Thursday, June 16, 2011

List Website Government kena Hacked!!

Posted by FadhDeela at 9:34 AM
Reactions: 
Aku dah lama jugak dengar pasal website government kena hacked tp ingtkan xde la se serious ini..!! pg td masa otw g putrajaya dengar radio byk lg website government kena hacked. hari tu system yg company aku wat kena hacked dahh!!! sape la yg gatal hacked nie????!! xde keje lain ke cik adik & cik abg..! kalo dah kena hacked byk kena nak kena btolkan..bile dah jadi mcm nie team kitaorg pun bg cadangan suh ketatkan lg security website yg kami dah develop..bahaya tol la diaorg nie..! rasa2nyer sape la yg wat?? local ke org luar??!!!!!

nie aku ada senarai website yg kena hacked:

- SabahTourism.com [Hacked][Leaked]
- CIDB [Hacked] [Up]
- Land Public Transport Commision [Suspected]
- Malaysian Meteorological Service [Down]
- ASEANconnect [Suspected]
- Hollywood-Artist.info [Suspected]
-
Ministry of Education [Down]
Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia [Down]
- Bomba [Down]
- TMNet
[Down]
- Perbendaharaan Malaysia [Down]
- Kementerian Kerja Raya Malaysia [Down]
- Parlimen Malaysia [Down]
- JobsMalaysia [Down]
- Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan [Down]
- Portal KSM [Down]
- Majlis Sukan Negara [Down]


leh click sini utk info terkina mengenai ini...

2 comments:

Adzriel @ Liza AB said...

menyusahkan org sungguhlah si hackers ni.

fadhdeela said...

kakliza: sgt menyusahkan..kitaorg terpaksa standby mlm2 sbb nak upkan blk website yg dah kena hacked.. uhu

 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review