Friday, February 11, 2011

Keracunan makanan!!

Posted by FadhDeela at 10:37 AM
Reactions: 
sorii la kwn2 smlm xdan nak update blog aku yg comey nie..hahaha smlm blk jer keje aku terus tido!! aku mengalami keracunan makanan...waaaaaaaa sakit giler perot aku!! berpuluh2 kali kuar masuk toilet..beri2 weeiii..kuar pun dah mcm air jer!! vontot aku pun dah kebass...nak bgn pun xlarat smlm..
ape aku mkn smlm erkk??pg smlm aku mkn bihun goreng ngan air suam tgh ari aku mkn yee mee sizling!!! mana 1 mknan yg membuatkan aku sakit perut nie???huhu
ari nie g keje pun xsemangat jer sbb still pedih perut..! kalo still xelok lg aku nak half day la.. leh x bos??? :)

petua kalo kena cirit - birit:

1. Minum teh o pekat jgn bubuh gula insyallah berkesan *petua nie aku selalu wat*

2. Kalo ada tanam jambu batu mkn putik jambu batu..*rasa dia mmg la kelat yg amat*!!

3. Ambilkan satu sudu tepung gandum dan segelas air suam, selepas itu campurkan satu sudu gandum tersebut ke dalam air suam dan kacau sehingga tepung gandum tersebut larut. Selepas itu pastikan tepung gandum yang tak sebati itu mendap terlebih dahulu sebelum minum.
*Petua nie aku dpt dr encet gugels*

14 comments:

sicKo^ said...

semoga cepat sembuh.. klau aku , slalunya makan pil chi kit teck aun tu jer

zati embong said...

jumpa dOc amek mc la dear. x selesa perut 2.

makan pil chek ket tek aun O.o

zmanja said...

cpt2 sembuh!

fadhdeela said...

sicko: thanks..pil tu byk sgt kena telan r :D

fadhdeela said...

zati: dah merehatkan diri pun..hihi kat umah dah!! :D

fadhdeela said...

zmanja: tq2 :P

echah mashuri said...

kalau ecah minum air milo.nanti akan melabur dengan jayanya.keh3

ShaZa's said...

byk2kan berehat ekk dilaa...take care

man yusoef said...

tq utk petua tu, tp yg makan putik jambu batu tu atok saya selalu amalkan klu cirit birit..hehe

fadhdeela said...

echa: kalo minum milo mmg akan melabur tp nie dah xde ape nak di laburkan hihi

fadhdeela said...

kak sha: thanks sori la td xdpt nak layan sgt sakit giler perut..td pun half day jer :P

fadhdeela said...

man: mmg baik mkn pucuk jambu tu..nenek kita yg bgtau tp nak telan dia alamakk pehitnyer

JIJI YU said...

mueheh..kopi ngn roti bakar pon ok gak..asal pahit je..

fadhdeela said...

jiji yu: tu xpahit sgt tp sedap!! roti bkr cicah kopi! nyum2

 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review