Monday, July 26, 2010

Buzzcocks - Ever fallen In Love?

Posted by FadhDeela at 11:49 PM
Reactions: 
0 comments
aku suka lagu nie..bestt!! otw blk dr kuantan bukak tingkap nyanyi kuat2..huhu menarikk!! layan la jap lagu nie mlm2 nie.. =) bye2 smua..wish me luck kepada dia..take care namo cedih2 k..


Buzzcocks - Ever fallen In Love? .mp3


Found at bee mp3 search engine

You stir my natural emotions
You make me feel I'm dirt
And I'm hurt
And if I start a commotion
I run the risk of losing you
And that's worse

Ever fallen in love with someone?
Ever fallen in love?
In love with someone
Ever fallen in love? (Love…)
In love with someone
You shouldn't've fallen in love with

I can't see much of a future
Unless we find out what's to blame
What a shame
And we won't be together much longer
Unless we realize that we are the same

Ever fallen in love with someone?
Ever fallen in love?
In love with someone
Ever fallen in love? (Love…)
In love with someone
You shouldn't've fallen in love with

You disturb my natural emotions
You make me feel I'm dirt
And I'm hurt
And if I start a commotion
I'll only end up losing you
And that's worse

Ever fallen in love with someone?
Ever fallen in love?
In love with someone
Ever fallen in love? (Love…)
In love with someone
You shouldn't've fallen in love with

Ever fallen in love with someone?
Ever fallen in love?
In love with someone
Ever fallen in love? (Love…)
In love with someone
You shouldn't've fallen in love with

Ever fallen in love?
In love with someone
Ever fallen in love? (Love…)
In love with someone
You shouldn't've fallen in love with

Fallen in love with
Ever fallen in love with someone
You shouldn't've fallen in love with…

Sunday, July 25, 2010

Tanpa Kekasihku - Agnes Monica

Posted by FadhDeela at 11:48 PM
Reactions: 
0 comments
aku xleh nak dengar lagu nie..lagu nie sgt best..sedih sgt..huhu layan!!


video

Hapi giler..

Posted by FadhDeela at 10:59 PM
Reactions: 
0 comments
arinie hapi giler g jln2 KL..mula2 g pertama (cr money changer) xleh nak gerak sgt sbb hujan lebat giler...mula2 plan nak naik lrt jer nasib xjd kalo x mau kuyup..leh nyanyi lagu memori daun pisang.. :P aduh xde lak money changer kat pertama nie..so dia pun ajak aku g mid valley..hihihi menarik2!!!

dpt lg ke aku rasa moment mcm nie???oohh tiidaakkk aku msti rindu moment mcm nie..jln2 pusing2 kuar masuk kedai tp xbeli ape2..moment yg aku paling rindu nnt adalah jln smbil gelak2 ngan dia...(kitaorg kutuk org) waaaaaaaaaaaa aku akan rindu smua tu

g mid valley semata2 g tukar duittt..tq abg! dah puas jln blk umah kitaorg g mkn A&W..kitaorg wat video clip memori daun pisang!!! giler sejukkk....hujannnn!!!!!!!!!!!!!
aku rasa xnak blkkk..aku masih nak spent masa aku ngan dia..aku dah nak g..bile lg aku nak jumpe dia..aku takut aku xdpt jumpe dia lg..aku kena jauhkan diri aku dr dia utk kebaikan kami..tp mcm mana???sbb aku syg dia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!waaaaaaaaa!!

aarrgghhhh aku xleh nak pikir..serius aku buntu giler!!aku benci la smua nie..

Thursday, July 22, 2010

Kawan.. T T

Posted by FadhDeela at 8:53 AM
Reactions: 
0 comments
Kawan...tajuk lagu yg leh wat aku nngs!! dia wat lagu and simpan dlm hp aku..malam ari tu br aku terperasan bnda tu dlm hp aku..Ya ALLAH jatuh lg air mata aku..nngs lg aku..lagu tu mmg cukup wat aku sedih la..waaaaaaaaaa..pg smlm dia on YM..aku tnye dia pasal lagu tu..huh!! mmg saje dia simpan lagu tu dlm hp aku..dia nak aku simpan n dengar bile rindu kat dia.. T T

sikit pasal lirik lagu tu:

Hanya aku yang mengingati mu
Hanya aku yang sedang memerhatikanmu
Pasti datang waktu sesaat rindu
Bile jiwa kosong kau dtg tepat ke arah ku
(mcm tu la liriknyer sbb aku xleh nak denagr sgt lirik dia..)

sedihnyer aku bile dia ckp mcm tu...ape salah kami!!!! restui la kami!!!! dia pesan simpan lagu tu elok2 sbb lagu tu hanya ada pada aku jer..dia sndiri pun xde salinan lagu tu..biar la aku jer yg dengar n simpan lagu tu buat kenangan aku ngan dia..TQ abg!!

Sunday, July 18, 2010

The Twilight Saga: Eclipse

Posted by FadhDeela at 8:22 PM
Reactions: 
0 comments
cite fav aku dah kuar..pehhh mmg xsabo la nak g tgk..mcm menarik jer cite nie.. :D edward handsomenyer..tp tgk jacob pun handsome..nak 2 - 2 skali leh x???!!! huhuhuhu layan la sinopsis cite eclipse..ehsan encet gugels..

bestnyer bella jd rebutan handsome men..huhu

Synopsis: In The Twilight Saga: Eclipse, Bella once again finds herself surrounded by danger as Seattle is ravaged by a string of mysterious killings and a malicious vampire continues her quest for revenge. In the midst of it all, she is forced to choose between her love for Edward and her friendship with Jacob - knowing that her decision has the potential to ignite the struggle between vampire and werewolf. With her graduation quickly approaching, Bella is confronted with the most important decision of her life.

Pelakon2nyer:
  • Kristen Stewart (Bella Swan)
  • Robert Pattinson (Edward Cullen)
  • Taylor Lautner (Jacob Black)
layan trailer eclipse..byk info pasal twilight juz click this link http://twilightmovies.org/

video

Saturday, July 17, 2010

sakitnyer hati aku..

Posted by FadhDeela at 5:38 PM
Reactions: 
0 comments
nape ko selalu sakitkan ati aku..ko tau x aku tunggu weekend nie tok aku jumpe n spent time aku ngan ko tp ko leh ckp leh jumpe kejap jer leh jumpe sbb nak jumpe org pas tu...huh aku nie dah rasa mcm xguna dah sbnrnyer..Ya ALLAH nape aku xleh lupakan dia?????bg la aku kekuatan lupakan dia..mcm2 dia dah wat kat aku tp aku masih nk bersabo ngan dia..ape nie????!!!! aku rasa kptsn aku nie mmg btol n tepat utk aku lupakan dia..huh!!! aku dah buhsan ngan cara mcm nie..ape aku leh wat????

Wednesday, July 7, 2010

Alahan ketika mengandung..

Posted by FadhDeela at 8:56 AM
Reactions: 
2 comments
smlm dpt berita dr best friend aku kat teknik dulu (iela) mengandung..erm so aku post utk iela baca..so congrats my friend xsabo nak tgk perut ko membesar!! kalo leh aku nak anak buah pmpn erkk.. jaga kandungan elok2..love u!!

Alahan Ketika Mengandung:
Alahan semasa mengandung sering dikaitkan dengan muntah-muntah, pening kepala dan perut berasa sebu dan tidak selesa. Keadaan ini biasa berlaku apabila anda baru bangun dari tidur dengan mengalami sedikit pening dan muntah, namun ada juga yang akan mengalaminya sepanjang hari. Keterukan alahan bergantung kepada individu dan ada juga wanita yang bernasib baik yang tiada alahan langsung.

Punca alahanPunca sebenar alahan sebenarnya masih kurang jelas. Kebanyakan penyelidik percaya yang alahan wanita mengandung disebabkan oleh perubahan fizikal dan hormon pada badan. Ada juga pendapat yang mengatakan alahan mungkin disebabkan oleh ketidak seimbangan paras gula dalam darah.
Bila alahan berlaku?Kebiasaannya, wanita mengandung akan mengalami alahan dalam trimester pertama. Apabila usia kandungan mencecah trimester kedua, alahan akan beransur-ansur hilang. Walau bagaimana pun, ada sesetengah individu akan mengalami alahan yang berlanjutan sehingga bersalin.

Kebanyakan wanita yang mengalami alahan semasa mengandung akan sedikit sebanyak merasai kesannya pada rutin seharian. Ada yang terpaksa menukar perancangan harian untuk menyesuaikan diri dengan keadaan ini, malah ada yang terpaksa bercuti dari kerja kerana alahan yang terlalu teruk.
Kesan alahan terhadap kesihatanSecara amnya, alahan dalam jangka masa pendek tidak akan menjejaskan kesihatan ibu dan bayi. Jika alahan anda terlalu teruk sehingga apa yang dimakan akan dimuntahkan kembali, bayi berkemungkinan akan kekurangan nutrisi untuk perkembangannya dan kesihatan ibu akan terjejas. Tambahan lagi, ibu akan mengalami dehidrasi (kekurangan air dalam badan). Simptom dehidrasi ialah pening-pening, dahaga dan air kencing sedikit daripada biasa. Jika anda mengalami simptom-simptom ini, anda memerlukan rawatan dengan segera. Ibu yang mengalami dehidrasi biasanya akan diberi cecair dan suplemen tambahan melalui drip.

Cara mengatasi alahan:

Makanan
Apabila anda sedar di waktu pagi, makan kraker atau biskut dan rehat selama 15 minit, kemudian barulah bangun.
Bangun perlahan-lahan dan jangan terus baring selepas makan.
Kerap makan snek atau hidangan dalam kuantiti yang kecil supaya perut tidak kosong (contoh: setiap 2 jam) walau pun anda tidak lapar.
Makan apa sahaja yang anda mahu tapi elakkan mengambil makanan pedas, berlemak dan bergoreng.
Jika anda tidak tahan dengan bau yang kuat ketika memasak, buka tingkap dan kipas. Lebih baik jika orang lain yang memasak.
Makan makanan yang sudah sejuk berbanding makanan panas kerana makanan yang sudah sejuk kurang baunya.
Hidu bau limau nipis, limau kasturi atau halia boleh meredakan perut yang berasa sebu atau tidak selesa.
Elakkan mengambil kafein dan merokok.

Minuman
Minum air dengan kerap sehingga 12 cawan sehari.
Elakkan minum semasa makan serta sebaik sahaja sebelum dan selepas makan.
Pengambilan air halia boleh mengurangkan rasa mual.

Rutin harian
Berehat secukupnya kerana alahan akan bertambah buruk apabila kepenatan. Tidur sekejap di siang hari kerana biasanya pada trimester pertama, wanita mengandung kerap berasa letih dan mengantuk.
Dapatkan bantuan untuk mengemas rumah dan menjaga anak yang lain. Pastikan anda peruntukkan masa untuk berehat.
Bersiar-siar dan lakukan senaman ringan di luar rumah untuk dapatkan udara segar. Buka tingkap rumah untuk pengudaraan yang baik dalam rumah.
Elakkan tempat panas kerana kebiasaannya alahan akan bertambah teruk.
Jika pengambilan vitamin mengandung anda menyebabkan alahan bertambah teruk, minta nasihat doktor.
Bergerak perlahan-lahan dan elakkan pergerakan pantas.
Jangan gosok gigi sebaik sahaja lepas makan kerana ini boleh menyebabkan rasa mual.
Dapatkan sokongan daripada orang yang rapat (contoh: suami, ibu bapa, rakan)

Bila anda perlu dapatkan nasihat doktor?
Cadangan di atas tidak memberikan kesan.
Anda muntah lebih dari 3-4 kali sehari dan sebaik sahaja makan, anda muntah.
Berat badan anda menurun dengan banyak.
Muntah anda mengandungi darah atau berwarna hitam pekat.
Anda mengalami simptom-simptom dehidrasi.
Anda risau dengan keadaan anda atau merasakan perubahan serius pada kesihatan anda.

Monday, July 5, 2010

Cameron...

Posted by FadhDeela at 10:32 AM
Reactions: 
0 comments
Lepak2 cameron..ladang teh


Welcome to Cameron

best giler weekend aku minggu nie..sabtu keje ahad g ipoh then cameron..terbaikk la beb!! hahahahaha (mkn jagunggg)

Kenduri Akikah kawan kak ema

aku g ipoh ikut kak ema g umah kawan dia wat akikah anaknyer..then g ambik din (x xybase) terus g cameron..thanks la kat din bwk aku g mkn jagung (asyik kena perli ngan si din je)ampeh..mkn strawbery..ambik2 gmbo kat cameron!!


Shoppingg..

Gediks time..TQ din :D

pastu dah turun cameron g lak umah mahadi (TSS ipoh)..peh umah dia cantek giler beb!!admire giler aku ngan umah dia..canteekkkk!!!

umah madi

pastu kitaorg pun terus blk kl sbb esok keje!!.penat tu mmg penat la bdn pun sakit2 nie tp best la..happening!! nnt bwk deela g cameron lg erk din..ahakss!

 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review