Monday, November 28, 2011

Kesilapan Ernst & Young Punca Salah Pengumuman Lagu Terbaik AIM

Posted by FadhDeela at 10:44 PM
Reactions: 
Boleh pulak main silap2 kira...ape la korang nie! nmpk sgt xprofessional wat keje...bnda2 mcm nie pun leh silap kira..ape daaaa!!! walaupun aku xminat and suka si Yuna tu tp rasa melampau gile bile dah umum sbg pemenang pastu tarik balik..Aku kagum ngan Yuna dan Anuar Zain yang bersikap profesional untuk hadir ke sidang media AIM semalam. Bukan senang untuk memenangi sesuatu dan kemudian ditarik balik atas kesilapan sebegini. Yang penting, kredibiliti AIM selaku penganjur anugerah muzik yang paling berprestij telah pun tercalar. Anuar Zain telah berkata:-

Ini merupakan satu kesilapan yang menjadi sejarah dalam industri hiburan tanah air, secara jujurnya ketika menerima berita ini, saya agak terkejut. Saya tidak mahu orang luar menganggap kami telah mempertikaikan kemenangan Yuna untuk kategori tersebut, sedangkan saya sendiri menerima keputusan lagu ‘Penakut’ sebagai Lagu Terbaik pada malam itu dengan hati yang terbuka. Jika diikutkan saya, berat untuk terima anugerah ini dan tidak mahu datang untuk berdepan dengan Yuna menerima trofi kemenangan tersebut. Kadang kala saya rasa anugerah tersebut tidak perlu untuk dipulangkan dan perkara ini lebih baik dibiarkan diam sahaja. Saya hormat Yuna lebih kerana dia sanggup datang untuk majlis pemulangan anugerah ini dengan hati yang terbuka dan positif. Saya juga berharap tidak berlaku lagi kejadian sebegini yang boleh mengakibatkan kredibiliti AIM dan RIM dipertikaikan.

lagu Sedetik Lebih tu mmg besttt! mmg patut dia menang pun..ish2 diaorg nie lain kali wat keje betol2 laa...byk main betol!!!!

0 comments:

 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review