Thursday, April 28, 2011

Aku x ganggu hidup ko la!!!

Posted by FadhDeela at 10:16 PM
Reactions: 
Ya allah sakitnyer hati aku mlm nie...!!!nape org suka ganggu hidup aku ahh!!aku nie sikit pun xganggu hidup ko..msti korang tertanya2 nape ape yg aku duk merepek nie kan????ari selasa ari tu meter air umh aku kena lock..terkejut jugak aku blk2 keje nak mandi tetibe air xde...tiap bulan aku byr duit maintenance & duit air nape diaorg lock meter aku???!! laki mbr aku tolong la bukak potongkan mangga tu..kalo dah potong mangga korang tau jer la sure bising..tp kejap jer bising bkn berjam2 aku wat bising pun!! ada la hamba allah sebelah umh aku nie siap call bagai marah ckp anak dia demam ngah tido bagai..aku jawab baik2 ngan dia "jap kak kami ngah nak bukak mangga nie xtau nape diaorg lock then xda air..dah nak siap jap jer!! sorry2 ganggu tp jap jer!!" punye baik aku ckpp..dah tu selang bape minit aku dapat msg dari dia lak..bising2 kata anak dia ngah tido ape smua..kak!!! kami phm tp kejap jer kena la paham kitaorg jugak..
aku tau kitaorg salah mlm2 buat bising tp kitaorg terpaksa!! kalo xde air nak mandi g keje esok mcm mana?????!!! aku xmrh or sakit hati sbb dia nak marah tu tp dia leh lak ckp "bdk2 awk bwk masuk lelaki dlm umah akak xreport pun''!! makkk aiiiii bile pulak kitaorg bwk laki masuk umh nie?????!!!sorg2 bdk umh aku tnye ada sape2 bwk masuk laki ke dlm umh????smua terkejut dgn fitnah akak nie...ape kejadahnyer bising ngan bwk laki masuk umh nie??kalo ia pun ada org bwk masuk lelaki report jer kak nape akak xreport???akak nak subahat ke?? aku kenal bdk2 umh aku la...masing2 jenis bkn yg bwk blk lelaki...life kitaorg blk keje masuk umh xganggu sape2..ape yg akak xpuas hati nie???
pasal ape meter kami kena lock coz penyewa lepas xbyr bil air ngan maintenance..tuan umh dah bg duit maintenance tp dia xbyr..ya allah ko xtakut ke kalo tuan umh xhalalkan duit yg ko ambik tu???kenapa la ada manusia mcm nie dlm hidup aku???esoknye aku dah g setelkan kat maintenance..tuan umh pun dah setelkan smua tunggakan..aku ingt smuanyer dah setel la..tp mlm nie ada lak 2org lelaki (bdk2 maintenance) dtg umh aku tnye pasal lock tu..!! dia bgtau ada org report sbb kami bukak lock tu...ya allah ape la masalah diaorg nie???aku call suami kwn aku tu suh dia jumpe bdk2 nie explain kat diaorg...bdk2 tu paham then setel dah kat situ tp aku musykil sape yg wat report??????!!!!! sape jer yg tau pasal kitaorg bukak lock tu??!! kak...ape la salah kami smpai akak jadi mcm nie..kami xganggu pun suami akak rumah akak anak akak yg best lg KAMI XGANGGU HIDUP AKAK!!! wiken family akak dtg..anak2 sedara akak duk main depan PINTU UMAH kami sikit punye bisinggggg hujung minggu..sikit pun kami xkata ape2 sbb kami paham..tp bile kami wat bising sbb terpaksa akak wat mcm nie...KAMI XGANGGU HIDUP AKAK SO AKAK JGN GANGGU HIDUP KAMI LA!!!!!!!!
xaman tol aku duk kat sini bile jadi mcm nie..sengal tol la..!! dulu tuan umh mcm ampeh jiran sgt ok tp skrg tn umh sgt ok tp jiran lak mcm hampeh!! Ya allah aku mmg badi kot duk kat sini..nak cari kwsn umh lain la!!

16 comments:

Ayie said...

nak bersabar pun ada batasnya.. kalau dah melampau, elok bersemuka.. tu je ubat paling baik utk orang kurang ajar.. =.=''

HonEyBuNNy said...

sabor2...

marah benar neh...

kalau rasa nak pindah..pindah ja tau drpd sakit hati kan....

munna said...

macam tu lah klu hidup berjiran... klu dpt yg baik mmg best..tapi klu yg macam ni mmg makan hati

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

perghhh kecoh btol laa akak tu... saja je nak cari pasal laa tu... xpe... xpe.. sabar erkk.. biar org buat kita.. jgn kita buat org..

fairus said...

cari je rumah lain..

Panglima Hitam said...

hehehe...sabo je la yerk

Ardini Humaira said...

isk tak suka betul orang suka ganggu hidup orang lain. jum babap dia

Cikgu Tie said...

Sabar itu separuh daripada iman.Tingkatkan kesabaran.

fadhdeela said...

Ayie: sedih giler bile ada je yg ganggu hidup nie..mmg nak jumpe pun bg clear! :)

fadhdeela said...

HonEyBuNNy: mmg sakit sgt hati org tuduh bnda yg kita xwat!!

fadhdeela said...

munna: sedih la kak :(

fadhdeela said...

C.M.A @ CikMoonAdnan: mungkin kot..ngah sabo la nie..kalo xsabo dah lama serang kat umh dia..org mcm nie jgn di layan sgt! :)

fadhdeela said...

fairus: ngah cari jugakk nie :P

fadhdeela said...

Panglima Hitam: ngah sabo la nie cekk oi :P

fadhdeela said...

Ardini Humaira: tu la pasal..sakit sgt hati!!

fadhdeela said...

Cikgu Tie: insyallah :)

 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review