CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, January 27, 2011

Kedai Makan LEHA KELFOOD Taman Melati MAHAL GILER!!!

semalam aku ngan dak opis aku g mkn lunch kat kedai LEHA KELFOOD Taman Melati sbb aku ada keje kat Wisma Zetro..nak tau x uoll ape jd kat kedai tu?????? MAHAL nak MAMPUS!!!!!! mmg xleh diterima akal tol la harga dia...korang tau x aku cuma mkn IKAN KEMBONG GORENG CILI + NASI PUTIH SPARUH JER + ULAM KACANG BOTOL 3btg + SAMBAL BELACAN sjemput jer + AIR SUAM = RM9.20!!!!!!!!
weeeeiiii ape kehalnyer mahal mcm tu skali..xptt tol la..pakcik nak g haji blk ari ke????? http://www.cute-smiley.com
kwn aku lak mkn nasi+telur masin+ayam goreng+daging sejemput+ulam = RM12.70...aduh aii xleh terima akal la..kalo kedai tu exclusive xpe jugak!! tp kedai dia biasa jer tgk la pic tu..ampeh x?sakit ati tol..kalo diikutkan aku nie bkn la jenis berkira bab2 mkn tp kalo dah tahap melampau mcm nie..mmg over!!!!
ikut korang la nak caya ke x sbb aku xambik bil dia..kalo rasa2 nak sedekah duit korang kat kedai yg cekik darah nie g la korang try!! ada akak nie pun wat entry pasal kedai nie..kalo korang xcaya leh tnye akak nie!!

41 comments:

wida said...

mak ia..mmg mencekik.

atie said...

dari 4 thn lepas atie duk gombak mmg mahal kedai ni~setakat nasi, ayam, sayur pun dh 7 rggt ke 8 rggt..agak ye..ayam 4 rggt,, nasi 2 rggt, sayur 2 rggt..huhu

zmah said...

Akak nak tanya...best tak makanan di situ?
Akak selalu makan di Ulik Mayang.

Mr.IX said...

mak ooo....standar hotel ker.....ikan coz xde stock kot.. ayam, daging naik harga..sewa mahal maybe...kfc pn gomen tax 6% dh...kawan yg ckp

~SyAhIrAh~ said...

Mak ai! ni cekik darah namanya! uish.. ntah dia pkai pelaris ape smpai kedai dia still ade org dtg wlpn mahal. lambat laun lingkuplah..

fadhdeela said...

wida: tu la pasal terkejuttt tgk!

fadhdeela said...

atie: tapi kan pelik tau ada jer ramai jer org datang kedai dia..makanan bkn nyer sedap pun..ishhh

fadhdeela said...

zmah: kak makanan dia biasa2 jer kak..rasa mcm makan kedai kat tepi2 jalan bwh2 pokok..xtau la ape yg watkan dia mahal sgt..lauk dia pun xde la menarik pun..biasa2 jer

fadhdeela said...

Mr.IX: kalo pun sewa mahal tp jgn la cekik org mcm tu skali!!! teruk sgt dah skrg nie..smua harga naik!!

fadhdeela said...

syahirah: tah la..xberani nak ckp pasal pelaris tu..tp mmg pelik harga mahal mknan xsedap sgt tp org ramai dtg jeng..jeng..jengg!

masterfaiz.com said...

gile mahal!!

Catdy Khadijah said...

nk mencelah ckit...

kos sewa kedai mahal kot.. sbb, tu laa mahal... auntie kite slalu beli laksam dia..

shamsiah shamsuddin said...

mak ai..sedap sgt ke sampai mahal harga cam da nak 5star hotel je..
hmm pasni g tempat lain la...

Em's Family said...

akak tak pernah makan kat situ.. ade lagi ke.. hari tu lalu macam dah takde, akak selalu pergi kawasan tu, pergi samuri je lah.. tak pun pergi sabak tu bawak family makan sebab buffet jer..

anyway, nak mintak tolong vote kan untuk akak untuk Friso Contest

Ok.. ini instruction dia..

1. Go to http://apps.facebook.com/flaunt-it/
2. Click ALLOW
3. Click VOTE NOW
4. Go to FLAUNT YOUR MOMENT
5. go to

http://apps.facebook.com/flaunt-it/moment_view.php?

id=10195&menu=gallery
6. Click VOTE..

or kalau nak tengok gambar sekali. boleh tengok dekat

http://malaysiagiveaway.blogspot.com/2011/01/i-appreciate-your-vote-for-friso.html

Kalau if you dont mind, boleh vote every 24 hours..

Once again.. Thanks yer
Kak Mira
www.emmira.blogspot.com

fadhdeela said...

tu la pasal mahal sgttt2!!! xberbaloii..bkn sedap sgt pun makanan dia..hanginn jer!!

Kak Em: dah vote!!! akan sntiasa vote :)

AriZa said...

ish...mahainya...tgk kedai biasa2 saja..kedai mamak pn kalah..

AriZa said...

aduss mahalnye...kedai mamak pn kalah..

ShaZa's said...

yaaa betulllll mahalll gilerrr.. Akak yg hanya amekk..kentang goreng+ns putih+ayam goreng+ air suam=RM7.20 huhuhuhu...bukannya sedap sgt pun...xpaham akuuu.. melampauuu tul regeeeenyaaa...

fadhdeela said...

Ariza: kedai mamak pun murah..tension tol kalo pikir harga dia..

kak sha: pasni kalo nak g mkn lunch kena tnye dulu nak mkn kat mana..hihi kalo nak g mkn kat sana xnak ikut la :P

ShaZa's said...

yerrr..betul tu deela.... serik beb mkn kat situuu...tobatttttttttt.. hehehehehehee

Sham said...

Aduh, I baru terkena semalam, terus i google utk carik reputasi kedai ni. Rupa2nya ramai yg terkena berdasarkan carian google.. Memang mahal sampai tahap x berbaloi..

Bayangkan lah - NAsi putih, ikan kembong goreng + pucuk ubi, dan minum nescafe ais .. I kena caj RM18.50 !!!
Apa ikan tu pakai kain sutera ke?? Giler! Blacklist!!!

fadhdeela said...

Sham: siyes smpai RM18.50...ape bnda yg u mkn smpai mcm tu..pehhhhh nape u x tnye dia satu2 ape yg smpai 18.50!! mlampau sgt la kalo mcm tu..peliknyer ramai lak tu org dtg mkn..musykil sungguh

Anonymous said...

Makanan kat kl memang mahal. Kedai bawah tangga pun dah mahal apatah lagi restoran. Tadi aku pegi makan sedap jer aku rasa. Siap tambah lagi. Lain lidah lain org. Citarasa masing2. Orang pun ramai pegi. Aku dah byk kali.

Buat semua sebelum makan sila tanya harga. Tgk poket, kalau rasa mahal pergi lah kedai lain. Tiada paksaan. Bukan untuk kedai ini sahaja. Mana2 kedai pun sama. Tapi bila pikir2 balik, chilies, grill, mcd, meatwork, dome. Semuanya mahal. Barang2 70% dr malaysia. Tapi rega 60 ringgit sekali mkn. 80 sekali mkn. Sorang. Kalau nak mkn laksam atau nasi dgg nak masak semua. Mahal pun tak per la. Tepuk dada tanya selera.

fadhdeela said...

bkn sbb poket ada duit ke tak tp melampau2 harga nyer..harga xmasuk akal langsung!!!! kalo setakat mkn ikan ngan nasi pun bole cecah rm10 tu ape kejadahnyer...
sy bkn xpernah masuk restoran..!!

Anonymous said...

ada lg mahal kwn2 semua
RESTORAN GOURMET MALAYO
BLK E TAIPAN DAMANSARA 2,PJU 1A/3A
PJ
nasi putih+ayam+sayur+teh o ais=rm10.00
hati2

Anonymous said...

klu nk tau..sy adalah antara costumer awal leha kelfood.mse tu warung buruk je kt tmn melati.mse tu leha paka keta kancil buruk je.tp pelik harga mkin hari mkin naik..pastu pindah kt restoran skrg.wahhh..skrg keta besar..nmpak mkin blagak..sy ada la pegi 2 kali kt restoran tu..tp tobat la..tak pegi lg dh..antara calon2 pniaga melayu yg akn kna hisab esok2..ambik keuntugan mlampau sgt..klu nk cepat kaya skali pon..ni bkn caranye..tak berkat hidup..ambik duit org utk ksenangan..takde beza pon dgn merompak atau mencuri hak org lain..bwk la insaf..

Anonymous said...

hehe..nk gelak pun ada bc komen2 kt cni..
ALHAMDULILLAH..rezeki jodoh ajal maut semua dr ALLAH swt..kami bersyukur sgt2 dgn apa yg dimiliki..actually,uoll semua xtahu cost2 yg kami tggung. klu nk kami tnjukkn paperwork,uoll kena cuti tanpa gaji slama sbulan utk ikuti cerita2 dusebalik restoran kami. baik jgn brckp klu xtahu. xbaik..tu menabur fitnah tu. tiada apa yg peluk tntg kami dcni,kami tiada pelaris maupun ilmu guna2..kami hnya berusaha&tawakal..yg selebihnya serah pd Dia..Dia tahu apa yg trbaik utk hamba2Nya..trima kasih atas kata2 kalian. pray for da best! :D
p/s- ada jg sy rase antara komen rakan2 diatas ni harga yg dusebutkn itu tdk bnr..klu marah bgaimana skalipun,usah ditokok tmbh sesuatu agar mnjadi lebih hangat..xelok..

Anonymous said...

sapelah kami nk balas komen2 yg x berasas mcmni :)
sy doakn smoga Allah swt kurniakn sgala2 yg trbaik utk kamu duniawi ukhrawi. aminn :)

fadhdeela said...

masing2 ada pendapat masing2...

Anonymous said...

Tu la..lain kali buka mata tu..siap ade pamer harga kot..resit pun ade bagi..klu xpuas hati tye dgn akak jaga kaunter tu..biase la klu mahal..tgok la kedai tu kt area ape..klu nk murah mkn kdai mamak bwak pkok la..klu xpuas hati boleh wt aduan kt pihak berkuasa tempatan..adu kt tv3 ke..kalau same2 melayu ni la yg jdi..tgok kawan maju je terus nk meroyan..cmne la bangsa nk maju..

Anonymous said...

Eh saya makan kat sini sedap je. harga pun berpatutan kot. Tengok la restoran tu kat kawasan mana , kuala lumpur mmg la harga mcm ni . Hmm, kalau pocket tk cukup , pergi la makan kat kedai mamak . Beli je roti canai. #Just saying

Anonymous said...

Nak try nanti, harga mcm ni biasa lah area kl. Kedai ni hari tu lalu nampak grand je

Anonymous said...

dari kedai lama lagi, mmg mahal...tapi yg herannya ada org beli gak...rasanya biasa jer...

Anonymous said...

mmg mahal gile..saya amik ikan kembung & nasi dah rm10...ya allah..kalo leha kelfood ni ambil ap yang tidak sepatutnya ko haramkan la lebihan dr keuntungan itu..amin...

June said...

ok...saya mmg biasa pg leha kelfood ni...harga mmg mahal tp apa nak buat...kat situ je yg byk pilihan...tapi kalau boleh...selaku pemilik restoran..agak2la dalam mengambil keuntungan...bukan apa...selain mencari keuntungan duniawi...carilah untung akhirat juga. susah juga kalau jenis yg tanak menerima teguran kan...camana nak terus maju kalau mcm ni.

Anonymous said...

Aku dah lama boikot kedai ni. Sakit hati bila jumpa orangyg melampau begini. Tapi itulah resamnya di kl ni, kalau nak kaya cepat kena tebalkan muka walaupun yg support business kita anak bangsa sendiri.

Anonymous said...

Dah rasa mahal xyah aa g lagi.kecoh benar.mcm kene tipu ribu riban.

Anonymous said...

Oh baru pasan nama blog ni pun selipar toilet.nuff said lah

mankuala said...

Baru nak bwk family mkn sini...sib baik google dulu...

nik asri said...

Bodoh org cakap nak support melayu tapi melayu juga yg cekik darah melayu. Klu harga lebih melampau lampau, ingat tak haram ke kau meniaga macam tu. Aku makan 2 org total rm39.40 nasi 2, ikan keli 1, ikan gelama 1, telur gulai 2, bubur hitam 1, kuih 1. Memang celaka. Aku doakan bangkrap cepat2

fadhdeela said...

hahaha lama xbaca komen..mcm2 rupanye! hihihi ada yg kata kecoh mcm kena tipu beribu2 ringgit, ada yg kata poket xde duit..
aku post cite nie pasal diri aku..ape yg aku rasa n ape yg aku alamai..suka ati aku lerrrr..hahahaha bkn mslh xde duit lerr tp kalo dah mahal mcm tu tp kedai biasa jer ape kehalnye???