CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, September 21, 2011

Eksklusif : “Saya Tak Berniat Aibkan Fida” – Mamat Sepah.

Baru-baru ini kita dikejutkan dengan kontroversi gambar Fida yang tidak bertudung dan hanya menutup rambutnya menggunakan topi sahaja. Gambar itu dikatakan telah menjatuhkan reputasi Fida dan mencemarkan imejnya sebagai seorang selebriti bertudung kerana disebarkan oleh blogger yang tidak bertanggungjawab sejak kelmarin lagi. *mazhab mana ko ikut pakai tudung leh tunjuk leher???!! blogger xbertanggungjawab konon kalo ko dah public figure kena terima la smua aktiviti ko!!!*

Hasil temubual OHBULAN! bersama Mamat Sepah, kami berjaya mendapatkan penjelasan dan bukti yang kukuh tentang bagaimana gambar itu boleh tersebar di internet.

Kami difahamkan, gambar tersebut tidak sengaja dimasukkan ke laman facebook Mamat Sepah. Kemudahan aplikasi pintar Blackberry menyebabkan Mamat tidak sengaja ter’upload’ gambar yang sepatutnya ditapis terlebih dahulu. Dia berkata, “Ketika saya menangkap gambar Fida, saya memakai spek mata hitam dan umum tahu saya ada masalah rabun. Saya tidak nampak rambut Fida yang terdedah disebabkan spek mata hitam dan masalah mata saya.” *statement ko!!!!! pikir dulu br ckp leh x??!!! kalo xsengaja means xkisah la bukak tudung depan lelaki bkn muhrim???!!*

Dalam percutian ini, mereka berdua menaiki kereta yang berbeza dan tidak wujud soal mereka hanya bercuti berdua.

Mamat turut menambah, “Pada waktu itu, kami pergi bercuti bersama, tapi bukan kami sahaja. Fida ada membawa PA dan Manager-nya sekali dan saya turut membawa keluarga saya. Jadi, kami bukanlah pergi bercuti berdua seperti yang diuar-uarkan sebelum ini.”

Ketika diberitahu samada spekulasi yang mengatakan Fida sudah berani membuka tudung sejak mengenali Mamat adalah benar atau tidak, dengan tegas Mamat menjawab, “Secara jujur, saya tidak pernah lihat rambut Fida. Bagi saya kereta adalah tempat privasi, dan mungkin ketika itu Fida berasa panas dan sedang membetulkan rambutnya semasa saya mengambil gambarnya.” *panasssss!!!! akhirat lg panasss cik kak...*

Mamat yang kelihatan menyesal dengan kejadian ini menjelaskan lagi, “Saya langsung tidak pernah berniat untuk mengaibkan Fida apatah lagi untuk memburukkan orang yang saya sayang. Saya juga berharap agar pihak berkenaan tidak memburukkan kami lagi kerana gusar akan menjejaskan hubungan.”

Mamat turut berkongsi beberapa keping gambar eksklusif bagi membuktikan kehadiran orang lain selain dari mereka berdua ketika bercuti.

nasihat aku sbg sedara seislam: jgn nak salahkan org lain kalo ko dah buat silap...!!! kalo org lain mungkin xjadi kecoh mcm nie sbb org lain xkenal ko sape tp skrg nie ko tu dah public figure so ko kena terima teguran org lain..nak wat ape2 pikir laaaaaa!!!!! statement yg nak kuar dr mulut ko tu pikirrr duluuuu!!! jgn ingt ko g luar negara org xtau ke???! tah la manusia nie mcm2 hal laaaaaaaaaaaaaa!!!!

4 comments:

aleen aiden said...

woahh,gambar tu d ambik mase dorang g bercuti ke.xtau plak.haishhh,xtau nk ckp ape.agagag~

HEROICzero said...

tak habis2 . =)

fadhdeela said...

aleen aiden: tah la...mcm2 penyakit diaorg nie..bile dah glamor mcm nie la ermm

fadhdeela said...

HEROICzero: tu la pasal..ish2