Wednesday, January 26, 2011

Keadaan beransur pulih.. ",)

Posted by FadhDeela at 10:34 PM
Reactions: 
skrg nie aku bz sikit..ngan keje kat opis yg blambak2 asyik nak kena g site jer mmg memenatkan http://www.cute-smiley.com pastu bile free jer sikit turun seremban sbb nak tgk keadaan mak long & akak spupu aku..sape yg xfollow blog aku sure xtau kan nape ngan mak long and akak spupu aku..leh usha entry nie br korang tau cite sebenar..
so mlm nie aku nak story de mory pasal mak long and akak spupu aku yg beransur pulih..pasal keje nnt2 la aku cite..rosak mood jer bile cite pasal keje nie..

back to story..maklong aku dah beransur pulih..dia pun dah leh blk umah cuma ari2 kena cuci kaki tu..bile dia blk umah aduh aii sedih jer tgk muka dia..msti dia teringat kat paklong..mcm nak nngs pun ada jugakk..kadang2 bile dia duk sorg2 nmpk air mata dia meleleh..so kitaorg pun akan make sure dia xduk sorg2 la..kena temankan dia! bnda br lg sure dia terasa punye...dia ada mintak kitaorg bwk dia g kubur arwah..insyAllah kami bwkk punye!! semakin ari aku tgk dia semakin kuat..nak tukar pampers pun dia dah leh wat sndiri..doktor kata besi dlm kaki tu maybe akan kekal seumur idup..aaduhh aii ngerinyer kalo hujan..

kaki maklong b4 kuar sepital..dah kuar pun mcm tu gak.. http://www.cute-smiley.com

akak spupu aku lak still kat sepital lg..dia ada 2 operation nak kena wat..tulang punggung ngan lutut dia..tp tgk keadaan dia alhamdulillah dah leh bcakap ngan senyum..aku ingt lg dia cite kat kitaorg..

k: smlm kak iwa mimpi ayah dtg
a: yeke..kak iwa sedekahkan al-fatihah erk kat paklong
k: tu la terasa sgt dia dtg..dia tepuk2 kak iwa suh tido..sbb smlm xleh tido
a: dia tau kak iwa..kita doa dia bahagia kat sana erkk

aku sbenarnyer xtau nak bg kata semangat mcm mana sbb aku dengar pun aku dah nak nngs..ish sensitif tol la aku nie!!

10kg weii pemberat nie!..kalo anak2 buah aku dtg jer aku dah seriau diaorg lalu lalang kat situ..takut terkena jer..pehhh ngeri tol..ari tu sempat gak aku jadi nurse..walaupun aku xleh tgk bnda2 ngeri mcm nie..kagum la nurse2 nie!! penuh ngan kesabaran SYABASSS!!

makan masa jugak dia nak sembuh nie.. http://www.cute-smiley.com

5 comments:

Ummi said...

banyakkan bersabar ye
dugaan ALlah.
maknanya dia sayang dekat hamba dia

mars mell-o said...

semoga kakak yg kat hospital tu cepat sembuh ya.. teruk juga jadi kaki akak tu.. baru lepas operation ke? masih fresh lagu jahitan kat kaki..

fadhdeela said...

ummi: thanks..insyallah

mars: xde la dah lama operation..yg besi2 tu kaki makcikk..ngerikann

mars mell-o said...

dulu pernah jaga my cousin kat hospital kaki dia kena sepit dgn track kat kilang masa dia kerja, mmg kata ngeri tu kira macam tu la kalau first time tgk , tapi kalau dah lama-lama dah ok la..nasib baik my couzin tu tak teruk sangat parut kat kaki dia.. now dia dah boleh jalan dgn normal. :)

fadhdeela said...

tu la mmg ngeri tgk mula2 tp dah slalu g sana ok jer..hihi

 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review