Monday, February 21, 2011

Azizulhasni juara Piala Dunia

Posted by FadhDeela at 10:41 AM
Reactions: 
MANCHESTER, England - Pelumba trek negara, Mohd. Azizulhasni Awang muncul juara keirin Piala Dunia meskipun pada perlumbaan pusingan keempat dan terakhir semalam, serpihan kayu tajam menusuk dan menembusi betis kirinya.

Difahamkan serpihan kayu tajam itu datang daripada lantai velodrom yang diperbuat daripada kayu itu terkopek dan tertanggal selepas Azizulhasni bersama empat pelumba lain berlanggar pada kelajuan tinggi sebelum terjatuh di atas trek perlumbaan.

Bagaimanapun, hanya Azizulhasni seorang yang cedera agak teruk akibat tusukan serpihan kayu tajam itu dan terpaksa dikejarkan ke hospital.

Empat pelumba lain iaitu Jason Niblett dari Australia, Kamil Kuczynski (Poland), Edward Dawkins (New Zealand) dan Juan Peralta Gascon (Sepanyol) hanya cedera ringan.

Acara keirin akhir pusingan keempat itu dimenangi juara Olimpik, Chris Hoy diikuti Niblett.

Hanya dua pelumba itu berjaya menamatkan perlumbaan daripada enam pelumba yang layak ke peringkat akhir semalam.

Berikutan insiden itu, Azizulhasni, 24, hanya mampu menduduki tempat ketiga tetapi sudah cukup untuknya muncul juara keseluruhan hasil daripada pungutan mata dalam tiga pusingan sebelum ini.

aduh ciannyer la azizulhasni...msti frust kannn!! sakit tu tersusuk kayuuu! aduh aiiii..xpe xde rezeki dlm perlawanan nie..usaha lg k

16 comments:

fizalinolie said...

Singgah dan follow awk... Nanti kalau ada masa singgahlah ke blog saya ek. keep in touch :)

fadhdeela said...

fiza: thanks..insyallah akan ku lawati blog kamu hihi :D

fadhdeela said...

fiza: thanks..insyallah akan ku lawati blog kamu hihi :D

fadhdeela said...

fiza: thanks..insyallah akan ku lawati blog kamu hihi :D

aibaks said...

sian azizul tu..

nota kaki: awat sampai 4 kali komen balik cik fizaonline tu>? hehe

e F a said...

siannya...sakit kaki kena tusuk kayu...

JIJI YU said...

mmg die ni kental gile...dah jatoh bangun n kayuh lagi..

sekamar rindu said...

salam..

kegigihannya tetap menjadi kebangaaan negara..

dialah wira..

syabas..Azizulhasni

Adzriel AB said...

adoiii... dah la frust, sakit pulak tu. kesian dia.

zmanja said...

ngeri nengok kayu tertusuk tu....aduiiiiiiyaiiiii!!

fadhdeela said...

aibaks: tu la cian dia..sakit tu!!

nota kaki jugak: hahaha network punye pasal la nie..salahkan network hihi

fadhdeela said...

efa: sakit tu tersusuk..aduh aii

fadhdeela said...

jiji yu: semangattt mcm tu la perlu ada kat atlet malaysia!!! semangat juanggg :)

fadhdeela said...

sekamar rindu: dia mmg dah jd wira negara!! semangat kental

fadhdeela said...

kak liza: ciankan dia...sakit wooo

fadhdeela said...

zmanja: sakitttttt kita kena jarum pun terjerittt ape tah lagi tersusuk kayu!!

 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review