Monday, October 3, 2011

Kenapa lovebite berbahaya?

Posted by FadhDeela at 3:51 PM
Reactions: 
Kongsi info utk kawan2!!! khas utk yg dah berkahwin dan bakal berkahwin..yg berkasih syg jgn nak mengada2!!!! blum masa nyer *seperti aku* hihihihi

Menurut Daily Mail, seorang wanita berusia 44 tahun telah lumpuh selepas terkena serangan sakit jantung akibat daripada lovebite yang di lakukan oleh kekasihnya. Wanita itu (nama tidak dinyatakan) dimasukkan ke sebuah hospital di Auckland apabila mendapati dia tidak mampu menggerakkan tangan kirinya selepas kejadian itu.

Pada mulanya, para doktor mengesyaki wanita itu telah terkena serangan sakit jantung. Walaupun mereka tidak mengetahui punca sebenar penyakit wanita itu pada awalnya. Mereka kemudiannya, memeriksa wanita itu dan menjumpai kesan lovebite dibadannya. Dan dari kesan lovebite tu, mereka dapat tahu apa punca serangan sakit jantung tersebut.

Sebenarnya lovebite yang terhasil tu, menyebabkan pembuluh darah rosak dan mengakibatkan pembentukan darah beku. Darah yang telah beku tadi mengalir ke jantung dan boleh menyebabkan strok!

So, hati hati lah semasa bersama pasangan masing masing. Jangan sampai lupa diri, nanti ada yang merana baik lelaki atau perempuan. Jangan disebabkan expressi cinta, ada yang maut.

8 comments:

fairus said...

KES TERPENCIL NI...

khairul akmal bin azman said...

kah3
xyah love bite la..love2 pun ok da

HEROICzero said...

kena saraf ni . teruja sangat . keh3x

fadhdeela said...

fairus: ape yg terpencil??!! xphmm

fadhdeela said...

khairul akmal bin azman: xyah bite2 la kannnn hihihi :D

fadhdeela said...

HEROICzero: bahaya tu..jgn amalkan!! :D

fairus said...

MAKSUDNYA KES YANG JARANG BERLAKU...

fadhdeela said...

fairus: ohhh..ingtkan ape td :)

 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review