerana Beckhams masih beraksi untuk kelab LA Galaxy. - AFP

McDonald's : BUY 1 GET 1 FREE Double Cheeseburger

Posted by FadhDeela at 10:47 AM
Reactions: 
2 comments
Tadi aku dapat link dari Shera pasal free MCD nie!!! menarik tertarik ko mmg debomb laaa!! hahahahaha..sape terasa nak lunch mcd leh la print kupon tu nnt erk..!! jangan lak korang g MCD xbwk kupon nie..kalo xbwk korang byr la sndiri k!! hahahaha Kalo xleh g ari nie esok lusa bole lg..kupon nie dari 11 - 13 July 2011 dari pukul 11am - 12midnite!!!
Nak print kupon nie just click jer pic tu..aku dah linkkan dia terus ke PDF...jom kita serbu restoran MCD lunch nie beramai2!!
 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review