Tuesday, March 22, 2011

Harga ayam kembali normal April

Posted by FadhDeela at 11:27 AM
Reactions: 

KUALA LUMPUR - Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Seri Noh Omar *aku ada kat MOA nie meh aku tnye dia btol ke???* hihihi semalam memberi jaminan harga ayam yang naik mendadak sehingga menjangkau purata RM8.20 satu kilogram sekarang akan kembali normal menjelang April.

Beliau berkata, kenaikan harga sekarang disebabkan antara lainnya oleh kekurangan bekalan yang jarang berlaku pada Mac kerana selalunya permintaan pada bulan berkenaan adalah rendah.

"Permintaan tinggi pada Januari dan Februari adalah kerana perayaan, tetapi bekalannya sentiasa mencukupi pada Mac. "Tetapi tahun ini, kemungkinan kerana cuti sekolah dan kenduri kahwin yang banyak, permintaannya naik mendadak," katanya kepada pemberita di sini semalam.

Kenapa april br nak stabilkan harga dia??so bln march nie xyah mkn ayam..cian org yg meniaga kalo harga ayam macam nie..kang naikkan harga mknan pelanggan bising lak..pasal ape leh naik mendadak harga ayam nie erk??alasan dia permintaan yg tinggi harga naik??logik ke?? xkan lak sbb tsunami kat jepun??jepun kuarkan ayam ke?? huhuhu parah2 mcm nie..

AYAMMM ooohhh AYYAMMM!!

2 comments:

Fairus Bin Mamat said...

HARGA AYAM NAIK PASAL TSUNAMI... KAH..KAH..KAH.. APA LAWAK LAH DIORANG BUAT..

fadhdeela said...

tu la pasal..agak2 la kalo ia pun

 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review