Friday, January 7, 2011

Tutorial: Tinggalkan Link kat Komen..

Posted by FadhDeela at 10:02 PM
Reactions: 
Ramai yg suh ajar mcm mana nak letak link kat komen..aku blajo nie pun kat blog KizZ...thanks kizz bg ajaran yg memberangsangkan!! hihihi aku pernah nak wat entry nie dulu tp xjd..xreti nak explain mcm mana..den nie lombap sikit...

Step 1:
korang salin html nie..kat komen yg korang dah komen tu..
korang click pic tu tok nmpk penuh..bg clear sikit!

Step 2:

gantikan "url-yang-anda-nak-tinggalkan" dengan link yg korang nak org masukk..contoh: aku nak org singgah entry aku pasal 2011: Rumah Baru, so aku ganti ngan link nie...http://selipartoilet.blogspot.com/2011/01/2011rumah-baru.html

Step 3:
Ganti lak Tajuk yang akan terpapar nanti dengan ape2 tajuk yg korang nak nmpk kat komen tu...contoh: aku nak org nmpk tajuk..2011..Rumah Baru!! so gnti ngan tu..

Step 4:
Siappp dahh..nnt kat komen tu nmpk la 2011..Rumah Baru!! tuan empunye blog leh click jer dr situ...hihi

korang paham x aku xplain???hahahahahahaha aku nie xreti nak explain lor..byk kali la nak wat entry pasal nie tp asyik xmenjadi jer!! tp xpe kalo korang xphm leh buzz aku bile2 jer..
Selamat Mencuba

9 comments:

Lis Amir said...

ok nak cuba skrg!

jom baca Perihal blog selepas sebulan kat blog i.

jadi x? hehe

~SyAhIrAh~ said...

thanks deela! really needs this info. thanks again:)

DaddyDian said...

just drop by to say hi

fadhdeela said...

LisAmir: Jadi2..pandai anak murid ku..hahahaha
Syahirah: welcome..i kongsi info kalo i tau..selamat mencuba!!

DaddyDian: hai jugak la.. :P

Zulfikar Hazri said...

cinta jarak jauh

testing testing....fuhhh jadi laaa

fadhdeela said...

zulfikar: Syabas anak murid ku!!

RizuwanMasri said...

hahaha , baru paham2 . :)

fadhdeela said...

Ridzuwan: dah test lum??

Mommy Adelz aka MA said...

jom jenguk blog mumy

 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review