Friday, February 4, 2011

Kenangan Di Teknik Jasin!! - Team 12 :)

Posted by FadhDeela at 8:20 PM
Reactions: 
Mlm nie tetibe teringat kat kawan2 aku masa sek teknik dulu..byk kenangan kitaorg kat SMTJ..sek teknik jasin tu kira sek baru jugak la masa batch aku..kitaorg pun batch yg ke 3..kalo dah sek teknik ape lg duk asrama la..mmg syok duk asrama nie..kalo kitaorg jumpe skrg ada jer kenangan yg kitaorg bukak blk masa sek dulu...

Masa sek dulu aku ada group aku sndiri…hahaha ingt lg team 12..smua dak2 hostel kenal kitaorg kalo sebut jer team 12..sbb ape nama group aku team 12??sbb kitaorg smua ada 12 org..aku+iela+nad+deknor+atie+kak pah+syafa+ziela+amey+a’an+ayu+Yan..!! kalo g mkn ke g prap ke g riadah ke g sek smua gerak ramai2 12 org..hihi bayangkan bape ramai jln sesama..kat dewan mkn pun kitaorg ada meja kitaorg sndiri..mmg dah cop tempat kitaorg deret 12 kusi..hihi giler berkuasa!!

Masa sek dulu ingt lg kitaorg nie slalu kena denda masa kat asrama dulu..masa sek ktaorg baikk xde wat hal tp masa kat hostel jer masing2 wat perangai..hahahaha

warden aku dulu garang giler suka sgt wat rocall *berhimpun kat hostel kalo ada kitaorg wat salah..* nak panggil rocall warden akan tekan loceng kebakaran...dengar jer bunyi loceng masing2 lintak pukang turun katil...korang leh bayang x malam2 buta wat rocall kat gelanggang bola jaring??? hahahaha pastu kitaorg kena denda jalan itikk ngan masing2 pakai bj tido!!! hahahaha sengal giler!! time tu bbakul2 warden kena sumpah seranahh...tp bile ingt2 blk kelakar giler...esok g sek bdk2 laki duk menyakat la kitaorg..kuueeekk...kuueekk..kuueekk!! pehhh time tu hangin gilos! bile mlm minggu kena duk kat surau dr magrib smpai isyak..yg gedik2 mcm kitaorg nie duk tepi2 tu mengintaii buah ati *bf * kat bwh...hahahahaha http://www.cute-smiley.comBile time besday lg best..kalo ari tu sape punye besday sure kena punye la...bj dlm almari Cuma tinggal bj kurung sehelai bj sek sehelai bj biasa sepasang..kejam x diaorg??hahahaha so pandai2 la sminggu pakai bj 1 pasang jer..time mkn lak smua pakat pas mkn pinggan ngan cawan letak jer kat meja sape punye besday kena kemas..so bdk lelaki tau la sape punye besday ari tu..bile time riada ko kena la prepare bj sure kena mandi ngan air sabun or air nila kat bwh..kuyup la ptg tu kena jirus!! seronok bile ingt2 blk kenangan masa duk asrama nie..kadang2 rasa mcm nak putar blk zaman sek nie..masa sek dulu xperlu nak pikir ape2 masalah..Cuma pening bile time nak exam..hihi

Bile wiken best nyer parent dtg pastu sure masing2 makan sedap la..sape2 yg duk jauh sedih la sbb tgk mak ayah org lain dtg tp parent dia xdtg hihihi..time wiken jer sure tido lambat..biasa la time tu la br nak bergosip kat blkng balconi..hahahahaha kol 12 jer dah kena tutup lampu tp kitaorg tutup lampu depan bukak lampu blkng...http://www.cute-smiley.com aktiviti cicah biskut kering ngan air teh..air teh mmg glamor la sbb senang nak wat!! Pastu duk gosipp ramai2...kalo kantoi ngan warden ape lg warden jerit dr umah dia mcm nak tercabut anak tekak dia!! Hahahahahaha tu xserik lg tu...10minit pastu merangkak blk kat blkng balconi sambung cite blk.. :P lawak la!!

Kalo dak laki pulak ngeri ngan warden diaorg..giler ganass!!! Kalo kantoi isap rokok jer abis la diaorg kena blasah teruk2..aku pernah tgk diaorg kena blsh sampai termasuk bawah meja!! Giler ganaz cikgu aku dulu..pas dah kena belasah rileks jer diaorg xde la ngada2 nak g report kat parent ke polis ke..tp kalo bdk2 skrg sure dah report polis.!!!masuk paper..mengelabah tol dak2 nie...kawan2 aku yg kena blsh smua tu skrg dah jadi org..smua keje best2..ingt ape yg cikgu2 wat..so mmg jadi teladan la..sedih nak tinggalkan zaman sek dulu..bile dah keje nie buhsan jer mcm2 masalah kena pikir..kalo boleh pilih zaman sek best ke zaman keje best sure aku pilih zaman sek..!!!http://www.cute-smiley.com skrg nie masing2 dah ada kehidupan masing2..slalu yg aku jumpe pun Nad ngan iela jer la..iela & kak nas dah tamatkan zaman bujang..deknor xlama lg ikut la jejak..skrg ngah tunggu baby iela lahir..wujud la team 12 junior!! mcm2 kenangan aku kat sek men teknik jasin melaka..rindu kat sek atas bukit aku tu..jom kwn2 wat reunion!!!Korang ada kenangan waktu sekolah??meh la cite kat aku!!! http://www.cute-smiley.com

15 comments:

FasiHaH SupiaN said...

ramai dah ye yang kawin....

De Mois said...

Salam perkenalan..singgah2 bw kat sini. Hehe..nice2. Sekolah jasin ye dulu

Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

Sasa Al-Sharif said...

peh, gengster sekolah tu

fadhdeela said...

fasihah: kalo geng kitaorg br 2org kawen kalo yg lain ramai jugak dah kawen.. :P

fadhdeela said...

De mois: aah sek jasin...nape sek situ jugak ke?? :P

fadhdeela said...

sasa: gengster tu idak la..hihi :P

DeQdEq said...

bila ingat zaman sekolah mmg seronok sangat kan..

zaman sekolah la yg paling best

p/s: jemput join contest 5-5-5 deqdeq...hadiah utama RM 200

iela said...

adoi fadh..ko ni memngimbau zmn kejahilan jek..hahahahaha..nape ko x msk kan skali gmbr basah kuyup mandikan beday girl?hahahaha..
btol la..rndu kt zmn sek..skng ni bnyk nk kena pk..nk pk utang keta, utang blaja..nk pk mslh keje..adoiiii terbeban otak..dulu time blaja sbk nk abes blaja..skng nk putar masa plak ek..

fadh, apsal ko msk gmbr aku kt pasar tu..alahai x mengancam lgsung muka..hahahaha

fadhdeela said...

deqdeq: bestkan zaman sek..seronokk jer!! nak sek blk la..ada sek nak terima deela x??hahahaha

nnt kita usha contest tu :P

fadhdeela said...

iela: aku byk xde la gmbo sek..biasa la kena banjir kalo ko ada pas2 la kat aku nnt aku update lg..
alah comey ape seri ibu mengandung :P bdk2 lain xtgk lg ko perut dah besar!!

zool said...

sekolah teknik tahun berapa ye?? penah jadi cikgu sementara kat situ ...
sek teknik jasin tu kat belakang umah je .

Amey said...

cute la ble dkenang2 blk kan fadh?
seronok sgt, hepi je idup kte..hidup dlm dunia kte sndr kan..kn marah pn bt tax tau je...kehkehkeh..

fadhdeela said...

zool: masuk thn 2002..spm 2003! cikgu sementara??alamakk thn bape tu??

fadhdeela said...

amey: tau xpe..cute lawak semua ada la..aku rasa nak guling2 bile teringat pasal sek dulu..kena mrh ke kena rocall ke wat xkisah pun..xserik2 kena jerit ngan cikgu jaliah..hahahaha bestnyer!!!

De Mois said...

Takde la..saja je konon2. huhu..

 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review