Monday, April 25, 2011

Kena tikam sebab Kejut bangun Solat Subuh!!

Posted by FadhDeela at 2:45 PM
Reactions: 

AMPANG: Seorang isteri kini terlantar dalam keadaan koma dan bertarung nyawa di hospital akibat dibelasah serta ditikam suaminya yang naik hantu selepas wanita itu menyuruhnya menunaikan solat Subuh. Kejadian berlaku di rumah pasangan berusia 30-an terbabit di Pandan Indah Commercial Park, di sini, kira-kira jam 6 pagi semalam dan mangsa yang kehilangan banyak darah akibat cedera di perut kini dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Ampang.

Sumber polis berkata, kejadian berlaku apabila suami mangsa yang tidur berang selepas dikejutkan isterinya dan disuruh mendirikan solat Subuh. “Tindakan mangsa menyebabkan suaminya berang sebelum berlaku pertengkaran hampir 10 minit. Suaminya yang hilang pertimbangan membelasah mangsa lebih 30 minit sebelum mengarahkan mangsa jangan menyuruhnya bersolat.
“Biarpun dibelasah dan diugut demikian rupa, mangsa masih meminta supaya suaminya berubah selain menunaikan solat,” katanya.
Menurutnya, keengganan mangsa mematuhi arahannya menyebabkan suaminya bertindak lebih agresif dengan mengambil pisau dan menikam perut wanita itu.

“Mangsa terjatuh sebaik ditikam dan keadaan itu menyebabkan suaminya panik, apatah lagi selepas melihat isterinya berlumuran darah serta meraung kesakitan,” katanya.
Sumber itu berkata, bunyi bising akibat pertengkaran dan serangan suspek ke atas mangsa menarik perhatian jiran mereka, seorang lelaki berusia lewat 20-an yang bergegas ke rumah pasangan itu.

“Sebaik masuk ke rumah berkenaan yang pintunya tidak berkunci, jiran itu melihat mangsa terbaring dalam keadaan berlumuran darah manakala suaminya berdiri sambil memegang pisau.
“Terkejut dengan kehadiran jirannya, suspek segera melarikan manakala mangsa dibawa jirannya itu ke hospital dengan bantuan beberapa jiran lain,” katanya.
Difahamkan, sehingga petang semalam keadaan mangsa dilaporkan kritikal manakala suaminya yang menghilangkan diri kini diburu polis.
Sementara itu, Ketua Polis Ampang Jaya, Asisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin, ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian berkenaan dan siasatan lanjut dilakukan.

*ape nak jadi ngan dunia skrg nie???kejut bgn solat pun kena tikam smpai koma..Ya ALLAH!!! manusia mcm tu perlu hukum bunuh jer!!! isteri tu ajak wat ibadat bkn wat jahat! huh ape nak jadi ngan dunia skrg..semakin ujung zaman dah..Ya Allah!!*

12 comments:

Ardini Humaira said...

jantan dayussssss! eii geram!

NM02 said...

bengong punyer laki.. suruh bangun subuh pun liat ker? moga si isteri kembali stabil.

fairus said...

macam orang yahudi plak laki dia tu..

Solihin Zubir said...

astaghfirullahalazim...

menakutkan...

kejut subuh pon smpai nk bertikam2..

najwa's said...

jahatnya =(

semoga allah ampunkan dosa dia.

semoga bini dia cepat sembuh jugak~

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ya allah..kejamnyerrr... apa laa salah si isteri..

tu laa dia klu syaitan dah bermaharajalela dlm diri..

fadhdeela said...

Ardini Humaira: tau xpe..budus nyer jantan!!

fadhdeela said...

NM02: laki mcm tu sembelihkan jer!!benci tol!!

fadhdeela said...

fairus: xde hati perutt jer laki dia tu!! menci tol

fadhdeela said...

Solihin Zubir: tu la pasal..mcm2 hal dunia skrg nie!!

fadhdeela said...

najwa's: tu la pasal..jht giler!! byk pahala isteri dia tu :)

fadhdeela said...

C.M.A @ CikMoonAdnan: sgt kejam..byk setan dia bela tu sbb jd mcm tu!!

 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review