Friday, December 31, 2010

Part 2..2010...Kami pernah sayang menyayangi!!

Posted by FadhDeela at 10:11 AM
Reactions: 
3 comments

Aku wat sambungan cite aku ngan dia..sblm masuk part 2 meh kita imbas part 1

Hubungan aku ngan semakin arri semakin rapat..aku tol2 syg kat dia..dia la sgala2nyer wat aku sbb dia sntiasa jaga aku..ambik berat pasal aku..sayang aku..tegur aku bile aku silap..dia xterlalu memanjakan aku..dia jaga solat aku..mmg kami btol2 bahagia..

Dia nie peminat muzik..dia ada band sndiri..jenis muzik dia nie keras punye muzik..aku dulu mmg xsuka nk dengar lagu2 yg pekak kan telinga nie buat cair taik telinga jer.. tp bile aku kapel ngan dia..slalu ikut dia jamming..g gigs, aku dah jd biasa ngan muzik2 mcm tu..ada jugak lagu yg aku minat..dia kenalkan aku ngan kawan2 dia..kawan2 dia smuanyer best2 sungguh..aweks diaorg pun best..melalui dia juga aku kenal Jaja, Ieda, Fatin, Wan, Apih Jay, Usop, Raidil, Wan Mokhtar, Ikbal..ramaiiii lg..smuanyer kawan2 yg sama2 lepak pas gig pas jamming..mkn megi kat kedai mamak pg2 buta..best sgt ngan diaorg!

Dia jugak slalu layan permintaan aku..aku nie bkn jenis pandai jln2 kl..dia la yg bwk aku g jln kl..g Jalan Tar, Masjid Jamek, g Sogo, g pertama, lowyat..smua tempat aku nak g msti dia bwk..

Aku ingt lg raya thn lepas 2009..dia bwk aku g shopping kat jalan tar..amboiii ramai nyer umat!..sanggup dia berasak ramai2 tu sbb nak tunaikan permintaan aku..dia bkn beli ape pun..aku yg duk shopping bagai nak rak…hihihi *biasa la pmpn!!* smua nyer brg aku..xde pun brg dia..dia duk belikan aku kerongsang, tudung & kerongsang kat mak..thanks awkk! Aku pun beli la kat dia butang bj melayu..nak belikan bj dia xnak sbb dia xpakai sgt bj mlayu..*biasa la mat rock* dia kata kalo nak belikan jugak nak tshirt..

Benda yg paling aku xleh lupa masa nak berbuka pose..huhuhu nak g buka kat kfc ramai org..kedai mkn tepi pun ramai org..so kitaorg beli jer burger ngan air utk alas perut..blk nnt br g mknn..romantik sgt..mkn burger ngan dia kat tepi jln..xmalu sgt sbb ramai yg wat mcm tu..beli then mkn kat kaki 5..best..seronokk..romantikk!!!

Slalu jugak la kami wat aktiviti kat area kl sana..berjalan2..cuci mata..kalo g time squre tu ramai la minah2 arab pakai bj smua tertutup dr atas smpai bawah..tau x kitaorg panggil diaorg ape??hihihi momok!! Bkn ape la..pemakaian dia nmpk bijik mata jer..hihi nak dengar x lagu fav kitaorg dlm kete..hihihi suka bukak lagu nie..


1st gigs *xingt bape hb* yg dia bwk aku kat kuantan..aku mmg suka g kuantan!!biasa la dulu kan blajo kuantan.. culture shock jugak la aku 1st masuk gigs..*mak aku panggil kugiran* hihihi aku sntiasa support dia kalo dia main gigs..mcm2 kenangan kitaorg kat kuantan tu..mak angkat aku pun dah kenal dia..selalu g kuantan pasti kami g jumpe umi..umi ckp dia baikk..hormat org tua..

Tempat fav kita kalo g kuantan msti la tempat2 mkn!! Hahahahaha kitaorg msti g mkn kopok lekor kat taman gelora..makan mee kari kat teluk cempedakk, paling best skali mkn mee celup kat terminal…pehh mmg sedap la mee celup dia!!

27.5.2009ari nie besday dia..aku nak wat surprise la kat dia!! Dia pernah cite kat aku slama dia hidup xpernah org celebrate besday dia..cian dia! Aku pun plan ngan idea *awek raidil* raidil tu drummer band dia..konon2 nak lepak mlm tu mkn2 kat shah alam..aku ingt lg kitaorg g mkn kat Kedai Kopi *tepi tasik kedai tu* aku wat surprise belikan dia cup cake gambar bola sepak..Liverpool..*slalu gado kalo ada game MU vs Liverpool..

Hadiah dia aku bg tshirt band rock beli kat pertama..biasa la bnda2 mcm tu la yg dia minat..

Ada 1 ari tu aku nak marah jer..time blk keje nak masuk pagar umah tetiba kunci umah masuk dlm longkanh besar!!! aarrggghhh tension nyer!! nie lg bikin panas jer...huh tarik punye tarik besi longkang nie xleh lak...sakit ati tol la..aku kol dia bgtau kunci umah masuk longkang..dia membebel lak ckp mcm mana leh masuk longkang la bla bla bla *xkan aku saje masukkan..msti la xsengaja!!* geram gak la..
terpaksa la aku g GIANT beli dawai..time nak byr cashier lak mak aiii sikit la punye sopan santun buat keje...aduh dugaan tol la mlm tu...aku dah la ngah hangin dia lak duk call..call..call..call.. sabo la org ngah panas nie!!! nak jer marah tp xleh kang kena sumpah jd batu lak..(durhaka beb) hihihihihi
blk jer dr giant aku pun berusaha la nak bntuk kan dawai tu..tetibe jer muncul MYVI PUTIH...uiikk terkejut nyer!!! DIA DTGG...!!! hiihihi ngan keadaan macho nyer dia turun kete n angkat besi longkang tu..hahaahahaha aku nak gelak pun ada nak senyum pun ada nak nngs pun ada..syg jugak dia kat aku erkk :P (ayat bajet)..dr bangi dtg smata2 nak ambikkan kunci dlm longkang jer..TIME KASIH SYG!! dgn nie aku nak umumkan la dia sbagai "PENYELAMATKU"

Mmg indah smua tu..mcm2 memori antara aku ngan dia..smua nyer segar lg dlm ingatan aku..sikit pun aku xpernah lupakan..

Selama setahun aku ngan dia berkasih sayang...01.01.2010 genap la setahun..susah senang kami tetap bersama..sama2 menangis..ketawa..xckup duit..mkn ape yg ada jer sesama..semuanyer kami kongsi bersama..aku rasa hubungan ini yg akan tamatkan zaman bujang aku..tp!!! cerah kejap jer pastu hujan dahh!! kelip mata jer smuanyer musnah..tp smua nie bkn kehendak kami...sbb kami mmg saling menyayangii..aku xnak salahkan sesiapa..ape yg aku leh kata jodoh kami xkesampaian..Allah dah tentukan smuanyer..dugaan Allah berikan pada aku kadang2 xtertanggung aku sorg2..

aku kena stop dulu..kawal emosi!!! esok aku sambung utk part 3 k...last episod!!!

Thursday, December 30, 2010

2010...Kami pernah sayang menyayangi!!

Posted by FadhDeela at 11:14 PM
Reactions: 
10 comments

Dah lama aku nak wat entry nie tp aku xcukup kekuatan utk karang ayat..huh!! mcm mana aku nak start erkk..Aku wat entry pasal org yg pernah aku syg..kenapa tetibe aku nak wat pasal dia?? Rindu ke? Teringat ke kat dia? Smua tu biar la Allah & aku jer yg tau..

Bermula dari sini..~~

Aku kenal dia mlalui internet..aku pun xingt dr mana aku kenal dia..aku tau2 dia ada dlm list YM aku..lama jugak kitaorg bkwn..hanya tgk gmbo, chatting, sms & ckp phone skali skala..kami xpernah bjumpe..slama sthn jugak la kami berhubung dgn cara gtu jer! *lama x??hihi*

30.12.09: aku ngan dia plan nak jumpe sbb dah lama nak jumpe ada jer halangan...dia ajak aku kuar konon nyer nak celebrate new year..kami plan nak g Alamanda Putrajaya! Yg aku xleh blah dia pernah pesan kat aku:

F: awakk..kita jumpesebagai kawan2 jer erkk..xnak heart feeling..sy takut la kecewa lg..
A: Laaaa..mmg ler! mana ada heart feeling..kita kan kawann
F: Tq awakk..
31.12.2009: ari2 yg aku tunggu2..xpernah aku nak wat blind date ngan org aku kenal kat internet..giler la..b4 nie aku mmg xlayan kalo mbr2 chatting nak jumpe tp ngan dia aku tergerak nak jumpe..aku dah smpai alamanda, dia kol aku tnye aku kat mana..dia tunggu aku kat depan mcd..aku time Ya ALLAH cuak nyer..aku xnak nmpk gelabah aku suh dia dtg kat kete sbb aku malu!....di situ la aku mula kenal siapa lelaki yg slama nie aku kenal mlalui telefon & internet..

Aktiviti kitaorg – kitaorg g beli tiket wayang dulu..1st wayang aku ngan dia tgk The Spirit 2..br jer tayang kami dah g tgk..dia punye fav komik..dia suka la cite2 mcm tu..pastu kami g mkn smentara nak tunggu waktu wayang…1st time aku tgk dia aku rasa sumthing tp aku diam kan jer sbb aku ingt dia pesan NO HEART FEELING..tp btol ke ada LOVE IN FIRST SIDE??

Sementara nak tunggu masuk wayang kitaorg duk borak2 kat luar alamanda tu smbil tunggu bunga api new year..duk la borak2..aku perasan dia duk pandang2 aku..pastu senyum sorg2..cuak gak aku mamat nie..ada niat xelok ke???? Maakkk tolonggg!! Tp sblm aku kuar td aku dah msg besprend aku..JUE..aku siap bg no phone dia kat jue..*yela xpernah jumpe mana tau dia bwk lari aku ke jual aku ke??hihi*

Pas tgk wayang kitaorg pun blk sbb dah lewat..dia siap pesan lg dah smpai umah gtau tau..eleh take care pulakkk hihihi...Mlm tu mmg cukup bermakna utk aku..aku rasa aku suka dia tp aku cool!!! yeke?? hihihi

Part nie aku suka nak cite!!..aku smpai umah g la msg dia:

A: Awak..sy dah sampai..br jer masuk umah
F: Alhamdulillah...nape lambat??risau sy *cewahh*
A: Bwk slow byk roadblock td
*eh main riso2 lakk*
F: Awk..nak ckp tp malu la!!
A: Pulak..napenyer?? cakap jer la sejak bile jd pemalu??

F: Sy nak tarik blk kata2 sy leh x??
A: Kata2 ape lak??
cewahh wat2 xphm lak padahal senyum smpai telinga!!
F: No Heart Feeling! hahahhahahhahhaha

A: hahahahahahahahahaha nape lak nak tarik blk??xmenyesal ke cik abg oii..

F: Tak langsung..sbb sy terasa sukat kat awk la..awk comey! rindu lak nak tgk muka awkk.. A: OMG!!!! dia kata aku comey??hihihi Nnt sy pikir dulu leh x??kuikuikuikuikui..cover beb! xkan nak terus terima..tp sy pun suka kat awkk..hahahaha gatalnyyer, anak sape nie??

Dr situ start nyer hubungan aku ngan dia..smuanyer indah2 jer..kami sama2 ssh sama2 senang..kami saling syg menyayangi..

Nnt aku sambung part 2 erk..penat la nak menaip..tunggu erk

Hari yg memalukann!!

Posted by FadhDeela at 2:07 PM
Reactions: 
7 comments
Smlm malaysia dah menang tp semalam jugak la ari memalukan diri aku!! malu siot nak cite kat org..tp aku nak kongsi gak ngan korang smua...

smlm pas blk keje aku g la giant nak beli roti n mknan sikit..semangat nie g ambik roti hot dog, kepek2 yg duk timbang2 tu..rushing sikit sbb nak tgk bola dah lambat nie bape minit jer nak start!! aku pun g la bratur nak byar..wat muka xde ape2 yg berlaku..hahahahaha
bile turn aku..cashier pun scan2 la brg2 aku..

C: smua skali RM7.30
A: alamkk mana purse aku nie...*muka dah cuak tahap gaban nie..*OMG!!!!!!!!!!! purse dlm kete la dikkk..ish mcm mana nie??
C: so?? *wat muka pelik*..msti dia xpercaya kat aku!!
A: jap try check ada duit td dlm handbag nie pas byr tol td..malunyer makkk!!
C: ermmmm muka xpuas hati..
A: sy ada Rm7 jer nie..aduhh leh cancel x ape2..
C: dah scan la kak!!

Ya allah nape careless sgt nie...xpernah tinggal purse mcm nie!! malunyer..tetibe ada la brother kat blkng aku nie tegur..

B: Nape dik?
A: Purse sy tinggal dlm kete..duit xcukup lg 30sen..
B: ohhh xpe la..nah ambik duit nie...
A: pinjam dulu iyer abg nnt sy bg smula..wat2 muka comey!
B: xpe2 3osen jer
A: jgn2..tunggu tau sy dtg blk..tunggguu

pas byr semua..aku pun suh brother tu tunggu jap nnt aku dtg smua bg duit dia..aku pun ngah rushing tkut jugak ada org pecah pintu kete sbb nmpk purse aku dlm kete..pas ambik purse aku, cari2 brother tu xde dah..alah mana dia g nie??xnak terhutang budi nnt tergadai body..hihihi tetibe nampk lak dia kat dlm kedai sukan..aku bg dia duit..

A: bang nie duit td..tq2..hihi malunyer
B: la..xpayah ler..30sen pun nak bkira..
A: 30sen pun duit.. time kasih erk jasa mu amat dikenang!
B: sama2 jgn amalkan tinggal purse dlm kete..bahaya!
A: hihihi baikkk thanks

hahahahaha malunyer aku!! nasib la kejadian tu hanya aku, abg tu & cashier jer yg tau! rasa mcm nak terjun lombong pun ada gak nie... Deela tolong jgn careless lg tau!!!!!!!!!!!

Good News!!! Najib bg Cuti!!!

Posted by FadhDeela at 12:18 AM
Reactions: 
4 comments
Yahhhuuuuuuuuuuuuuu PM kita bg cuti Jumaat nie sbb MALAYSIA Menang bola sepakk!!!

Rumate aku sms aku br jer td bgtau Najib istiharkan Jumaat PUBLIC HOLIDAY kat smua RAKYAT MALAYSIA..!! rakyat indon keje ok..so dak2 opis aku yg warga indon tu siapkan keje ok..system byk error!!!!!!!!!

Selamat bercuti rakyat malaysia!! Terbaikk la yop!

Wednesday, December 29, 2010

ole..ole..malaysia menang!!!!

Posted by FadhDeela at 9:22 PM
Reactions: 
5 comments
Bangga menjadi anak Malaysia..Tahniah skuad HARIMAU MALAYA!!!
MALAYSIA 4 - INDON 2..Syabas skuad bola sepak MALAYSIA...*bomoh indon xmenjadi mlm nie..hihi* smua duk jdkan Safee Sali pujaaan hatii sbb byk sumbangkan gol...tp pujaan aku utk mlm nie Khairul Fahmi!!! terbaikk permainan dia..kemas tangkapan dia..huhuhu admire aku kat dia!

Syok tol tgk bola kat umah..tgk sorg2 lak tu sambil layan mkn kuaci..hihihi niat nak tgk kat mamak ramai2 tp nak g ngan sape???huhuhu..bangga tgk anak muda malaysia julang PIALA di negara org!!..semoga pemain2 bola sepak kita pulang ke tanahair ngan selamatnyer...

SYABAS SKUAD BOLA SEPAK MALAYSIA!!!

Dia kentut BUSSUUKK...

Posted by FadhDeela at 2:58 PM
Reactions: 
6 comments
puas giler muka pas kentut!!...

msti nak tau nape aku wat entry nie kan??hahahahaha aku wat pasal KENTUT nie sbb td time naik lift ada seseorg mamat nie melepaskan bomm beracunnn!! hahahahahaha pastu wat muka cover!! nak kata aku la tu...mukakakkakaka ko ngan aku jer kot dlm lift tu *xde bang rahsia kita berdua*..hahahhahahahaha
SalasiLah kentut:
Kentut nih berasal dari gas yang kita telan, gas dari darah pergi ke usus, gas dari reaksi kimia dan gas yang dijana oleh bakteria dalam perut...korang mesti dah tahu kan dalam perut kita ada bakteria kan...kan..kan...

Korang perasan tak kenapa kentut yg busuk itu tidak berbunyi?:
Salah satu sumber kentut adalah bakteria. Fermentasi bakteria & proses pencernaan memproduksi panas, hasil sampingannya adalah gas busuk. Ukuran gelembung gas lebih kecil dan hangat dengan produk metabolisme bakteria yg berbau busuk. Ini kemudiannya menjadi kentut, walau hanya kecil volumenya,tapi SBD (Silent But Deadly).

Berapa banyak kentut diproduksi sehari?:
Rata-rata setengah liter sehari dalam 14 kali kentut.

Apakah setiap orang kentut?:
Sudah pasti, kalau masih hidup. Sesaat setelah meninggalpun orang masih boleh kentut. *ngerinyer kalo org dah mati pun leh kentut*

Selain makanan, apa lagi penyebab kentut?:
Udara yang tertelan, makan terburu-buru, makan tanpa dikunyah, minum `soft drink`, naik pesawat udara (kerana tekanan udara lebih rendah, sehingga gas di dalam usus mengalami ekspansi & muncul sebagai kentut).

Apakah kentut sama dengan sendawa, tapi muncul dari lain lubang?:
Tidak.... sendawa muncul dari perut, komposisi kimianya lain dengan kentut. Sendawa mengandung udara lebih banyak, kentut mengandung gas yang diproduksi oleh bakteria lebih banyak.

Kemana perginya gas kentut kalau ditahan tidak dikeluarkan?:
Bukan..tetapi diserap oleh darah, bukan hilang kerana bocor..Tapi bermigrasi ke bahagian atas menuju usus & pada gilirannya akan keluar juga. Jadi bukan lenyap, tapi hanya mengalami penundaan.

Mungkinkah kentut terbakar?:
Boleh... Kentut mengandung metana, hidrogen yg combustible (gas alam mengandung komponen ini juga). Kalau terbakar, nyala-nya berwarna biru kerana kandungan unsur hidrogen.
Apakah kentut itu asid atau neutral?:

Asid, kerana mengandung karbondioksisa (CO2) & hidrogen sulfida (H2S).

korang kentut bussssuukk x???!! baikk ngakuu.. selekeh sehh!!

Tuesday, December 28, 2010

Penyokong Fanatik Indonesia kepong penginapan pemain Malaysia

Posted by FadhDeela at 9:17 PM
Reactions: 
7 comments
hahahahahahaha

Ngapainnnn jadi mcm nie..aduh aii!! pemain malaysia main ngan usaha sndiri kot..prestasi diaorg terbaikk mlm tu!..fizikal diaorg kuattt..masa kita kalah 1-5 xdepun kecoh pakai bomoh la laser la..masa lawan indonesia ari tu pun penonton dia main2 laser!! terima la kenyataan yg Pemain Bola Sepak MALAYSIA berusaha untuk dpt smua tu!!!

suka ayat Raja Gopal yg nie:
“Siapa dia (Markus) untuk menghentikan perlawanan?” tanya Rajagobal.
ehsan berita harian

td tgk berita utama tv3, penyokong fanatik indon wat rusuhan kat tempat tinggal pemain2 malaysia..makk aii ape punye fanatik diaorg nie..mesti pemain kita takut nak g mana2kan..!! xpe2 kita usaha sebaikk mungkin!! penyokong Malaysia nak g tgk bola kat sana pun takut diaorg nie leh wat ape ajer!!! scary giler!!!! ape sengal la diaorg nie!

meh baca paper ari nie pasal Bomoh lak..aduh aii bile masa Malaysia guna bomoh utk menang..kat akhbar dia sndiri ckp diaorg g jumpe bomohh!! see sape yg berjumpe bomoh skrg??zaman moden la..ish2

SEOLAH-olah tidak dapat menerima kekalahan sulung pada kempen Piala Suzuki AFF kali ini, Indonesia berselindung di sebalik pelbagai alasan, termasuk sinaran laser dan bomoh.

Sinaran laser dikatakan punca pemain Indonesia hilang tumpuan, tetapi selepas jurulatih Alfred Riedl mengumumkan faktor itu bukan penyebab kekalahan pasukan kendaliannya, media Indonesia mula mencari alasan lain.

Akhbar NonStop, membuka pekung di dada Garuda apabila merujuk kepada bomoh terkenal Indonesia ketika membuat dakwaan Malaysia menggunakan dukun dalam laporannya, semalam.
“"Kekalahan pasukan kebangsaan Indonesia sudah diramalkan ahli paranormal, Andi S Chalin,” lapor NonStop dalam berita utamanya. Penulis buku Bahasa Setan Dalam Perilaku Manusia itu meramalkan Indonesia akan tewas 3-0 kepada Malaysia. *sape yg g bomoh sbnrnyer??*

“Daripada pemerhatian mata batin saya, saya nampak kita akan tewas 0-3. Kita tewas bukan kerana pemain lemah, tetapi kerana ada unsur-unsur jampi paranormal Malaysia,” kata Andi kepada NonStop menerusi sms tiga hari sebelum final di Bukit Jalil.

Malah selepas perlawanan akhir pertama kelmarin, Andi sekali lagi menghubungi akhbar berkenaan dan mendakwa ada ahli perniagaan Malaysia mendapatkan khidmat bomoh dari Thailand, China dan India..Masyallah!!

meh kita tgk sesama Final ke 2 MALAYSIA vs Indonesia!! Go..go chaiyookk guys..

Murah Rezeki aku ari nie...

Posted by FadhDeela at 3:13 PM
Reactions: 
11 comments
Alhamdulillah...murah rezeki aku ari nie..1st time g Menara Zetro JLKN dapat mkn free lak lunch td..hihihi..ari nie aku g JLKN project tolong kak matul wat manual sbb training dia nak start dah next week mungkin la....OR pun bykk sibuk nak training!! hahahahahaha

dah la sejukknyer kat sini..kena lak duk dlm bilik serverr ambooiiii leh beku aku kat sini..sejuk xingat la weiiii...rasa mcm nak dtg lg jer kat sini..sbbbbb!!! pegawai2 IT sini handsome2 & kacak2 smuanyer..hahahaha

lunch td ada la diaorg wat jamuan..kami pun dijemput untuk join skali..kira murah rezeki la tu..hihi mkn nasi beriyani ngan ayam rempahh!! sedappppnyerrr...tq2 sbb jemput kitaorg yg duk kat bilik server nie...

bercita2 nak g sogo tpppp....MALASS!!! takuttt nak g..nnt duit abis!! xpe la next time la aku beli perfume Clinique Happy Heart tu..sediihhhhh!!

Perfume ohhhh Perfume

Posted by FadhDeela at 12:02 AM
Reactions: 
10 comments
aku nak yg nie!! Pleasssseeee!!

last entry aku mlm nie b4 aku tido!! aku di dalam dilema weiii...kalo kwn2 yg dah lama kenal aku sure tau ape brg yg aku ssssuuukkkkkkkkkaaaaaaaaa wat koleksiiiii!!! brg tu msti la PERFUME!!!!!!

aku nie giler ngan perfume...walaupun dah byk perfume tp aku still nak jugak beli kalo ada bau br yg aku suka! nie yg dlm dilema nie nak beli ke x perfume Clinique Happy Heart..aku br bau perfume nie...bessstttt la weiii..aduh bln nie dah la byk nak pakai duitttt..roadtax, deposit umahh lg..nak servis kete lg...waaaaaa!! deela jgn ikut nafsu la...tp xlehhhhh sbb ngah sale giler2 nie krismas ngan new year! dah tgkk kat sogoo mmg murahhhh!!! maaakk tolong la anak mu ini!! huhuhu

kwn2 jgn ckp aku nie maintenance tinggi tau sbb suka duk beli perfume..yela perfume tu 1 brg yg agak mahal..aku bkn jenis branded punye org..aku xkisah pun perfume tu ada jenama or x!! jnji dia sedap baunyer..murah ke mahal ke aku bedal jer!

kwn2 aku kalo xtau nak beli hadiah besday aku ape diaorg beli jer perfume sbb diaorg tau aku nie giler perfume..hihihi saje nak remind korang besday aku nnt bg perfume tau..hahahaha!! bln 2 lama lg sempat simpan duit lagi.. mukakakakakakakka *jnji bkn minyak atar!*
ok la nak tido dulu..kalo mimpi perfume Clinique Happy Heart insyallah esok aku beli..kalo x tunggu jer beli sale lg br beli...Selamat Bermimpi!!

Monday, December 27, 2010

Selipartoilet berwajah baru!!

Posted by FadhDeela at 7:31 PM
Reactions: 
7 comments
hihihi suka aku nak wat entry nie...Selipartoilet aku dah berwajah BARU!!!! smua nie atas pertolongan kak matul..!! jom singgah blog kak matul..click sini!..TQ kak matul mmg dia la yg selalu tolong aku kalo ada ape2 aku nak tukar kat blog nie...cayanggggg akak!! hahahaha geli aku

aku nak tukar background blog nie pun sbb ada la kwn aku nie complain kata mata dia bpinau2 pas baca blog aku..yela b4 nie background aku kan warna hitam..iela pasni ko bg alasan lg xsinggah blog aku siap ko.. *ugut lak tu* hihihi

aku masih nak touch up2 sikit lg..so kwn2 comment la ape lg yg ptt aku touch up wajah br selipartoilet nie..TQ kengkawan!!!

Sunday, December 26, 2010

Piala Suzuki..Malaysia VS Indonesia!!

Posted by FadhDeela at 9:37 PM
Reactions: 
2 comments
aku ngah tgk live Piala Suzuki antara Malaysia ngan Indonesia..tgk kat umah jer..nak tgk kat stadium xde geng!! =( latest result MALAYSIA 3..Indonesia 0!!!!!!!!!!! yahuuuuuu terbaikkk la aku tgk diaorg main mlm nie...syabas pemain2 malaysia!! mlm nie aku admire permainan NURSHAHRUL & MUSLIM!!...terbaiikkk permainan korangggg!!

tp kecewa sikit ngan penonton kat stadium...permainan berhenti kejap sbb ada penonton laser muka penjaga gol indon..huhu kelakar jugak tgk muka markus tu..hihihi pas permainan terhenti malaysia bangkit ngan 3 gol!!! hihihi lg kelakar muka si markus tu..!! *penjaga gol indon!*

nnt aku update sape menang k!! tungggu..sore aku berlawan ngan sore abg sebelah umahhhh!!hahahahahhahaha

Miss Nina & Noh - Kurnia

Posted by FadhDeela at 1:54 PM
Reactions: 
2 comments
suka lg nie..besstt sgt2..!! tgk Miss Nina & Noh comey sgtt!..SWEEETTTT..

Dengarkanlah lagu dulu
Tinggalkanmu itu menunggu
Jangan biarkan hati
Dikunci oleh rasa benci

(bridge)
Resah yang tiada henti
Bila kau melangkah pergi
Apakah yang harus ku lakukan
Untuk merubah hatimu

(korus)
Kurnia bagaikan khayalan
Takkan ku lepas walaupun apa yang mendatang
Kurnia bagaikan khayalan
Ku takkan lepas walau hanya khayalan

Senyumanmu igauanku
Tiada yang setandingmu
Suara yang bermain
Memanggil-manggil namaku

(ulang bridge & korus)

Pintaku cuma jangan pergi
Tak bisa berasingan jauh oh darimu

Bilakah oh nanti akan pergi
Berlari biarkan pergi
Buat selamanya biar kita berdua disinari
Oh mentari oh mentari

video

Saturday, December 25, 2010

8 Lokasi Cari Pasangan =)

Posted by FadhDeela at 1:27 AM
Reactions: 
4 comments
hahahahaha lawak la entry aku kali nie..nape la aku leh terpikir nak wat entry mcm nie..korang jgn pikir bkn2 tau..saje jer aku nak kongsi ape yg aku baca td..aku pun ngah buhsan nie so share2 ngan korang..mana tau menjadikan!! hahahahaha sape yg xde bf/gf mcm aku nie..leh tryy!!

laki pompuan dua2 boleh try..

Perpustakaan-Bagi yg masih belajar,tmpt ini pastinya memberikan peluang kpd kamu ntuk mencari pasangan.kata orang"sambil menyelam sambil minum air"

Bagi yg lelaki,ape kata kamu beranikan diri "approach" gadis yg kamu suka. hulurkan salam persahabatan dgn sopan dan ikhlas.tentu si gadis tu takkan marah.Perempuan ini tak kisah kalau lelaki bersopan dgn mereka. Lainlah kalau kamu bersiul dan mengusik mereka.silap hari bulan,kamu makan penampar! *aku pun xsuka kot!*

Pusat Boling - salah satu tempat yg di gemari oleh remaja.ha,apa kata kamu ajak teman-teman pergi bermain boling.kalau tak main pun,tumpang tengok jadilah.mungkin cinta kamu akan berputik di pusat boling?? *tempat fav aku kot, xmenjadi laa hihi*

Pusat beli-belah - Pasti ramai yg tidak percaya. tetapi yakinlah ada di antara kita yg mendapat pasangan di pusat membeli belah. tidak mustahil ini juga berlaku kpd kamu *btol kwn aku jumpe bf dia kat The Curve kot*. oleh itu,rajin-rajinlah mengunjungi pusat membeli belah untuk"window shopping" atau menonton wayang. mana tahu mungkin kamu di pikat di sana..

Tempat seminar/camping - *cara nie aku SETUJU!!..ada pengalaman..hahaha. kita sering terdengar kawan2 kita bertemu dgn pasangannye sewaktu menghadiri seminar/camping. mungkin perkara yg sama berlaku kpd kamu. selalunya aktiviti ini turut melibatkan orang lain di luar sekolah. jadi apabila kamu di beri peluang untuk menghadirinya, jangan menolak. mana tahu kamu akan mendapat pasangan hidup mu di sana. menghabiskan masa selama beberapa hari bersama pasti akan membuka ruang untuk kamu mengenali lebih ramai orang.

Internet - wah!Ini adalah peluang yg paling luas sekali kini. ramai di antara kamu yg mendapat pasangan melalui cara ini. cubalah kamu melayari internet untuk berchatting, manalah tahu rezeki kamu untuk bertemu dgn pasangan melalui internet. tidak kurang juga perkenalan melalui "chatting" boleh membawa ke jinjing pelamin. lekas..cubalah siapa tahu rezeki kamu.kata orang'tuah ayam nampak di kaki,tuah manusia siapa yg tahu'tapi awas!bnyk juga yg penipu. *yg nie no komen..jumpe ex aku pun kat internet!! huh..*

kenduri kahwin - pasti ade yg gelak bila baca tips ini..tapi banyak yg berkesan tau!pasti ramai yg akan menghadiri majlis perkahwinan. jadi rajin-rajinlah diri memenuhi undangan jemputan perkahwinan. selain mendapat pahala,siapa tahu kamu akan terpikat dengan seseorang di sana nanti?? *aku suka g kenduri kawen sbb dpt tgk pengantinn..cantek2!*

Pejabat/sekolah - sesekali kamu perlu di tonjolkan diri agar diri kamu menjadi perhatian ramai.dah kenal barulah cinta kan??jadi cubalah menyertai sebarang aktiviti yg di anjurkan oleh organisasi sekolah kamu agar kewujudan kamu akan di sedari..contohnya sukan,kelab, dan sebagainya.pasti ada yg tertarik dengan kamu nanti. *opis aku smuanyer xmenarikk*

Kafe - daripada kamu terperap di rumah. apa kata kamu ajak teman-teman lepak di mana-mana kafe.kalau mampu pergilah ke kafe yg eksklusif. tentu yg melepak di situ juga yg best-best. siapa tahu ,tiba-tiba saje kamu mendapat nombor telefon daripada mamat yg duduk di meja sebelah kamu?? *berkesannn!!*

heh..cuba lah!~semoga berjaya~~ Renung2kan dan Selamat Beramal..hihi

Keputusan Penuh Anugerah Skrin 2010

Posted by FadhDeela at 12:35 AM
Reactions: 
2 comments
meh kongsi keputusan penuh Anugerah Skrin 2o1o...aku rasa hambar giler anugerah kali nie..tah mcm xbest jer penonton dia xhavoc..hihi layannn jer la!! pengacara dia Awal & Vanida Imran
*ok jugak la gandingan diaorg*

  1. Rancangan realiti TV terbaik - Showdown 2010
  2. Lakon layar terbaik kategori filem - Evolusi KL Drift 2 (Shamsul Yusof)
  3. Drama komedi terbaik - Simpang 3
  4. Lakon TV terbaik - Antara Garisan
  5. Program hiburan terbaik - Anugerah Bintang Popular
  6. Pelakon pembantu wanita terbaik drama - Fadzilah Mansor (Sebelum Akhirat)
  7. Pelakon pembantu lelaki terbaik drama -Isma Yusoof (Antara Garisan)
  8. Pelakon pembantu wanita terbaik filem - Nor Fazura (Pisau Cukur)
  9. Pelakon pembantu lelaki terbaik drama - Aaron Aziz (KL Drift 2)
  10. Rancangan bual bicara terbaik - RTM: Isu khas Gaza Palestin Kami Bersamamu
  11. Laporan khas / berita terbaik - Aduan rakyat berbumbung langit
  12. Videografi terbaik drama - Datang Bulan
  13. Pelakon wanita terbaik filem - Sharifah Amani (Mualaf)
  14. Pelakon lelaki terbaik filem - Bront Palare (Belukar)
  15. Pelakon wanita terbaik drama - Nor Khiriah (Antara Garisan)
  16. Pelakon lelaki terbaik drama - Fauzi Nawawi (Sebelum Akhirat)
  17. Pengarah terbaik filem - Yasmin Ahmad (Mualaf)
  18. Pengarah terbaik drama - Murali Abdullah (Sebelum Akhirat)
  19. Rancangan muzikal terbaik - TV3 Anugerah Juara Lagu 24
  20. Anugerah Yasmin Ahmad - Shaheizy Sam
  21. Drama rantaian terbaik - Nur Kasih
  22. Filem terbaik - Mualaf
  23. Drama terbaik - Antara Garisan

Friday, December 24, 2010

Pelajar & Ibu kena rempuh lori pas ambik result PMR

Posted by FadhDeela at 4:30 PM
Reactions: 
2 comments
KOTA BHARU: Kegembiraan seorang pelajar memperoleh 4A dalam Penilaian Menengah Rendah (PMR) berakhir dalam suasana menyayat hati apabila dia dan ibunya maut selepas dirempuh lori pasir yang terbalik ketika dalam perjalanan pulang ke rumah, semalam.

Kejadian berlaku pada jam 1 tengah hari di simpang tiga Kok Lanas di sini, ketika pelajar Maahad Syamsul Maarif, Pulau Chondong, Siti Aisyah Zakaria, 15, membonceng motosikal ditunggang ibunya, Aziza Musa, 42, berhenti di persimpangan lampu isyarat menuju ke Selising.

Baca sini..
aduhh aii sedihnyer baca berita nie..TOLONG la pengguna jalan raya..berhati2 la kat jalan raya..jgn la mengancam nyawa org lain..kalo nak mati pun sndiri la jgn babitkan org lain..aku pun ari2 guna jalan raya..mcm2 hal!! lebih2 lg LORI & BAS nie..ngeri giler bile diaorg nie lalu sebelah kete aku!!!!

ari tu ada sekor bus nie laju nak mati!!!! pastu leh lak dia follow rapat giler blkng kete org sbb org tu slow..aku rasa xde la slow mana pun still 110km/h *org tu aku la!! hahahahaha* dia hangin agaknyer nak potong xleh dia hampitt kete akuuu smpai kete aku ketepiii..wwwweeeeiiiiiii bikin panas la bas nie!!! agak2 la..ko kat highway mana leh bwk laju2..xserik2 lg ke ramai org mati sbb ko!!!!! aku pun terus call plus sbb aku ada no plus jer..GERAMM siott..ape tindakan plus xtau la aku..sbb aku dah nak smpai kat senawang, bus tu terus ke selatan...ape la diaorg nie..agak2 la!! tau la korang besar!!

Maksud Gaya Tido Anda??

Posted by FadhDeela at 1:53 PM
Reactions: 
4 comments
Tidur telentang dengan kedua-dua telapak tangan diletakkan di belakang kepala
Kamu adalah individu yang sangat pintar dan sentiasa bersemangat untuk belajar. Kadangkala kamu sering memberikan idea yang bernas dan unik yang mungkin tidak pernah difikirkan oleh individu lain. Keluarga adalah agenda utama dalam hidup mu dan kamu menjaga keluarga mu sebaik mungkin! Tetapi kamu sukar untuk bercinta mungkin disebabkan diri mu yang agak memilih.

Selubung seluruh badan dengan selimut
Kamu sering berpenampilan macho di hadapan orang ramai namun hakikatnya jauh di dalam diri kamu itu, kamu adalah individu yang pemalu dan lemah. Kamu terlalu menyimpan rasa dan sekiranya kamu berhadapan dengan sesuatu masalah, kamu lebih
gemar emendamnya dan menghadapinya secara bersendirian tanpa meminta bantuan orang lain. Tidak hairanlah mengapa kamu sering meracau sewaktu dalam tidurmu.

Tidur dengan kedua-dua tangan diletakkan di belakang kepada dan kaki
bersilang
Sesiapa yang tidur dengan cara kaki bersilang dianggap terlalu mementingkan perasaannya sendiri dan sukar untuk menerima perubahan dalam diri. Kamu lebih gemar bersendiri walau bagaimanapun sikap toleransi yang yang ada dalam diri kamu memang dipuji.

Tidur meringkuk
Kamu berasa keseorangan dan kecewa kerana masa silam sering menghantui diri kamu. Kamu sering teragak-agak dan berbelah bagi untuk memberi cinta kepada pasangan mu. Kamu beranggapan cinta telah lama hilang dalam hidupmu.


Tidur mengiring dan meringkuk
Pentingkan diri sendiri, cemburu dan pendendam adalah antara perkataan yang mampu menjelaskan personaliti mu. Individu yang berada di sekeliling mu harus sentiasa berhati-hati supaya tidak menyakiti diri mu kerana kamu dengan mudah akan meradang terhadap individu berkenaan.


Tidur mengiring dengan salah satu kaki dibengkokkan
Kamu adalah individu yang cerewet dan selalu mengkritik dan merungut. Si gemuruh itu adalah nama kedua untuk diri mu. Selain itu kamu juga mudah bosan dan kadangkala terlebih ghairah untuk sesuatu perkara yang kecil/kurang penting. Hakikatnya, kehidupan bukanlah sesuatu yang sukar sebaliknya kamu harus belajar uuntuk lebih bertenang.


Tidur mengiring dengan beralaskan lengan tangan di kepala *cara aku tido nie!*
Berbeza dari individu yang tidur dengan cara tidur mengiring dan meringkuk tadi. Kamu adalah individu yang berani, bersopan santun, lebih jujur dan penyayang. Walau bagaimanapun, tiada manusia yang sempurna 100% di dunia ini. Justeru, kamu perlu membina keyakinan diri yang lebih utuh di dalam diri dan sentiasa belajar menerima kesilapan dan kekurangan yang ada dalam diri kamu itu. Sekiranya kamu mempraktikkan semua ini, kegembiraan akan menjadi
milik mu yang abadi. *hahahaha lawak bile aku sopan santun!!*

Tidur meringkuk di satu arah
Cara tidur sebegini melambangkan kamu adalah individu yang yakin pada diri sendiri. Kamu akan mellihat kejayaan dalam setiap perkara yang kamu lakukan. Kamu akan berusaha untuk merealisasikannya sebaik mungkin. Individu yang tidur mengiring pada arah kanannya dengan meletakkan tangan kanannya di kepala, dikatakan memiliki masa depan yang cerah.

Tidur telentang dengan tangan dan kaki sedikit mendepa

Cara tidur sebegini memperlihatkan identiti diri mu yang sebenar. Kamu cintakan kebebasan, keselesaan dan kecantikan. Selain itu kamu juga adalah tergolong dalam kategori pemboros namun kamu beruntung kerana pendapatan yang kamu miliki tidak kurang hebatnya. Sikap penyibuk dan gemar bergosip juga ada dalam diri kamu... jadi, siapa pula yang kamu maksudkan dalam cerita rekaan mu baru-baru ini?

Tidur meniarap
Sekiranya kamu tidur dengan cara meniarap sepanjang malam, kamu adalah individu yang berfikiran agak sempit. Fikiran kamu terlalu tertumpu dan sering memaksa individu lain untuk memenuhi impian diri kamu sendiri. Kamu juga adalah individu yang lalai dan tidak teratur!

Thursday, December 23, 2010

Dapat Coklat!!!

Posted by FadhDeela at 9:50 PM
Reactions: 
0 comments
sedap x???

yeaaaa dpt coklat!! mentang2 org tu br blk Langkawi..hihi bestnyer dapat mkn coklattttt..kalo sape2 nak join meh la dtg Kota Damansara..aku ok jer kalo nak share2 coklat nie..!!

Sifu yg ajar aku berblog!!

Posted by FadhDeela at 4:43 PM
Reactions: 
5 comments
dah lama sbnrnyer aku nak wat entry pasal sifu aku nie tp ada jer halangan.. *bkn halangan tp xde idea lg* hihihi dr mula lg aku start berblog2 nie dia la yg ajar aku smua bnda..byk giler ilmu yg dia bg kat aku..siyess la dr aku xtau ape2 pasal blog smpai la aku dah terer sikit.. :p kalo aku ada problem ke nak tukar ape2 kat blog nie msti aku rujuk kat dia..Thanks kak...

dengan ini aku bg award SIFU TERBAIKK THN NIE...jatuh kepada KAK MATUL!!!! opismate aku! thankksss kak..byk ajar org..cayang akakk!! muaaahhh2x..yg aku pelik dia nie..ada blog tp xrajin nak update..kak matul ibu kpd 2 anak nak masukk 3org..suka tolong orggg! perangai sengal2 unta sikit..hihihihi paling best pasal kak matul dia suka wat cheesseeee kek!! sedap gilos..dia ada wat tempahan jugak tau..kalo xcaya try la order... click sini

pastu org yg slalu support aku berblog nie ramaaiii sgt2..xdpt aku nak sebut sorg2..smua nyer best sgt2..sayang korang!!! tp yg slalu usha blog aku yg xseberapa nie adalahhh!!! poyo jer aku nie..Belog Cik Aish, fairus.com, Jom Klik Blog & AH7....thankss korang..smua org support aku..jgn kecik ati tau xsebut, kalo leh smua nak sebutt!!

Bukti bilik aku BOCOR!!!!!!!!

Posted by FadhDeela at 10:24 AM
Reactions: 
5 comments
tompok2 taikk unta!!!

pehh smlm aku hangin giler..blk2 jer keje ngan penat nyer tgk bilikkk aku BASAHHH!!! bkn bilik aku mimpi basah tau..hahahahahahhaa huh!! bile hujan jer msti bilik aku masuk air..tn umah aku pun sengal yg amat..suh byr maintenance xnakk!! aku nak tunggu ujung bln nie lambat ler pulakkk dah sabo aku nak brambus dr umah tu..air btakung kat bwh lupa lak nak ambik gmbo!!
bahaya kott kat suis ada airr!!

aku dah seronok duk umah tu tp tn umah aku lak mcm harammmm!! mana x seronok jiran aku smua nyer handsome2 blaka..hahahahhahaha depan umah lak ada umah bujang!! ya ampun gantang2 jejaka2 kat situ...mukakakakaka nak sidai bj pun semangattt giler

Wednesday, December 22, 2010

Paratha Wrap..SEDAP!!!

Posted by FadhDeela at 4:48 PM
Reactions: 
2 comments
SEDAPPP!!

Pernah mkn x paratha wrap??? ari tu blk mlk..jalan2 kat dataran pahlawan nampak kedai Hot & Roll, so singgah la jap..nak try bnda nie..dulu kalo xsilap aku pernah mkn kat Time Square jugak rasa nyer ngan ieda & peyja..

aku pun order Crispy Wrap Chicken & Cheese!!! peehhhhhh sedaapppp siotttt...hingga menjilat siku la..terbaikkk la..kalo xcaya g la try..btol aku xtipu..aku suka la bnda nie..nnti nak mkn lg..nak try perisa lain la..tp slain Time Square kat mana lg ada kedai nie???? sape tau?? bgtau aku kat mana ada area kota damansara..

SAYANG KORANG


try la usha page dia..click jer sini

Nur Kasih Filem

Posted by FadhDeela at 3:06 PM
Reactions: 
0 comments
laa nak kuar filem pulak cite Nur Kasih nie..aku pun br tau pasal Nur Kasih nak kuar filem..best ke cite Nur Kasih nie??ramai sgt yg mengikuti cite nie..famili aku smua la..yg aku xleh terima ayahhh aku pun follow tu...jumaat jer ajak kuar mkn pun xnakkk!! ish2..aku kureng sikit cite Nur Kasih nie..sloowwww!! hihihi kalo xsilap aku tayangan dia MARCH 2011

meh la layan trailer dia sikit..credit beautifulnara

video
video
video

Yusry KRU & Maya Karin??????

Posted by FadhDeela at 11:45 AM
Reactions: 
3 comments
credit tu murai

betul ke??ish2 mcm xcaya jer yusry ngan maya karin tu..kalo btol ape salah nyer masing2 single..duda vs janda..xde sape2 nak marah!!! diaorg pun handsome and cantek so xde hal la kalo ada ape2 hubungan...

wartawan ada tnye btol ke diaorg bercinta tp standard la jawapan artis KAMI HANYA BERKAWAN BIASA!!! yola la maya kalo btol2 bercinta its okk hang pun single xsalah kalo bercinta...sesssuuuaaaiiiiii!!!!

statement maya..

"Tak ada projek filem, kami hanya berjumpa saja. Adatlah sebagai kawan, bila berjumpa pasti banyak yang kami bincangkan. Ada berkenaan industri, kerjaya saya, kerjaya dia dan apa saja berkenaan kehidupan.

"Seperti juga tema-teman yang lain, kami akan keluar lebih kerap. Ikutlah keselesaan masing-masing. Kerana apa yang lebih penting sekarang, saya ikhlas berkawan dengannya. Bukan saja Yusry, tapi begitu juga dengan teman yang lain.

"Kami saling menyokong antara satu dengan yang lain. Dia sokong kerja saya dan sebagai kawan saya turut menyokong kerjayanya," kata Maya yang tidak mahu disalah ertikan keakraban mereka itu.

Yusry and Maya kalo bercinta cepat2 la kawen..sbb korang sesuai sgtt..handsome & cantekkk!!

Rumah ku under construction

Posted by FadhDeela at 9:22 AM
Reactions: 
10 comments
cuti ari tu sempat gak singgah umah aku kat kg *umah aku ke??hihi umah mak n ayah* alhamdulillah dah 60% umah tu siap..dah nmpk la bentuk rumah..insyallah thn depan bln 2 or 3 siap la tu..

kwn2 aku xabis2 ckp mak aku wat rumah sbb aku nak kawennn!!! wei2 gilos ke ape? mmg x la weiii bile masa lak aku nak kawen.. *tau la aku jer yg xkawen lg* kalo btol la mak aku wat umah sbb aku nak kawen ngan sape aku nak kawen???giler la...lg bape bln jer nak siap mana aku cr calon...weii2 jgn wat keje giler..jgn hasut mak aku suh tnye kat aku bile aku nak kawen..rileks la geng muda lg aku nie!!! *ayat xde bf bg la alasan muda lg* hihihihi

dugaan nak wat umah tu mmg byyyykkkkss giler!!! sampai bermasam muka antara 1 sama lain..xpe la makk kita doa jer supaya smua keadaan kembali pulih seperti biasa..insyallah ALLAH dengar kesusahan kita selama nie..aminn

Tuesday, December 21, 2010

Cinta kami tak direstui oleh keluarganya. T____T

Posted by FadhDeela at 10:47 AM
Reactions: 
10 comments
tertarikk nak wat entry pasal bnda nie..hahahahaha dpt idea dr Miss Lolly...tq miss lolly!!

Cinta x di restui keluarga nyer??? HUH!!!! dulu aku slalu tgk bnda nie kat TV so aku pun terpikir ada ke smua nie berlaku kat alam nyata..berlaku ke smua nie??mcm xcaya jer bnda nie berlaku!!!

Tp awal thn 2010..ujung january 2010, aaahhhh ambikkk ko bnda nie berlaku kat diri ko sndiri!!! fuuhh smua nyer berlaku dlm diri aku..CINTA AKU TAK DIRESTUI OLEH KELUARGA DIA!!!!!!
Ya allah ape yg aku tgk kat tv tu smua berlaku kat diri aku..berbulan2 jugak la aku kecewa, sedih, murungkan diri...mcm2 tohaman & hinaan yg aku terima..mcm2 nasihat aku terima dr kwn2 dan keluarga...mcm2 ajaran yg aku terima..mcm2 hinaan yg DIA dpt atas smua nie.. *hanya kita jer yg tau ape yg berlaku*

smua org salahkan dia.. aku xpernah salahkan dia sbb aku paham ape dia cuba lakukan..tp ape kita leh wat sbb kita hanya merancang ALLAH yg tentukan..

Thn 2010 ni byk sgt dugaan yg aku terima...hari besday aku smuanyer berlaku..thn nie nak celebrate besday kaw2 punye sbb thn lepas aku bersedih!!! dia tinggalkan aku masa aku masih perlukan dia!!! *peh ayat jiwang seh* smua nyer ada hikmah!! aku redha ngan kehilangan dia..walaupun aku masih syg pada dia..Keluarga dia lebih penting dr aku..aku xnak pisahkan IBU & ANAK!! *walaupun aku syg dia! aku wat smua nie atas permintaan ibu dia*

Family ku sayang!!

01/01/11 nie spttnyer hari bahagia kami tp Jodoh kami xdi izinkan ALLAH.. *kita doakan kamu bahagia ngan pilihan mak kamu* Time kasih kat keluarga & kawan2 yg slalu bg semangat kat aku utk lupakan smua nie..org2 yg slalu berada kat sisi aku bile aku perlukan sokongan..TIME KASIH yang xterhingga!!! Hanya ALLAH saje dpt membalas kebaikan korang...LOVE U ALL SO MUCHH
cukup la kot..hihi xnak dah sedih2 thn 2011 nie aku nk improve diri aku..aku bahagia ngan kehidupan aku skrg walaupun aku kekadang sunyi dan jeles tgk kengkawan hang out ngan bf..hahahahhahaha sengal la statement..biar la..masing2 ada kelebihan dan kekurangan nyer..aku masih ada kawan2... caya la korang!!

Monday, December 20, 2010

Tragedi bas pelancong terbabas: 23 disahkan terbunuh

Posted by FadhDeela at 4:12 PM
Reactions: 
2 comments

IPOH 20 Dis. – Jumlah kematian dalam tragedi bas pelancong terbabas ketika menuruni Cameron Highlands di Jalan Keramat Pulai, Simpang Pulai di sini disahkan seramai 23 orang.

Ketika ini, 19 disahkan mati di tempat kejadian, manakala empat lagi penumpang meninggal dunia di Hospital Raja Permaisuri Bainun di sini. – Utusan

Ngerinyer!!!! ramai yg meninggal..Ya allah!!

Sunday, December 19, 2010

Bile cuti aku dh berakhir..

Posted by FadhDeela at 10:00 PM
Reactions: 
2 comments
waaaa dah berakhir cuti aku..esok dah kena keje blk!! mls nyer nak masuk opis..kalo xyah keje leh x?? hihihi *kena cr hubby kaya la nmpk gayanyer*

so masa cuti nie byk gak aktiviti yg aku nak wat jd..hahaha terutamanyer nak minum coconut shake ngan mkn nasi lemak kukus smbal sotong!! sedapppp woooooooo!!

Duta Coconut Shake

Nasi Lemak Kukus Sambal Sotong

pastu dpt lepak2 ngan mber2 sek dulu..dah lam x gosipz ngan korang la..g kenduri best friend aku dr form1 lg..hasnul & dila *hasnul nie nama bini pun nak sama ngan nama aku* hihihi..time la aksi gedik muncul..btambah gedik bile cameraman melayan kami2 smua..hahahhaha

My Best Friend Wedding..Hasnul& Dila

Gedikzz time!

huhuhu pastu kuar tenet lakkkk..bwk org jenjalan mlk..hihihi selama aku hidup 24thn jd org melaka lak tu nie la 1st time aku g jenjalan kat Jonker Walk..hahahahahaha sblm nie xpernah rasa nk g sana..disbbkan nak bwk org jalan aku g la..best giler! byk giler tshirt cantek2..murah lak tu..aku rembat gak 3helai..ngah jln2 ada la fesyen show *smuanyer cina2..seksii wooo*..kalo xsilap aku ada student yg make up aweks tu..ada yg cantek ada yg HAMPEH giler!!

models yg seksi..*ada yg seksi sorg lg xsempat nak capture!*

Jln2 cr makan...

sebelum blk kl aku bwk mak ayah n nenek aku g mkn luar..sekali skala!!hihihi nk mkn ikan bakar tp mak aku mls nak g jauh2 so mkn jer la kedai biasa jer.. layan jer la makkk

Mkn!!!

hahahahaha..hapi la cuti aku kali nie..jln, mkn, jln, mkn, jln, mkn~~ Xde keje lainnn
besstttt..happy..tq kamu!!

Tutorial : Jalan senang untuk dapat TRAFIK beratus, beribu, malahan berjuta.

Posted by FadhDeela at 12:16 AM
Reactions: 
6 comments
malam nie xde keje..buhsan lak tu..so aku try jer la bile dpt dr kwn blog..

So ni yang aku dapat daripada Qila Razak

1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.

2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.

1. Cara hidup baru abad 21

2. Bile aku menulis blog

3. ~ApekpunyaBlog~

4.
My Big Family & Friends

5. ABCMILO

6. matdin (org paling terkenal hehe..)

7. MSR @Blogger

8. tengku nizam

9. mizz shizu

10. MyselfV3Me&

11. Blog Hanz

12. BeMie's WoRLD

13. Farah Shafiqah

14. Qila Razak

15 . Selipartoilet

PERATURAN!!!

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

***So urutannya jadi mcm nie...

1. Bila Aku Menulis Blog

2. ~ApekpunyaBlog~

3. My Big Family & Friends

4. ABCMILO

5. matdin (orang paling terkenal hehe…)

6. MSR @Blogger

7. tengku nizam

8. mizz shizu

9. Myself V3 Me &

10. Blog Hanz

11. BeMie's WoRLd

12. Farah Shafiqah

13. Qila Razak

14. Selipartoilet

15. Blog Anda

4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Kita sama-sama cuba jaya okk….
Selamat mencuba!!!

***Ingat...jangan menipu...tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat trafic yang banyak... Pastu Jgn Lupa promote link entry ni.. kt member2 korang.. lagi byk lagi bagus.. kalau sehari promote kat 100 blog mungkin yg buat 10% jer maknenya dalam 10 org yg buat... ingat lagi byk backlink kiter... lagi tinggi rating kiter kat google..
 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review