Friday, April 29, 2011

Sinopsis Filem CUN...Best dia punye OST!!

Posted by FadhDeela at 5:02 PM
Reactions: 
5 comments
Best aku tgk cite nie..kelakar and sweet jer cite dia..sape yg blum tgk g la tgkkk!!! bestt la bole di terima akal cite nie..!aku suka dengar lagu OST CUN nie..remy ishak ngan maya karin berduet..jom la layan sinopsis & OST dia!!

Luna Latisya seorang pengacara terkenal, bercinta dengan Ryan Hidayat, seorang pelakon. Program yang diacarakannya (Meletops) memerlukan beliau menerjah kehidupan peribadi selebriti tanahair. Yang terkini, ‘Meletops’ ke rumah Ryan Hidayat untuk kejutan hari lahirnya. Namun lain pula yang terjadi apabila Ryan ditemui bersekedudukan dengan seorang artis baru, Siti Senjakala. Luna berang lalu terus memandu pergi bersama Tom, pembantu peribadinya. Tom membawa Luna ke kampung halamannya di Utara Semenanjung. Sampai di kawasan kampung, kereta Luna tersekat di kawasan lumpur, memaksa Luna dan Tom bermalam di dalam kereta.

Keesokannya, mereka ditemui oleh Atan, kawan baik Tom di kampung. Mereka dibawa ke rumah Atan. Pada awalnya Luna sukar menyesuaikan diri dengan persekitaran kampung. Setelah beberapa hari, kereta Luna masih belum siap. Luna tiada pilihan, kecuali terus bermalam di rumah Atan. Namun keluarga besar Atan yang cepat mesra menyebabkan Luna mula menyesuaikan diri. Adik Atan, Manis, gadis `istimewa’ sangat sukakan Luna. Kereta sudah siap, tibalah masa Luna perlu kembali ke Kuala Lumpur. Luna yang mula jatuh hati dengan persekitaran dan orang-orang di situ meminta izin untuk tinggal lebih lama. Semua orang gembira dengan keputusan Luna. Luna dan Atan semakin rapat, walaupun sering tak sependapat.

Luna kini mengenali kehidupan kampung yang selama ini begitu jauh daripada dirinya. Daripada bermain lumpur di sawah, menunggang kerbau, hinggalah memasak di dapur kayu, semua sudah dipelajarinya. Orang popular sepertinya, lambat-laun pasti dapat dijejaki. Krew penerbitan ‘Meletops’ dapat menjejaki Luna. Ryan turut serta untuk memujuk. Luna tiada pilihan, kecuali pulang ke KL apabila Atan menghalaunya setelah menyangka Luna adalah tunangan Ryan yang selama ini cuba disembunyikan oleh Luna. Luna kini kembali mengacara. Candy, penerbit rancangan ‘Meletops’ sentiasa mahukan rancangannya mengungguli carta teratas. Tanpa pengetahuan Luna, Candy menjemput Atan menjadi tetamu rancangannya. Atan bersetuju. Merekapun bertolak ke KL menaiki lori Atan. Rancangan bersiaran secara langsung, Atan dibawa masuk… Luna dan Atan terkedu apabila bertentang mata. Atan marahkan Luna kerana menyangka Luna menipu dan mempermainkannya. Luna pula marahkan Candy kerana memperalatkan mereka berdua untuk menaikkan lagi carta rancangan ‘Meletops’

Thursday, April 28, 2011

Aku x ganggu hidup ko la!!!

Posted by FadhDeela at 10:16 PM
Reactions: 
16 comments
Ya allah sakitnyer hati aku mlm nie...!!!nape org suka ganggu hidup aku ahh!!aku nie sikit pun xganggu hidup ko..msti korang tertanya2 nape ape yg aku duk merepek nie kan????ari selasa ari tu meter air umh aku kena lock..terkejut jugak aku blk2 keje nak mandi tetibe air xde...tiap bulan aku byr duit maintenance & duit air nape diaorg lock meter aku???!! laki mbr aku tolong la bukak potongkan mangga tu..kalo dah potong mangga korang tau jer la sure bising..tp kejap jer bising bkn berjam2 aku wat bising pun!! ada la hamba allah sebelah umh aku nie siap call bagai marah ckp anak dia demam ngah tido bagai..aku jawab baik2 ngan dia "jap kak kami ngah nak bukak mangga nie xtau nape diaorg lock then xda air..dah nak siap jap jer!! sorry2 ganggu tp jap jer!!" punye baik aku ckpp..dah tu selang bape minit aku dapat msg dari dia lak..bising2 kata anak dia ngah tido ape smua..kak!!! kami phm tp kejap jer kena la paham kitaorg jugak..
aku tau kitaorg salah mlm2 buat bising tp kitaorg terpaksa!! kalo xde air nak mandi g keje esok mcm mana?????!!! aku xmrh or sakit hati sbb dia nak marah tu tp dia leh lak ckp "bdk2 awk bwk masuk lelaki dlm umah akak xreport pun''!! makkk aiiiii bile pulak kitaorg bwk laki masuk umh nie?????!!!sorg2 bdk umh aku tnye ada sape2 bwk masuk laki ke dlm umh????smua terkejut dgn fitnah akak nie...ape kejadahnyer bising ngan bwk laki masuk umh nie??kalo ia pun ada org bwk masuk lelaki report jer kak nape akak xreport???akak nak subahat ke?? aku kenal bdk2 umh aku la...masing2 jenis bkn yg bwk blk lelaki...life kitaorg blk keje masuk umh xganggu sape2..ape yg akak xpuas hati nie???
pasal ape meter kami kena lock coz penyewa lepas xbyr bil air ngan maintenance..tuan umh dah bg duit maintenance tp dia xbyr..ya allah ko xtakut ke kalo tuan umh xhalalkan duit yg ko ambik tu???kenapa la ada manusia mcm nie dlm hidup aku???esoknye aku dah g setelkan kat maintenance..tuan umh pun dah setelkan smua tunggakan..aku ingt smuanyer dah setel la..tp mlm nie ada lak 2org lelaki (bdk2 maintenance) dtg umh aku tnye pasal lock tu..!! dia bgtau ada org report sbb kami bukak lock tu...ya allah ape la masalah diaorg nie???aku call suami kwn aku tu suh dia jumpe bdk2 nie explain kat diaorg...bdk2 tu paham then setel dah kat situ tp aku musykil sape yg wat report??????!!!!! sape jer yg tau pasal kitaorg bukak lock tu??!! kak...ape la salah kami smpai akak jadi mcm nie..kami xganggu pun suami akak rumah akak anak akak yg best lg KAMI XGANGGU HIDUP AKAK!!! wiken family akak dtg..anak2 sedara akak duk main depan PINTU UMAH kami sikit punye bisinggggg hujung minggu..sikit pun kami xkata ape2 sbb kami paham..tp bile kami wat bising sbb terpaksa akak wat mcm nie...KAMI XGANGGU HIDUP AKAK SO AKAK JGN GANGGU HIDUP KAMI LA!!!!!!!!
xaman tol aku duk kat sini bile jadi mcm nie..sengal tol la..!! dulu tuan umh mcm ampeh jiran sgt ok tp skrg tn umh sgt ok tp jiran lak mcm hampeh!! Ya allah aku mmg badi kot duk kat sini..nak cari kwsn umh lain la!!

Wednesday, April 27, 2011

Maharaja Lawak Minggu 4 - Jambu

Posted by FadhDeela at 2:02 PM
Reactions: 
8 comments
skrg nie aku layan seh Maharaja Lawakk..hahahaha dulu mmg aku xminat pun raja lawak nie..ari tu bile dah layan skali mcm syok lak nak layan tiap minggu...every jumaat sure aku kena blk awal sbb nak ready tgk raja lawak..hihi aku kalo suka tgk pun Nabil, Jozan, Sepah & Jambu jer!! yg paling aku xgemar skali si Amir & Jehan... *sori la kepada peminat diaorg erk* Minggu ke 4 nie aku suka tgk lawak si jambu nie!! mmg la..lawak dia dalam diamm jer!! hihihihihi ce try korang tgk video nie..pastu kalo nak gelak cover2 sikit tau..jgn over sgt kang bos korang jelingg jer dr dlm bilik dia...hahahahahaha nasib ari nie aku g site hikhikhikhikhik


Sape Kilafairy nie???

Posted by FadhDeela at 11:12 AM
Reactions: 
4 comments
Hai kengkawannn!! sori la semalam aku xsempat nak update blog nie..siang bz ngan keje mmg xde masa langsung nak bukak blog pastu mlm lak mcm2 hal blaku kat umah..air umah aku kena lock????weeeiii aku bayar bil air kot!! pasal air tu nnt2 la aku wat entry aku xde mood nak cite skrg nie...ptg2 kang aku cite k pasal air kat umah aku tu..ampehhhh!!!
so pg nie bole la aku update blog aku nie kejap..byk bnda yg tertangguh...td aku baca beautifulnara!! Ayah Ally Iskandar meninggal dunia...Al Fatihah wat arwahhh!! semoga arwah di tempatkan di sisi golongan org2 yg beriman...aminn!
lg 1 aku ada baca pasal Kilafairy..!!! sape Kilafairy nie???sedapp sehhh sore dia...not bad la sore dia..lg2 masa dia nyanyi lagu Hindustan tu pehh sedapnyer sore dia..sape awek nie erk??rupa2nyer si Kilafairy nie anak Rohana Jalil...oooooooo!!! terbaik la sore dia..kalo korang nak dengar dia nyanyi lagu hindustan ngan lagu aku bukan untukmu meh masuk beautifulnara!!!

Monday, April 25, 2011

Kena tikam sebab Kejut bangun Solat Subuh!!

Posted by FadhDeela at 2:45 PM
Reactions: 
12 comments

AMPANG: Seorang isteri kini terlantar dalam keadaan koma dan bertarung nyawa di hospital akibat dibelasah serta ditikam suaminya yang naik hantu selepas wanita itu menyuruhnya menunaikan solat Subuh. Kejadian berlaku di rumah pasangan berusia 30-an terbabit di Pandan Indah Commercial Park, di sini, kira-kira jam 6 pagi semalam dan mangsa yang kehilangan banyak darah akibat cedera di perut kini dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Ampang.

Sumber polis berkata, kejadian berlaku apabila suami mangsa yang tidur berang selepas dikejutkan isterinya dan disuruh mendirikan solat Subuh. “Tindakan mangsa menyebabkan suaminya berang sebelum berlaku pertengkaran hampir 10 minit. Suaminya yang hilang pertimbangan membelasah mangsa lebih 30 minit sebelum mengarahkan mangsa jangan menyuruhnya bersolat.
“Biarpun dibelasah dan diugut demikian rupa, mangsa masih meminta supaya suaminya berubah selain menunaikan solat,” katanya.
Menurutnya, keengganan mangsa mematuhi arahannya menyebabkan suaminya bertindak lebih agresif dengan mengambil pisau dan menikam perut wanita itu.

“Mangsa terjatuh sebaik ditikam dan keadaan itu menyebabkan suaminya panik, apatah lagi selepas melihat isterinya berlumuran darah serta meraung kesakitan,” katanya.
Sumber itu berkata, bunyi bising akibat pertengkaran dan serangan suspek ke atas mangsa menarik perhatian jiran mereka, seorang lelaki berusia lewat 20-an yang bergegas ke rumah pasangan itu.

“Sebaik masuk ke rumah berkenaan yang pintunya tidak berkunci, jiran itu melihat mangsa terbaring dalam keadaan berlumuran darah manakala suaminya berdiri sambil memegang pisau.
“Terkejut dengan kehadiran jirannya, suspek segera melarikan manakala mangsa dibawa jirannya itu ke hospital dengan bantuan beberapa jiran lain,” katanya.
Difahamkan, sehingga petang semalam keadaan mangsa dilaporkan kritikal manakala suaminya yang menghilangkan diri kini diburu polis.
Sementara itu, Ketua Polis Ampang Jaya, Asisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin, ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian berkenaan dan siasatan lanjut dilakukan.

*ape nak jadi ngan dunia skrg nie???kejut bgn solat pun kena tikam smpai koma..Ya ALLAH!!! manusia mcm tu perlu hukum bunuh jer!!! isteri tu ajak wat ibadat bkn wat jahat! huh ape nak jadi ngan dunia skrg..semakin ujung zaman dah..Ya Allah!!*

Sunday, April 24, 2011

Senarai Imam Muda Musim Kedua 2011

Posted by FadhDeela at 10:49 PM
Reactions: 
10 comments
Tahun lepas sempat jugak aku tgk imam muda nie..sejukk hati tgk jejaka2 ini smua..sejuk perut ibu mengandungkan diaorg nie..aminnn!! kali nie ramai yg dah bekerja bgs2 pun masuk imam muda nei..alhamdulillah dapat sambutan yang memberangsangkann..bkn setakat peserta2 malaysia jer tp ada yg dari Brunei & Singapura..alhamdulillah dapat sambutan dari luar dari malaysia jugak program nie...usaha lagi astro oasis!!!
  • Wan Najdi Wan Mohd Noh, 20 (Kelantan - Guru Tarannum)
  • Mohd Azlan Zulkarnain, 25 (Kuala Lumpur - Jurutera)
  • Mujahid Suhaimi, 20 (Singapura - Pelajar)
  • Ammar Wan Harun, 27 (Kuala Lumpur - Mahasiswa)
  • Mohd Fakhrurrazi Hussin, 27 (Terengganu - Imam)
  • Nazrul Izwan Zolkiflee, 26 (Johor - Guru Besar)
  • Mohd Hassan Adli Yahaya@Yahuza, 26 (Perak - Pensyarah)
  • Zulfadli Awang, 24 (Brunei - Pegawai Masjid)
  • Ali Khairudin Abdul Marif, 26 (Sabah - Guru Kafa)
  • Abdul Fattah Riddzwan, 21 (Negeri Sembilan - Fasilitator)

Video:Salma Peserta Mentor yang terbaik!! Anuar Zain Muncul di Mentor!!

Posted by FadhDeela at 10:19 PM
Reactions: 
8 comments
Abang Nuar!!!! waaaaaaaaaahh anuar zain dtg masa mentor mlm nie!! handsomenyer la anuar zain nie..smart jer...nape dia xnyanyi skali mlm nie..! ish2 aku ingt dia dtg nak nyanyi skali..bole cair la kalo dengar sore dia nie..mlm nie mentor best sgt sore salma..lg2 bile Salma berduet ngan azlan and the typewriter lagu Jeritan Batinku..!! superb la sore dia..kalo dpt video nyanyian dia mlm nie nnt aku kongsi ngan korang smua..bagi pendapat aku peserta2 Mentor lebih berkualiti dari peserta AF9!!! padan la rating penonton mentor lagi banyak dari penonton AF!! huhuhu ape yg pentingg Anuar Zain mmg handsome sehh hahahahaha *angau dah aku!!*

AF9: Miza terkeluar, Aida & Amir digugurkan..!!

Posted by FadhDeela at 2:07 PM
Reactions: 
6 comments
mlm td aku tgk af9...aduhh aii xsedap tol diaorg nie nyanyi..yg menarik perhatian aku pun cuma si lena & Azri jer..yg lain hancus laa..xsedap langsung!! semalam kak ogy bg kritikan yg mencengkam jiwa la..hahahaha padan muka diaorg! dah bg pilih lagu sndiri pun xleh nak nyanyi ngan bestnyer tah ape2 la diaorg nie! kak ogy bg komen mmg xde lapik2 la..ckp lepas jer dia!! kalo xsedap dia g tau nyanyi mmg xsedapp..diaorg nie dah dapat masuk tu blajo la rerajin ambik peluang yg ada nie..bkn duk nyanyi syok sndiri jer..ish2!!
Yang terkeluar Miza...Si miza nie mmg ptt di keluarkan sbb xde peningkatan langsung..Operasi gugur lak Aida & Amir! amir tu mmg patut digugurkan tp aida tu ada potensi untuk belajar lg yg spatutnyer gugurkan si nera tu...nyanyi tah ape2 tah..! yang di undi masuk Hazama & Fina! terbaik la dia berdua tu..sore mantap giler..so jgn lepaskan peluang yg dah diberikan tu erkk

Saturday, April 23, 2011

Pertunangan Asyraf Muslim - Ustaz Amirul

Posted by FadhDeela at 11:36 PM
Reactions: 
4 comments
Akhirnye asyraf muslim/ustaz amirul tunjuk bakal isteri beliau..ari nie majlis pertunangan Asyraf ngan Dayana (bakal doktor tu..huhu) yg sekarang sedang praktikal di sepital Melaka.. Majlis perkahwinan mereka akan berlangsung pada 1 syawal, 30 Ogos nanti di Mekah.
“Dengan izin Allah, kami akan bernikah di Mekah pada 1 Syawal depan. Saya akan bertolak ke sana pada 17 Ogos ini untuk mengerjakan umrah sambil menjalani rawatan bersama-sama bakal bapa mertua saya, Lokman Abdul Hamid dan membawa rombongan umrah. “Saya akan berada selama 18 hari di sana dan bakal isteri saya akan datang ke Mekah menjelang hari pernikahan kami. Selepas nikah, kami akan melakukan tawaf dan menziarahi Mekah sebelum pulang pada 2 September nanti,” -Ashraf Muslim.nangis awek2 kat luar tu bile dapat tau ustaz amirul nie nak kawen dah..hihihi yela asyraf nie kan calon mak mertua kat luar sana..hihi sweet jer tgk tunang asyraf nie..lemah lembutt org nye alhamdulillahh

Siaran Langsung Wedding Prince William..

Posted by FadhDeela at 9:26 PM
Reactions: 
6 comments

Masanya telah tiba untuk Westminster Abbey meraikan ikatan cinta agung dua ikon dunia, Putera William dan Kate Middleton. Sejarah bakal dilakar dengan perkahwinan antara putera raja Britain dan kekasihnya yang akan berlangsung pada 29hb April.

Rakyat Malaysia juga berpeluang berkongsi detik bersejarah ini kerana hanya ntv7 saluran televisyen percuma yang bakal menyiarkannya secara langsung! Tontonilah The Royal Wedding Coverage of HRH Prince William and Kate Middleton pada 29hb April jam 3.00 petang hingga 8.30 malam, yang menampilkan laporan eksklusif oleh krew ntv7 di London, hanya di ntv7, Saluran Ceria Anda.

Lintas langsung majlis ini akan disiarkan di berita ntv7 dalam ketiga-tiga bahasa – Edisi 7, 7 Edition dan Mandarin 7, bermula 22hb April dengan laporan terkini persiapan majlis perkahwinan ini.

Saluran Ceria Anda juga akan menampilkan ulasan ekslusif oleh penyampai ternama dari BBC News, Huw Edwards. Wartawan dan penyampai berita BBC News at Ten dari Wales yang pernah memenangi anugerah BAFTA ini akan memberi ulasan menarik di majlis perkahwinan itu nanti, selain temuramah eksklusif dengan teman rapat pasangan dan keluarga DiRaja tersebut. Tetamu yang akan ditemuramah di studio BBC termasuklah sejarawan DiRaja, pakar fesyen, dan hadirin yang dijemput ke majlis terkemuka ini.

Tiga jam sebelum berlangsungnya perkahwinan ini, Edwards akan mengupas keadaan yang berlaku di sekitar istana, selain melaporkan keterujaan dan semangat mereka di sekitar Central London dan kawasan utama lain seperti St. Andrews dan kampung halaman Kate di Bucklebury.

Perarakan perkahwinan ini akan diikuti dari mula hinggalah acaranya berakhir di Buckingham Palace. Edwards juga akan mengulas tentang impak majlis gilang-gemilang ini terhadap seluruh dunia. Rancangan ini juga merakamkan detik bermakna ketika pengantin DiRaja ini membuat kemunculan di serambi istana bersama ahli Keluarga DiRaja yang paling rapat.

Majlis perkahwinan DiRaja yang menghidupkan fantasi dalam realiti ini pastinya sesuatu yang dinanti-nantikan sepanjang abad ini. Saksikanlah sejarah yang bakal dilakar SECARA LANGSUNG pada 29hb April 2011, jam 3.00 petang hingga 8.30 malam hanya di ntv7, Saluran Ceria Anda. Untuk maklumat selanjutnya, sila layari www.ntv7.com.my atau www.tonton.com.my. Perkahwinan DiRaja ini juga akan diulang tayang di Catch Up TV melalui TonTon selama tujuh hari selepas majlis ini berlangsung.

Perkahwinang Royal - Prince William & Kate

Posted by FadhDeela at 9:07 PM
Reactions: 
2 comments

Pernah menyaksikan perkahwinan selebriti ternama yang yang dikategorikan sebagai Wedding Of Year? Penulis percaya majoriti peminat hiburan tempatan ternanti-nanti malahan teruja tatkala menunggu tarikh perkahwinan selebriti popular tanah air. Buktinya, perkahwinan Erra Fazira dan Yusry (suatu ketika dahulu), Siti Nurhaliza dan Datuk Khalid Muhd Jiwa, Mawi dan Ekin serta angkasawan tunggal negara Datuk Sheikh Muszaphar Shukor dan Dr Harlina Yunos adalah antara rangkaian Wedding of the Year yang mendapat liputan meluas seluruh masyarakat.

Majlis perkahwinan gilang gemilang yang semestinya menuntut jumlah belanja yang besar ini bukan sahaja disaksikan oleh tetamu-tetamu daripada golongan kenamaan atau vvip malahan orang-orang kebanyakan juga berpeluang menyaksikan selebriti kesayangan mereka menjadi raja sehari melalui siaran langsung daripada kaca televisyen.

Justeru, tahun ini sebuah lagi Wedding of the Year bakal mencatat sejarah tersendiri bilamana pewaris takhta di raja Britain iaitu Putera William bakal melangsungkan perkahwinan baginda dengan gadis pilihan hatinya, Kate Middleton, 29. Mula bertemu di University of St Andrews, peribadi dan personaliti Kate telah berjaya menambat hati William.

Pemilik nama sebenar Catherine Elizabeth Middleton yang bakal bergelar permaisuri Britain ini bukanlah gadis kebanyakan yang datang daripada keluarga sembarangan kerana selain cantik, beliau juga berfikiran bijak, matang dan berpendidikan tinggi. Bekas penuntut di university tempat mereka bertemu ini dilahirkan pada 9 January 1982 dan keluarganya merupakan keturunan bangsawan dari Afrika.

Melalui perkahwinan itu nanti, Kate bakal menjadi isteri Putera waris ke-7 monarki pemerintah Britian sekaligus akan menggunapakai gelaran yang pernah diberi kepada mendiang Puteri Diana suatu ketika dahulu iaitu Her Royal Highness The Princess of Wales. Rata-rata masyarakat bersetuju dengan pilihan hati Putera William ini kerana ia mengingatkan masyarakat kepada kecantikan, kebijaksanaan dan juga kesantunan budi mendiang Puteri Diana yang popular dengan jolokan ‘Puteri di Hati Rakyat’.

Pasangan mempelai ini dikhabarkan telah mengundang kira-kira 1,900 tetamu bagi menghadiri majlis perkahwinan mereka pada 29 April ini. Antaranya termasuklah kerabat diraja, pemimpin-pemimpin dunia, sahabat handai dari University St Andrews dan keluarga daripada kedua belah pihak. Mereka juga turut menjemput 80 tetamu daripada pertubuhan amal kelolaan Putera William yang terdiri daripada golongan kurang bernasib baik.

Sesuatu yang istimewa di sebalik mengenai perkahwinan ini, Putera William dan Kate telah sepakat untuk mengundang bekas kekasih mereka. Difahamkan, empat bekas teman wanita Putera William dan dua bekas teman lelaki Kate akan hadir bagi sama-sama meraikan hari bersejarah mereka. (Nangis beb bekas2 awek2 prince william hahahahaha)

Sedikit maklumat mengenai majlis perkahwinan ini, kos perkahwinan dijangka mencecah USD 20 Juta atau RM 60 Juta! Kau mampu? Gereja Westminster Abbey yang pernah menjadi saksi perkahwinan mendiang Puteri Diana bakal menjadi tempat rasmi majlis perkahwinan mereka. Selesai majlis di gereja ini pula, pasangan pengantin akan berarak dengan kereta berkuda melalui bangunan parlimen di London sebelum menuju ke Istana Buckingham bagi acara rasmi yang dianjurkan oleh nenda penganti lelaki iaitu Ratu Elizabeth ke-2. Disebelah malam pula majlis tari menari yang dianjurkan oleh Putera Charles akan diadakan di Istana yang sama.

Sebuah laporan akhbar baru-baru ini menyebut bahawa Kabinet Britain telah dimaklumkan bahawa sejumlah dua bilion orang dari seluruh dunia dijangka menyaksikan upacara perkahwinan diraja Britain ini melalui siaran langsung di televisyen. Sungguhpun begitu, ia belum cukup untuk memecahkan rekod yang pernah dicatat oleh ibubapa Putera William iaitu Puteri Diana dan Putera Charles. Institut Filem Britain sebelum ini telah memberitahu bahawa sejumlah 2.8 bilion penonton televisyen Britain telah menyaksikan majlis perkahwinan paling gah dan gilang gemilang pada 1981 antara Charles dan Diana!

Di sebalik keterujaan masyarakat untuk menyaksikan perkahwinan diraja ini, masih ada hati yang kurang senang dengan perkhabaran yang satu ini. Sebagai bukti, wujud kata-kata nakal yang cuba mempengaruhi Kate untuk membatalkan perkahwinan beliau dengan William. Amaran keras yang diberikan oleh bapa Dodi Fayed, Mohamed Al Fayed bahawa keluarga diraja Britain akan memusnahkan kehidupan Kate seperti yang dilakukan terhadap Diana bagaimanapun langsung tidak menggangugugat cinta Kate terhadap William. (Dodi Al Fayed merupakan kekasih Puteri Diana yang sama-sama terbunuh dalam kemalangan kereta di Paris pada 1997).

Ramalan jumlah penonton yang bakal menyaksikan perkahwinan diraja ini dan Kate yang dilihat sebagai pengganti ibu William yang meninggal dunia dalam kemalangan ngeri 14 tahun lalu mungkin hampir terjawab menjelang 29 April nanti. Namun sejauh mana mahligai perkahwinan ini akan berkekalan sehingga ke akhirnya masih belum ada siapa yang dapat meramal. Semoga tidak wujud campur tangan yang melampau daripada keluarga terdekat mahupun orang ketiga dalam perkahwinan William dan Kate ini nanti!

Video: Siti Nurhaliza berjogett...comey giler!!

Posted by FadhDeela at 12:22 AM
Reactions: 
2 comments
comey giler tgk cite joget dlm video nie..hahaha tiap ari b4 aku wat keje msti aku tgk dulu video lagu No body nyanyian Dato Siti Nurhaliza nie..comeynyer la ct nie..wat la mcm mana gaya pun dia nie mmg terbaikk dan comey sgttt!! berdoa ct & dato k cepat dapat baby sure anak diaorg nnt comey mcm ct!...jom layan video Siti joget lagu Bukan Cinta Biasa, nobody & Cindai masa Anugerah Bintang Popular ari tu..

Friday, April 22, 2011

Yeke Lisa Surihani bercinta dengan Yusri KRU???

Posted by FadhDeela at 3:28 PM
Reactions: 
6 comments

Betul ke ape aku dengar Lisa ngan yusry KRU bercinta???alaaaahh xbestnyer kalo betul..bole lak best ke xbest..hihihi aku minat yusry tp yusry xsesuai ngan lisa la..suka kalo lisa ngan Sam!! ermm biar la diaorg ape2 pun janji bahagia sampai bile2..jgn separuh jalan sudah ler..kalo korang nak kepastian korang baca entry abg nara pasal Lisa Surihani & Yusry KRU Jom wat poll aku nie..1st time aku wat poll nie..testing2 hihi mcm berjaya jerrr...!!

Lisa Cium Mulut???

Posted by FadhDeela at 12:15 AM
Reactions: 
21 comments
WoooW!!! terkejut x...terkejut x??hihi rileks la lisa cuma cium mulut adik mia sara nasuha jerr..hihi aku wat entry nie nnt ada la sorg hamba allah ni komen marah kata aku 'gatal'..hahaha rileks la geng..kalo rasa xberkenan ngan entry aku jgn komen, senang jer..jgn mrh2 nnt cepat tua...hihi lari lak topik aku..aku wat entry nie sbb lisa!! ish2
aku minat sgt ngan Lisa Surihani dgn adik mia sara nasuha nie..comeyy sgt diaorg nie..lisa ngan adik mia rapat sgtt smpai mia panggil lisa 'mama lisa'..

suka kalo diaorg bersama!!!

Thursday, April 21, 2011

Kad Kawen Zed Zaidi unikkk sangatt!

Posted by FadhDeela at 11:20 PM
Reactions: 
4 comments
Dalam diam jer zed zaidi nak kawen..ari tu ada la jumpe dia kat OU ngan sorg minah nie..free hair..simple..biasa2 jer org nyer!! Tahniah kat Zed Zaidi..akhirnyer tamat jugak zaman bujang nyer..hihi paling gempak skali kad jemputan kawen zed zaidi ngan bakal isterinya Natalia Mustafa Kamal...kad kawen diaorggg bertemakan Facebook!!
Diaorg wat macam tu sempena perkenalan diaorg.. Bertemu dalam Facebook sebagai rakan sekitar tahun 2008, kemudian Zed Zaidi membantu Natalia mengusahakan perniagaan secara online.
Selepas Zed Zaidi menunaikan umrah, dia mendapat petunjuk bahawa Natalia adalah calon yang sesuai untuk dijadikan Isteri. Alhamdulilah. Calon yang direstui oleh Allah. Semoga kekal hingga ke akhir hayattttt!!

Smartt weeiii!!

Bawa Team Jakarta Berjimba!!

Posted by FadhDeela at 2:40 PM
Reactions: 
1 comments
Bdk2 Team aku di Jakarta dtg sini ada review ngan client Selasa & Rabu so pas abis smua beban yg melanda kitaorg ape lg ajak bos g berjimba la...hahahhahahaha!! saje jer nak bg semangat kat team jakarta supaya keje lebih kuat lg...suksess...suksess hihi aku kalo nak bwk jenjalan kl xtau sgt jalan nyer so aku plan g main bowling jer la kat the Pin Junction Cineleisure Kota Damansara.. sorry la kawan2 aku mmg giler main bowling..hihihi
semangat aku tgk budak2 nie main bowling...mcm2 gaya balingan korang tp korang mmg best la..terbaikklah pakkk!! pas g main bowling kami2 gerak g mkn lakk..hahahaha biasa la tu aktiviti wajibb..kalo nie bos belanja mkn kat Restoran Murni Discovery Kelana Jaya!! terbaikk yoobb..jom layan pic2 kitaorg masa main bowling tp pic mkn sori la xdpt nak ambikk..makanan sampai jer terus kena terjahhh ngan diaorggg..hihi

Nie team kat Malaysia..ada lg tp nie jer yg ada *2jer wanita dlm team nie huhuhu*

bile bos kena buli..hihi

aku kenal sape engkauu!!

mcm nak lumba lari jer.. hihi

Shopping kat Tesco xengat diaorg nie

Kami2!!

Mereka2 bersama Bos!!

hahahahaha smart gambar nie..

Wednesday, April 20, 2011

Kris Dayanti Mengandung 4bulan?

Posted by FadhDeela at 5:07 PM
Reactions: 
10 comments
muka mcm opera cina jer make up dia..putih sgt

baru jer kawen minah nie dah mengandunggg??!!kalo dah mcm tu korang paham2 jer anak ape yg dia kandungkan tu...semenjak dia ngan si raul nie ada jer aktiviti terlarang dia wat..dulu masa dgn anang bahagia jer dia...mcm2 kes dunia celebrity skrg nie..rasanyer ramai kat luar sana menghadapi situasi mcm nie tp xheboh sbb diaorg juz org biasa tp kes si kris dayanti nie heboh dia adalah seorg artis..hihihi nasib la jadi artis smua bnda pasal ko org ramai msti nak ambik tau..hihihi baca la alasan yg dia bg kat peminat dia pasal kes mengandung 4 bulan nie!!!

JAKARTA – Penyanyi Kris Dayanti akhirnya mengaku dia telah hamil empat bulan *kawen 20 Mac 2011* dan terpaksa menerima hakikat itu biarpun dilempar dengan pelbagai kecaman oleh masyarakat Indonesia kerana mengandung anak luar nikah.Mahu atau tidak, Kris, 36, dan suaminya, Raul Lemos, 40-an, menerima berita itu dengan rasa tanggungjawab selepas menyedari kesilapan mereka sebelum berkahwin.

“Kami sudah dewasa. Kami menerima berita ini (kehamilan) dengan rasa tanggungjawab,’’ jelas Kris yang kini berada di Bali bersama suaminya. Kris bernikah dengan usahawan dari Timor Leste itu pada 20 Mac lalu.

Dalam teks khidmat pesanan ringkas (SMS), Kris memberitahu Kosmo!, dia pada mulanya tidak berniat menghebahkan secara terbuka berita kehamilan itu kerana ia perkara sensitif. Namun Kris berpendapat, adalah lebih baik dia sendiri mengesahkan perkara itu daripada membiarkan ia keluar dari mulut orang lain. “Benda ini (kehamilan) sudah terjadi. Kalau apa yang diberikan Allah ini tidak saya akui, nanti timbul cerita yang tidak betul seperti saya melakukan abortion (gugurkan kandungan) pula,” katanya. *sbb dah kantoi kannn??? hahahah*

Payudara ku Digigit!!

Posted by FadhDeela at 12:44 PM
Reactions: 
20 comments
hahahahaahhahahaha lawaaak lak aku baca tajuk entry aku nie..malu pun ada segan pun ada tp aku nak wat jugakk..korang jgn salah paham bkn tetek breast aku tp ada la wanita nie nenen dia yg kena gigit..yg pasti bkn ngan laki dia tau..hihihi kalo ngan laki dia aku xkisah pun tp nenen dia kena gigit ngan ANJING!!!! alamaaakkkk sakittnyer weeii kena gigit ngan anjing..ape sengal nyer anjing tu g gigit kat situ??? xde tempat lain ke nak gigit?? cian lak aku rasa kat makcik nie kena gigit kat situ..dia sampai kehilangan sebelah nenen nyer...aduhh teruk tu!!! kena ambik tindakan kat tuan empunye anjing nie...

BUKIT MERTAJAM: Seorang suri rumah yang cedera payudara kirinya digigit seekor anjing jenis German Shepherd pada Jumaat lalu, kini dalam pertimbangan untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap pemilik anjing berkenaan.

Mangsa, Lee Boon Chen, 44, berkata, walaupun pemilik anjing itu sudah memohon maaf selepas insiden itu, dia tidak akan berdiam diri dan mahu melakukan sesuatu untuk memberi pengajaran kepada pemilik anjing lain yang tidak mengutamakan keselamatan orang awam. Katanya, dia mahu pemilik anjing lebih bertanggungjawab termasuk menjaga dan mengawal haiwan peliharaan masing-masing bagi mengelak orang lain menjadi mangsa.
“Selepas kejadian ini, saya trauma, malah kerap bermimpi diserang anjing dan jika saya melihat atau terserempak dengan anjing jenis itu, saya takut dan badan menggigil,” katanya ketika ditemui menerima rawatan susulan di sebuah hospital swasta di sini semalam. Dalam kejadian kira-kira jam 7.30 pagi Jumaat lalu, Lee nyaris kehilangan payudara kirinya selepas cedera diserang anjing berkenaan ketika dia membawa anjing peliharaannya jenis Shih Tzu bersiar-siar di kawasan perumahan di Taman Tambun Indah, Simpang Ampat dekat sini.

Facebook & Beautifulnara xleh bukak????

Posted by FadhDeela at 9:33 AM
Reactions: 
6 comments
Nape pagi nie semua bnda xleh bukak nie??huhuhu ingt pagi nie nak cuci mata ngan FB & Beautifulnara tp semua xleh bukak!! korang leh bukak x??? ke aku jer yg mengalami situasi mcm ni..huhu help2!!!! Tolong bgtau aku ape yg telah terjadi kepada Facebook & Beautifulnara!!! Abang nara dari semalam lg beautifulnara xleh bukak..ape yg telah berlaku..jgn lakukan benda yg bukan2!! hidupku xsempurna tanpa beautifulnara!!! hahahahahaha *aku pun dah mereng*
Si mamat mat saleh tu nak tutup FB ke??bgtau la kalo nak tutup FB leh aku ambik gambar2 aku yg bykk xterhingga dlm FB tu..syg doww kalo gambo2 tu hilang mcm tu jer...tekanan tol la mat saleh FB nie..huh

Tuesday, April 19, 2011

Parti Gadis seksi untuk siswa

Posted by FadhDeela at 2:42 PM
Reactions: 
3 comments
Mcm2 la dunia nie..sana sini dengar pasal maksiatttt...muda2 dah pandai wat maksiat..!!paling sedih skali bdk2 sekolah pun dah pandai cite pasal sex..adduhh adik2 skrg advanced tol..!!ari tu masa aku ngah tunggu kete aku g service aku ada ternampak 2org bdk sek laki ngan pmpn duk berjalan berpegangan tangan..pakai bj sek lak tu..jam baru jer kol 10am..!! xg sek ke dikk oiii?? selamba jer jalan berdua2an..xmalu ke??semua org duk pandang2 ke arah mereka..ngan bangga dia berjalan..ish2!! kalo adik aku tu dah lama kena lempang sulonggg dr aku...org antar g sek dia bole lak lepak2..Meh baca paper ari nie pasal Parti Siswa Seksi...ish2!! kat melaka lak tu..ampeh sungguh!

MELAKA: Beberapa pengusaha pusat hiburan di negeri ini didapati bertindak melampau bagi menarik pengunjung di kalangan penuntut institut pengajian tinggi (IPT) apabila menyediakan program khusus untuk golongan itu dinamakan ‘parti pakaian seragam kolej.’

Ketua Ahli Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB), Mohd Yusof Hassan, yang mendedahkan perkara itu berkata tindakan itu terbukti selepas pihaknya menerima aduan berdasarkan kain rentang yang mempromosi aktiviti berkenaan. Mohd Yusof berkata, berdasarkan maklumat pada kain rentang berkenaan, penganjur menyediakan lebih 50 gadis seksi kepada pengunjung lelaki sebagai daya tarikan.
“Malah, mereka juga turut menyediakan persembahan tarian seksi dan pertunjukan pentas oleh kumpulan muzik. “Memang jelas parti dianjurkan itu sengaja mahu menarik pengunjung terutama membabitkan golongan pelajar untuk mereka berhibur.
“Apa yang saya tak puas hati mengapa mereka menggunakan perkataan kolej, seolah-olah sengaja mahu menarik golongan muda berkenaan untuk menyertai parti berkenaan,” katanya, di sini, semalam.

Sinopsis Filem Sekali Lagi - Shaheizy Sam & Lisa Surihani

Posted by FadhDeela at 12:58 PM
Reactions: 
4 comments
Xsabar lak aku nk tunggu cite nie kuar kat wayanggg...sweet giler jer Lisa ngan Shaheizy sam berlakon sesama...adik mia sara pun ada jugakk jom tgk sikit trailer mengenai Filem Sekali Lagi ini...Tayangan pada 30 Jun 2011!!!! alaaahhh lamanyer lagi..xsabo nak tgkk..thn nie rasanyer byk giler filem lakonan Shaheizy Sam yang akan ditayangkan..


Arman (Shaheizy Sam) merupakan seorang pesakit yang percaya dirinya menghidapi penyakit autisme. Dia dijaga oleh ibu (Kartina Aziz) dan ayah saudaranya (Alex Yanz) selepas pembedahan. Dia dijodohkan dengan (Shasha Zurazie) atas pilihan ibunya. Satu hari, Arman diperas ugut dan kehadiran Amy (Mia Sara Nasuha) menyelamatkan Arman. Sejak hari itu, mereka berkawan baik sehinggalah hal persahabatan mereka diketahui ibu Amy, Shiela (Lisa Surihani). Shiela berang dan melarang Amy berjumpa Arman. Mengapakah Shiela berbuat begitu? Segalanya terjawab dalam filem romantik indah ini.

Sunday, April 17, 2011

Tolonglah Bantu Adik Muhammad Rafeal Faliq Muhammad Fairuz

Posted by FadhDeela at 3:48 PM
Reactions: 
20 comments
Sedih aku baca kisah adik Rafeal nie...adik rafeal nie anak kepada ex opis mate aku Aaina..sebelum nie aaina pernah keje 1 company ngan aku tp skrg dia dah resigned sbb terpaksa menjaga rafeal yg sentiasa kuar masuk sepital..sedih sgt tgk wajah adik rafeal kecik2 dah terpaksa menanggung kesakitan yg mcm nie rupa..menitis air mata aku tgk raut wajah adik rafeal..Rafeal perlukan bantuan kita untuk melakukan pembedahan!! so aku ambik kesempatan nie wat entry pasal adik Rafeal supaya kwn2 blog aku yg baik hati leh membantu dan mendoakan semoga adik rafeal akan kembali pulih seperti kanak2 biasa dan kepada aaina & suami akan sentiasa kuat untuk mengharungi dugaan ini! Korang leh baca kisah lanjut kat NST
sesiapa yg ingin membantu nie details Aaina:

NUR'AAINAA DIYANA
MBB Acc: 114188063437
HP no: 012 3470704


Harap kawan2 dapat membantu parents adik rafeal utk meringankan beban mereka!! Lihat la pic adik Rafeal nie..!!sedih melihat raut wajahh beliau..

Rafeal bersama mama *aaina*

Senyuman sorg kanak2!!

meleleh air mata aku tgkk kedaan rafeal..!!

Fina Calon Baru AF9 Lagi Terbaikk dari Pelajar AF9

Posted by FadhDeela at 2:20 PM
Reactions: 
12 comments
aku br pas tgk konsert minggu ke 2 AF9...ada jer kejutan yg pak nil wat..kali nie ada lak 4org calon baru utk masuk af..serius aku ckp mmg sedap suara diaorg berbanding ngan pelajar2 af9 nie..tah ape2 la yg diaorg nie nyanyi mcm katak panggil hujan aku dengar..lg baik bdk2 yg calon baru af9 nie...paling best n terbaikk sore FINA!!! Fina nie adik kepada pelajar af9 Aida...Aida nyanyi pun xsesedap adik dia..ada sorg lg pelajar af9 Nera makk aiiii hancur giler sore dia..xsedap langsung menyanyi!!! tolong la undi kuar minah nie..bg peluang kat org lainn nasib Eqa dah terkuar minggu ke 2 nie...paling hampeh la aku dengar diaorg nyanyi lagu Selamat Tinggal Good Bye..!!mcm mana diaorg leh terpilih masuk af erk..sape yg silap sebenarnyer..korang tgk sndiri la video nie...! then komen oraitt!!


Fashiondot Net

Posted by FadhDeela at 12:50 AM
Reactions: 
2 comments
sebelum aku tido aku nak wat entry last utk mlm nie..hihi aku nak promote sikit bisnes kawan aku nie..kepada awek2 yg suka shopping online leh usha erk dia punye page..abg2 pun leh usha belikan awek2 ke belikan utk mak ke..ok ape??tak pun belikan utk aku!! hihihi kwn aku nie kira best friend aku jugak kat kolej dulu..so aku juz letak jer FB dia kat blog nie..xde hal la tolong kengkawan..cantek2 jugak handbag dia!! aku dah rembat 1..next month nak beli 1 lg utk mak aku!!! Harga pun berpatutan la..ok la xyah cite byk korang g tgk sndiri dia punye koleksi..click sini.... Fashiondot Net
kalo ada ape2 korang nak tnye leh gtau aku...next week bag aku smpai aku bg korang tgk erkk

Saturday, April 16, 2011

Shisah Lebih Bahaya daripada Rokok!!

Posted by FadhDeela at 10:54 PM
Reactions: 
4 comments
“Kajian daripada Department of Health and the Centre for Tobacco Control, mendapati bahawa shisha lebih berbahaya berbanding rokok. Pada tingkat yang sangat parah, shisha 400 hingga 450 kali lebih bahaya daripada rokok biasa!”

Kenapa shisha bahaya?

Ramai menyatakan ia lebih selamat daripada merokok, tetapi ia tidak wajar sama sekali kerana kandungan asas bagi rokok dan shisha adalah sama, iaitu tembakau. Tembakau yang digunakan untuk rokok diasapkan terlebih dulu sementara tembakau yang digunakan untuk shisha diperam.

Air dalam shisha tidak dapat menapis banyak jenis toksin dalam asap shisha. Shisha juga mengandungi nikotin, karbon monoksida dan lain-lain bahan seperti rokok biasa. Bahkan arang yang digunakan mendap dalam salur pernafasan dan meningkatkan masalah paru-paru kepada lebih teruk berbanding rokok biasa yang juga berbahaya dari segi bahan pengawet digunakan untuk mengawet dan merawat tembakau dalam rokok.

Penyakit Bakal peminat shisha dapat

Bagi mereka yang menghisap shisha di kedai kopi, perkongsian paip shisha mendedahkan mereka kepada bahaya lain seperti penyakit yang merebak melalui air liur. Penyakit yang biasa kita dengar, berjangkit akibat berkongsi shisha adalah TB.

Tidak hairanlah jika kes TB di Mesir menjadi satu kebiasaan di semua hospital. Jadi para sahabat dan peminat shisha yang selalu cakap shisha ni alternatif kepada rokok, sila tinggalkan aktiviti shisha anda atau anda terdedah kepada penyakit yang mara bahaya!

Maharaja Lawak Minggu 3 - Sepah

Posted by FadhDeela at 1:53 AM
Reactions: 
8 comments
mlm nie aku leh lak tgk maharaja lawak nie..aku xde la minat sgt disbbkan kwn opis aku dtg umh td so layan jer la..minggu nie diaorg wat lawak ngan nyanyi..hahahaha lawak jugakk la..paling aku suka tgk time Bujang Sepah nie..lawak gilerr..!! menyampahh aku tgk laki si siti sarah tu..hahahahahahhahaa..lawak si Nabil & Jozan biasa2 jer xde la menyelah sgt..aku harapkan jugak lawak diaorg jadi terbaik sbb diaorgkan dah jadi super star tp hampehh..biasa2 jer lawak diaorg nie..korang nilai la sendiri..!! Jambu pun boleh tahan la komedi dia...aku nak kongsi video sepah jer..korang tgk la klip nie...tahan gelak tu kawan2 smua..! sopan sikit gelak tu...hikhikhikhik!!!

Video: Model Jatuh Tergolekk!!

Posted by FadhDeela at 12:44 AM
Reactions: 
10 comments
Tadi kat opis masa tunggu ujan benti sbb xleh nak blkkk almaklum la buta rabun2 ayam hihi aku usha2 la utube...cr bahan nak wat entry mlm nie..aku tetibe dpt teringin nak wat pasal model lak..hihi aku pernah tgk video model2 wat catwalk pastu JATUH!!!! hahahahaahahahaha lawak la weiiiii!!! kesian pun ada tp kelakar giler..jalan bagai nak rakk bergaya giler pastu tersilap step abis rosak smua..ciann diaorgg!!! ssh nak cr rezeki hikhikhik korang layan la video nie..korang nak gelak tu slow2 sikit...



Friday, April 15, 2011

Tanda - Tanda Kiamat

Posted by FadhDeela at 3:24 PM
Reactions: 
4 comments

Kepastian datangnya hari kiamat hanya Allah swt yang mengetahui. Sebagaimana firman-Nya: “Sesungguhnya hari kiamat itu akan datang, Aku merahasiakan (waktunya) agar supaya tiap-tiap diri itu dibalas dengan apa yang ia usahakan.” (QS. Thaha:15). Dengan demikian tiada seorang pun mengetahui kapan hari kiamat akan tiba. Allah swt hanya memberikan tanda-tanda menjelang datangnya kiamat.

Berdasarkan hadits-hadits Rasulullah saw, tanda-tanda hari kiamat sebagai berikut:

1. Tanda-tanda shugra (kecil), yang sebagian di antaranya sudah tampak dalam kehidupan sekarang ini:

  • Ajaran Islam kurang diperhatikan dan bahkan ditinggalkan oleh kaum Muslim.
  • Jumlah ulama (ahli agama) yang sesungguhnya semakin sedikit, sebaliknya banyak orang bodoh yang mengaku ulama dan menyesatkan umat.
  • Perzinahan dilakukan terang-terangan dan sudah menjadi suatu kebiasaan di masyarakat luas.
  • Begitu pula mabuk-mabukan yang banyak dilakukan seolah bukan perbuatan yang diharamkan.
  • Jumlah wanita semakin lebih banyak dibandingkan dengan lelaki, dan mereka (perempuan) sudah tidak malu lagi berpakaian setengah telanjang.
  • Banyak wanita yang berdandan/berpenampilan seperti lelaki, begitu juga sebaliknya.
  • Umat manusia berlomba menumpuk kekayaan dengan jalan yang tidak halal serta maraknya praktek riba.
  • Para orangtua menjadi budak dan diperlakukan sewenang-wenang oleh anak-anaknya.
  • Semakin banyak fitnah yang menimpa umat Islam.
  • Semakin sering terjadi bencana alam, pembunuhan, dan peperangan.
  • Banyaknya perceraian.
  • Bermewah-mewah dalam membangun masjid sementara jamaahnya sedikit, serta saling membanggakan keindahan masjid.

2. Tanda-tanda kubra (besar)

  • Waktu berputar semakin cepat, sehingga setahun terasa sebulan, sebulan terasa seminggu.
  • Matahari terbit di sebelah barat.
  • Keluarnya Dajjal, yaitu sosok pembohong yan g menutupi kebenaran.
  • Adanya Ya’juj dan Ma’juj, yaitu segolongan umat manusia yang mempunyai kekuatan besar dan berpikiran sesat.
  • Turunnya Imam Mahdi ke dunia untuk meluruskan syari’at Islam dan menghidupkan sunnah-sunnah Rasulullah saw.
  • Turunnya Nabi Isa as. dari langit yang akan memperjuangkan kebenaran bersama Imam Mahdi. Dialah yang menumpas Dajjal serta mengajak umat manusia mengesakan Allah swt dan menyambah-Nya.
  • Hilangnya Al Quran dari mashaf san hati umat manusia hingga hilang pedoman.
  1. Tanda-tanda kecil datangnya hari kiamat secara umum datang lebih dahulu dari tanda-tanda besar, serta sebagiannya sudah terjadi. Jika tanda-tanda besar muncul telah muncul satu, maka akan diikuti tanda-tanda yang lainnya, yaitu yang pertama kali muncul adalah terbitnya matahari dari barat.
  2. Demikianlah kita sebagai umat manusia hendaknya mempersiapkan diri sebaik mungkin dengan taat dan takwa kepada Allah swt, karena bagaimanapun juga tanda-tanda kecil datangnya kiamat telah banyak terjadi dan itu semua sebagai peringatan agar manusia sadar dan bertaubat. Ya ALLAH Ambil lah nyawaku sebelum hari Kiamat...

Thursday, April 14, 2011

Raja Petra dedah komplot penyokong Anwar fitnah Najib

Posted by FadhDeela at 1:39 PM
Reactions: 
16 comments

KUALA LUMPUR - Pengendali portal berita Malaysia Today, Raja Petra Kamaruddin mendedahkan akuan bersumpahnya yang mengaitkan Datuk Seri Najib Tun Razak dengan pembunuhan Altantuya Shaariibuu adalah berdasarkan maklumat dan desakan beberapa individu yang mahu menyekat Najib daripada menjadi Perdana Menteri.

Katanya, beliau sendiri tidak pernah menuduh Perdana Menteri atau isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor terlibat dalam pembunuhan wanita Mongolia itu dan beliau kini tidak lagi mempercayai cerita individu tersebut.

Individu tersebut mempunyai kaitan dengan beberapa tokoh politik termasuk Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim dan tindakan itu bagi menyekat Najib mengambil alih jawatan Perdana Menteri daripada Tun Abdullah Ahmad Badawi.

"Takkanlah isteri Perdana Menteri nak pergi ke tempat itu, kawasan itu hutan dan saya fikir nak panjat bukit, masuk hutan tengah malam pukul 12 malam, saya ingat mustahil," katanya dalam temu bual eksklusif dengan Pengarang Kumpulan TV3, Datuk Ashraf Abdullah di Perth, Australia baru-baru ini. *mmg la 'DIA' xleh nak masuk hutan smua tp konco2 dia leh x?? hikhikhikhikhik*

Rakaman temu bual itu disiarkan Buletin Utama TV3 malam tadi.

Raja Petra berkata, dalam akuan sumpah (SD) yang dibuatnya pada 18 Jun 2008, menyatakan beliau menerima maklumat daripada beberapa individu kononnya Rosmah berada di tempat kejadian semasa Altantuya dibunuh.

*mcm2 hal la ngan politik kat Malaysia nie!!! korang dah besar dah dewasa blajo pun tinggi..so pikir la yg terbaik...nape kes Altantuya senyap mcm tu jer erkk?? aku yg terlepas ke dah senyap jer???? hihihihi Pembangkang aku xsokong BN pun aku xsokong..ape yg aku nak Malaysia Aman jauh dari peperangan..!!

Pagi2 bagi aku Hangin!!

Posted by FadhDeela at 10:24 AM
Reactions: 
2 comments
pagi td jem yg amat teruk kat highway NKVE Damansara - Subang!!! jem xbergerak tu..dah la aku ada training kat putrajaya kol 9.30am tp aku kol 9.00am still kat damansara...nasib la client aku ok leh wat geng..ada eksident kat situ tu yg jem xingtt..lori nie pun pagi2 jangan la MAIN API kan dahhh terbakooo!! ish2..aku xde la marah sgt kat lori tu sbb bnda dah nak jadi kan xkan nak marah takdir lak tp yg aku marah sgt pemandu2 yg xreti nak bersabar ngan pemandu2 yang bonggokkk!!! tolonnggg la jgn potong Q ngan lalu kat laluan kecemasan!!!!!!!!!!! kesian la kat moto2 tu...diaorg nak lalu mana kalo kete dah lalu kat situ..bile moto lalu kat jln kete mula eksident lain pulak...depan mata aku td moto sikit lg nak bergesel ngan kete...huh!! yg aku paling sakit ati bomba nak lalu pun xleh sebab kete duk terstuck kat laluan kecemasan...
abg2 polis tolong la ambik tindakan ngan org2 mcm nie..menyusahkannn orggg jerrr!! sebab org2 mcm nie la Jalan Jem....Bertambah Lagi Jem....Bomba or Ambulans nak lalu pun xlehhh..dari org eksident tu ada harapan nak hidup terus xde harapan terus...!!! Mencinyer aku!!

Wednesday, April 13, 2011

Mak Nyah oohhh Makk Nyah

Posted by FadhDeela at 3:42 PM
Reactions: 
4 comments
aku nak cite kat korang pengalaman aku berada di chow cit Kuala Lumpur...minggu2 lepas aku g Chow Cit ngan kak matul sbb aku teman kak matul g beli barang2 kek..kat sana juz kak matul jer yg turun aku duduk dlm kete...mcm2 gelagat aku tgk maknyah2 nie..hihihi lawak ada sedih ada kecewa pun ada..nape xde ape2 tindakan dr kerajaan pasal gejala maknyah nie..kawasan situ kotor sgt bersepah2 kaum2 diaorg nie duk layan laki...lagi aku pelik lelaki2 itu mengapa anda jugak berada di situ..!!! ngerinyer!!
1 situasi yg lg bertambah2 aku takutt bile ada sorg lelaki nie kemas, bergaya, nampak seorg lelaki yg sejati naik moto stop kat area maknyah2 yg duk bersandar kat tepi tangga..usha punye usha encet abg tu turun dari moto then paut pinggang mak nyah tersebut dan naik ke atas.........waaaaahhhhhhh!! makkk!! terkejutnyer akuuu..abg ko macho kot xde nmpk gaya pun ko sorg yg songsang tp nape ko leh layan smua nie...!!! serius terkejut aku...mcm mana nie?? takutnyer nak cr calon suami nmpk ok dah tp ada nafsu ngan mak nyah..!!
sedih aku tgk keadaan kat situ..kenapa diaorg xnak bersihkan tempat tu??? rasanyer mcm2 penyakit ada dlm tu..menakutttkan!! rasanyer kerajaan perlu ambik tindakan atas smua nie...tempat tu mcm lembah maksiattt...Ya Allah lindugilah umatmu di muka bumi ini..

Pelukan Maut 18sx - Ragam Artis

Posted by FadhDeela at 11:22 AM
Reactions: 
12 comments
semalam lepas leh bukak jer bukak Beautifulnara aku pun usha la entry2 yang abg nara buat..aku ada terbaca pasal ex husband anne ngasri ngan ex husband didie alias..ya ampunn pokcik2 nie terukknyer la perangai..jujur dan ikhlas la aku ckp kpd ex husband si annie tu "ex wife awokk lg cantekk dr gf awok skrg.." hahahahahahhaahaha lantak kome la erkk

ish nampak la alor "gajahh" cik kak oiii

yang pasal si Ridzuan Hashim lakk memalukan sbb dia tu dah tua nganjot tp masih berkelakuan org muda..alamakkk malu aku tgk pic dia ngan awek mana tahhhh!!!! sedih tgk kelakuan diaorg nie..ayah kepada anak2.!! mcm mana nak jadi contoh yang terbaik utk anak2???mungkin ramai lg di luar sana mcm nie tp di sbb kan pakcik nie public figure so dia la yg terpaksa jadi bahan entry aku kali nie..hahahahahhaha

kalo la anak2 pakcik nie tgk gmbar bapak dia mcm nie ape perasaan anak dia kan???kalo aku la..sedihhhh giler!!!!! lg sedih kalo tgk pic yg kat bawah nie...alamakkk tangkap lentuk punye pelukkk hahahahahahahahahhhaha haluuusss jer kpala tu..!!!! berkilat2 hikhikhikhik *sedapnyer kutuk org!*

Tuesday, April 12, 2011

SUAMI : KETIKA ISTERIMU MENANGIS, GENGGAMLAH ERAT TANGANNYA

Posted by FadhDeela at 11:40 PM
Reactions: 
10 comments
Jika isteri menangis dihadapanmu….
“hargai lah ia sblm terlewat…”
Jika seorang isteri menangis dihadapanmu,
"itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi…"
Jika kau memegang tangannya saat dia menangis,
"dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu.."
Jika kau membiarkannya pergi,
"dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!"

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, kecuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!
Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu.
Dia akan menurunkan rasa EGOnya.

Wahai suami2,
jika seorang istri pernah menangis karenamu, tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian. Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terpuruk terlalu dalam …
Wahai suami2,
jika seorang isteri menangis keranamu, tolong jangan menyia-nyiakannya. Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya. Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu. Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya keranamu ?

Apakah keistimewaan perempuan ini ?
Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..
TUTUR katanya merupakan KEBENARAN..
SENYUMAN’nya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya..
PELUKAN & CIUMAN’nya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya..
Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa.. Dia TERHARU Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya... Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN’nya.. Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN.. Dia begitu sedih melihat KEMATIAN.. TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN. Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI krn 1 hal...Bahawa “Betapa BERHARGAnya dia”..

Nape BeautifulNara xleh masuk!!!

Posted by FadhDeela at 3:53 PM
Reactions: 
12 comments
aku dah boring tahap dewaaa dewii nie...xtau nak wat ape!! wat blogwalking pun dah..wat entry pun dahh so saje nak tgk gosip artis2 jap tp amat kecewa TAKLEH MASUKKK!!! keluar tah ape bnda tah nie...network aku ke problem ke beautifulnara ngah problem! abang naraaaa!!! tolonggg...lama xbukak beautifulnara nie..benda alah nie yang terpapar!!

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request. Please contact the server administrator, webmaster@beautifulnara.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log. Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Besarrr dah dia..

Posted by FadhDeela at 11:46 AM
Reactions: 
12 comments
wiken ari tu ada sport day anak buah aku kat tadika dia..sbb nak bg support aku bgn pagi tu joinn dia..!! yela dia pun asyik tnyer jer 'auntie pergi x apip lumba lari??' demi u sayangg auntie g la walaupun ahad adalah ari tido auntie..hukhukhukhuk baikk x aku?? hihihi kelakar jugak tgk bdk2 nie..biasa la xcited nak lumba lari tp ciann sekangkang kera jer dia punye padang..xsempat nak penat dah smpai..peluh nak meleleh pun xsempat..hahahaha apip la org yg paling semangat skali..dia kan selalu ckp dia kuattt..apip2!! geget kang br tau..geram aku tgk bdk sorg nie..besarr dah anak buah auntie nie!!

perbarisan masuk padangg!! *aku dulu siap ada pakaian kebangsaan lg..smart giler*

larian dalam gelung...*tah ape2 la cikgu dia nie bg la acara menarik sikit..*

beria tol bdk nie..ish2 anak sape la nie..hihihi

Tarikk tali..mak2 yg kat luar yg beriaaa2!! try tgk pic yg bawah nie..hahahahahahahaha








Suprise














hahahahahhaha ape punye rupa la apip nie..apip2!!!

Monday, April 11, 2011

Mood aku hilangg!

Posted by FadhDeela at 10:17 PM
Reactions: 
8 comments
aku baru semangat nak wat entry best2 dan wat blogwalking mlm nie tp smua nyer hancur berkecaii..sengal la..nape la aku g tgk cite awan dania td!! kalo aku xtgk sure aku xde la smpai jadi mcm skrg nie..ngek tol la aku!! sensitif lak aku bile 'mama benji jumpe dania sbb suh putuskan hubungan ngan benji dan suh dania mintak tolak pinangan benji' hahahahahha sengal la aku nie..!! xabis2 lg nak pikir pasal bnda nie..ape la aku nie..suka sgt sensitif bnda2 mcm nie..
kadang2 bnda nie bkn kehendak aku pun..aku ok cuma tetibe jer perasaan tu dtg..mengada2 tol la aku mlm nie..jeles tgk org leh hang out lepak2 bahagia jer! huhuhu kadang2 aku rasa bgs jugak aku bz blk lewat2 mlm sbb aku xde masa nak pikir smua tu...duk opis wat keje penaatt giler2 br blkk then terus tido xyah nak semak pikiran pikir smuanya
dia pernah ckp ngan aku kalo kitaorg bkn bercinta atleast aku ngan dia kawan tp ape yg aku tgkk mcm aku jer yg cr dia..kalo aku xtgur dia kat FB or YM mmg xdenyer dia nak tegur aku..aku ke yg terhegeh2??perlu ke aku ngan dia berkawan kalo mcm nie??aduhh aiii nape la xabis2 lg nama dia dlm hati aku nie...Pls leave me alone!! serius aku dah xleh nak tulis sbb kpala aku sakit sgt...disbbkan cite Awan Dania jer aku jadi mcm nie..ccciittt!! I need shoulder to cry!!! cepat la nxt week sbb aku dah mula bz next weekkk...Ya ALLAH bg la aku kekuatannn!

Cawangan Baru Restoran Murni kat Kelana Jaya

Posted by FadhDeela at 1:35 PM
Reactions: 
9 comments
Jumaat ari tu pas main bowling ngan bdk2 opis kitaorg pun g nk g makan..so opismate aku suggest g mkn kat Restoran Murni Discovery..aku ingtkan murni kat ss2 tu tp dia ckp murni ada bukak cawangan baru kat kelana jaya..lgpun yg kat kelana jaya nie bersih dr ss2..leh lak dia ckp kalo teringin nak mkn ngan tikus besar2 leh g ss2 tp kalo nak mkn dlm suasana yg bersih g kat kelana jaya..!!
so kitaorg pun g la mkn kat kelana jaya...smpai jer ya ampunnn ramai nyer orgggg!! sure sedap nie..disebabkan masing2 lapo yg amat sbb masing2 skip lunch ari tu ape lg kitaorg pun order la benda2 yg mengenyangkan...walaweeei bile makanan sampaiii ambikk kooo!! bykkk nyer..sape nak mkn nie??hihihihi berbaloi2 la..environment dia pun bole tahan la..bersihh xde la mcm kat william n murni ss2..sape yg menjaga kebersihan tu lehh try kat sini..sedapp pun

Set napolean *yeke??lupa la ape nama dia hihihi*

Cabonara chicken chop

Nasi goreng chicken chop

Mee Raja Chicken Grill

Nasi Goreng Ayam Napolean

Sunday, April 10, 2011

Ratu Cantik Mak nyah di Malaysia

Posted by FadhDeela at 11:26 PM
Reactions: 
14 comments
Ya Allah...mengucap pjg aku baca berita pasal ratu cantik nyah di MALAYSIA!! selalu nyer kita dengar kat Thailand kat negara2 luar tp ari nie aku baca berita nie kat negara kita Malaysia..ape nak jadi la..sblm nie pun aku ada tgk video kat blog sape tah aku pun dah xingt..mmg lawakk weeiii badann sebijik pmpn tp suara alammakkkkk kasar giler mcm jantannn hihihi paling aku terkejutt bile penyanyi jemputan dia adalah Noraniza Idris..alasan diaorg wat pertandingan nie sbb kutipan amalan untuk org kurang upaya..leh ke terima alasan diaorg tu???
Korang tgk la sndiri video nie & baca berita kat metro..mcm mengalakkan rakyat kat malaysia nie tukar jantina jer..diaorg nie mmg canttekk kalah pmpn tulen hihihi mcm2 dah dunia nie..menakutkan tol!!meh kita baca ape hukum menukar jantina...

Hukum Menukar Jantina - mengubah status kelamin, dari lelaki ke perempuan atau sebaliknya.

Islam mengharamkannya dengan alasan:
1. Firman Allah Taala:
Ertinya: Hai manusia, sesungguhnya Kami menciptakan kamu dari seorang lelaki dan wanita dan menjadikan kamu berbangsa-bangsa dan bersuku-suku supaya kamu saling kenal-mengenal. Sesungguhnya orang yang paling mulia di antara kamu di sisi Allah ialah orang yang paling bertakwa di antara kamu. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui lagi Maha Mengenal.
(surah al-Hujarat, 13)

Pengajaran ayat di atas:
Seluruh manusia sama taraf dan kedudukkannya di sisi ALlah tanpa memandang jantina dan kaum. Yang menjadi penentu kemuliaan hanyalah ketakwaan kepada Allah. Anugerah jantina yang normal perlu disyukuri. Menukar anugerah tersebut bermakna mengengkari nikmat tersebut.

2. Firman Allah Taala:
Dan saya (syaitan) benar-benar akan menyesatkan mereka, dan akan membangkitkan angan-angan kosong pada mereka (memotong telinga-telinga binatang ternak), lalu mereka benar-benar memotong-motongnya, dan akan saya suruh mereka (mengubah ciptaan Allah), maka sungguh mereka mengubahnya. Barangsiapa yang menjadikan syaitan sebagai pelindung selain dari Allah, maka sesungguhnya ia menderita kerugian yang nyata.
(Al-Nisa', 119)

Pengajaran ayat di atas:
Menurut beberapa orang ahli tafsir, bahawa antara perkara-perkara yang boleh dianggapa sebagai mengubah ciptaan Allah yang diharamkan ialah:
Homoseks, lesbian, membuat tato, mencukur alis mata dan berpakaian dan bertingkah laku dengan lawan jantinanya.
Dengan ini menukar jantina yang telah dianugerahkan juga termasuk di dalam - Mengubah ciptaan Allah yang diharamkan.

Thursday, April 7, 2011

Penangan kena gigit!!

Posted by FadhDeela at 10:07 PM
Reactions: 
6 comments
Lama aku xupdate blog nie..aduhh bz nyer aku minggu nie..ari nie br setel 1 training ada lg byk training yg pending...huhu sori la kenkawan..
mlm nie sementara nak tunggu org leh la aku update blog aku yg dah nak bersawang ni..hihihi aku nk cite pasal aku baca kat paper td.. Kena Gigitan Smpai Cedera!! cian bdk2 nie kena gigit smpai cedera teruk...kes pertama kena gigit ngan anjing smpai koyak telinga, badan cedera pastu kes kedua lak kena gigit ngan semut kat siku smpai pengsannn..alamakkk teruk nyer kena gigit smpai leh pengsan2 tu!!
paling aku sedih sgt pasal budak kena gigit ngan anjing tu..aduhhh aii sakittnyerrrr!!! cian la bdk tu nape la jiran dia xjaga btol2 anjing2 dia tu! sengal tol la manusia2 nie...

KOTA TINGGI: “Bukan setakat dicakar di belakang badan, malah telinga, tengkuk, ketiak, paha dan kaki saya juga digigit,” kata Muhammad Rafiq Abdul Rashid yang diserang empat anjing jiran ketika berjalan pulang bersama kembarnya, Muhammad Rafie, ke rumah mereka di Kampung Panti di sini. seterusnya baca sendiri la hihihi

Tuesday, April 5, 2011

Usop Wilcha & Johan di ABPBH - Ucapan Shahiezy Sam

Posted by FadhDeela at 7:00 PM
Reactions: 
8 comments
sengal la usopp wilcha nie!! part nie la yg paling best skali masa ABPBH 2011..hahahahahaha giler glamor diaorg nie..gamat keadaan bile diaorg nie masukkk..lawakk dia mmg bersahaja jer..tp ada gak kwn aku yg kata xbest pun cite hantu kak limah tu..aku tau nape diaorg kata xbestt..sbb hidup diaorg buhsannn xretii lawakk2 yg bersahaja mcm nie..bg aku mmg superb la mamat khalid wat filem..jadi bualan dialog2 cite hantu kak limahhh..sape yg xtgk ABPBH 2010 ari tu mehh layann video aku nie..aku gugels kat utube..!! nnt aku update persembahan Siti Nurhaliza & Anuar Zain

Monday, April 4, 2011

Keputusan Penuh Anugerah Skrin 2010

Posted by FadhDeela at 6:34 PM
Reactions: 
2 comments

br aku nak update pasal ABPBH yg blangsung semalam..hihi biasa la weii bz giler nie..skrg nie pun still kat opis lg...waaaaaaaaa sementara server ngah down aku update la blog aku nie hihi sorry boss!! ABPBH semalam kira ok la bg aku..aku suka persembahan anuar zain, Raja Lawaks ngan Siti Nurhaliza!! terbaikk la persembahan diaorggg!! pengacara dia pun besstttt xde lawak bodo or syok sndiri..terbaik gabungan zizan, sharifah shahira & Kak engku...suka aku tgk!! paliingg2 terbaikk masa geng hantu kak limah interframe smpaikan anugerah..hahahahahahahhha xingtt la aku gelak sorg2 dlm bilik hihihi

shaheizy sam mmg layakk la menang Anugerah Bintang Popular!!!aku mmg minat la lakonan2 dia..ingt lg masa cite pae dulu..minat giler aku tgk cite tu!..lg terharu bile dia bwk mak dia naik pentass..! pemenang2 lain bg aku ada kelebihan dia sndiri cuma xgemar tol bile fasha menanggg!! huhu tp xpe la mungkin rezeki dia..meh tgk keputusan penuh anugerah skrin 2010!

Keputusan penuh ABPBH2010:

1. Artis Duo/Berkumpulan Popular – Sixth Sense
2.Pelakon TV Wanita Paling Popular – Fasha Sandha
3. Penyampai Radio Popular – Faizal Ismail
4. Artis Komedi Wanita Popular - Noor Khiriah
5. Penyanyi Nasyid Popular – Rabbani
6. Pengacara TV Lelaki Popular-Aznil Haji Nawawi
7. Artis Baru Lelaki Popular – Shahir
8. Penyampai Radio Wanita Popular – Fara Fauzana
9. Pelakon TV Lelaki Popular – Remy Ishak
10. Pengacara TV Wanita Popular – Fara Fauzana
11. Artis Komedi Lelaki Popular – Zizan
12. Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat – Dato Rosnani Jamil
13. Penyanyi Lelaki Popular – Faizal Tahir
14. Pelakon Filem Wanita Popular – Lisa Surihani
15. Artis Mobile Popular – Sixth Sense
16. Artis Baru Wanita Popular - Ana Raffali
17. Pelakon Filem Lelaki Popular -Shaheizy Sam
18. Penyanyi Wanita Popular - Yuna
19. Bintang Paling Popular ABPBH2010 – Shaheizy Sam

Sunday, April 3, 2011

Picnic kat Hulu Yam!!

Posted by FadhDeela at 11:12 PM
Reactions: 
13 comments
siang td aku g picnic kat hulu yam...hahahhahaa lama giler xg mandi manda kat air terjun..slalu aku g ngan famili aku tp kali nie aku g ngan mbr opis kak matul & kema!! saje jer bwk kak matul ngan anak2 dia mandi manda..syokk giler la g mandi sungai!! aku nie suka mandi sungai dari mandi laut..kalo pas mandi laut sure aku demam or muka aku mcm vontot kuali..mandi2 makann2 syokk tol ujung2 minggu nie! aku teringin sgt nak g mandi kat latar iskandar air terjun yg otw nak g cameron tu..!! kalo nak g cameron msti nmpk air terjun dia..syokk jer tgkk!! jom layan pic aku masa picnic

menjamu seleraa!! sedapp weii

Kek coklat..kak matul watt sedapp wooo sape nak leh order!!

Bile mak mcm nie anak2 punnn..sila tgk pic di bawaahh hihi

hahahahahaha kelaparan ke bdk2 nie!!

aku gak maintain comey hahahahahahaha

Besday gurlz..kema dan elisya!!

 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review