Friday, July 29, 2011

Taktik Perompak!!

Posted by FadhDeela at 12:01 AM
Reactions: 
semalam aku dapat email bgtau bos aku kena rompak!!! cian org tua tu kena rompak smpai patah2 hidung kena tumbukk..kesian dia..dah laa tua!! abis hilang kete, laptop, hp smua la...taktik perompak tu langgar belakang kete kemudian over take kete bos aku!!! bos aku pun ingt kena langgar dia pun keluar kete..keluar2 kete kena tumbuk pastu kepala kena hentak kat kete!! org tua tu dah cedera terus dia ambik kete bwk lari...jahatnyer!! bos aku smpai patah tulang hidung!
mcm2 la perompak nie!! kepada kawan smua kalo kena langgar dari blkng tgk situasi..kalo tempat mmg xde org jangan berhenti!!!! amaran kerassss JANGAN BERHENTI!! terus g balai polis terdekatt..kalo keadaan ramai org xpe kalo nak kuar! kalo xyakin terus g balai poliss! lagi2 kpd kwn2 wanita nie..bahaya skrg nie! aku selalu pesan kat mak ayah aku kat kg..!! menakutkann btol..keadaan sekarang nie semua dah xselamat daaahh!!

12 comments:

Pn Malatops... said...

zaman skrg ni mmg mcm2 la deela...betol ckp deela tu tgk keadaan.kalau tak selamat tak yh turun..insuran ader claim haje la...

fadhdeela said...

Pn Malatops: tu la kak..menakutkan jer!! jgn percaya sgt org2 skrg nie kak..nak tolong org pun kadang2 takut!

Aku Ibu Muda said...

sy selalu membayangkan...kalau berada dlm situasi tu, akan terus memandu hingga ke balai polis terdekat.

EB said...

Astagfirullahalazim..
Ciannyer.. Mmg org² skrg ni mcm² ragam.. X smua hati baik da.. Smua cpt hilang pertimbangan.. Semoga Allah memberikan balasan yg stimpal kpd mereka yg zalim itu..

sabree hussin said...

tumpang simpati je ..

adan said...

kena lebih berhati-hati mcm ni.. bahaya..

fadhdeela said...

Aku Ibu Muda: sy xleh nak bayang nnt jadi takut nak kuar umah

fadhdeela said...

EB: tu la..ciann bos sy..dah la tua! teruk la org2 zaman skrg nie :(

fadhdeela said...

adan: tu la..skrg nie smua kena hati2..bahaya dah dunia nie :)

fadhdeela said...

sabree hussin: terima kasih :)

MiYOKO SuKi said...

hmmm..tktnyeee..
tak tau camne nk handle that situation.

fadhdeela said...

MiYOKO SuKi: menakutkan...mintak di jauhkan la benda2 mcm nie

 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review