Wednesday, June 30, 2010

D.E.M.A.M!! T_T

Posted by FadhDeela at 3:32 PM
Reactions: 
0 comments
Demam!!! asyik demam jer aku nie..nape ngan aku nie..xabis2 asyik demam..demam..demam..penat la nak demam..panas nyer badan aku nie..stress la mcm nie..bile aku mengadu aku demam suh mkn ubt letih la asyik nak mkn ubt..bdn aku nie penuh ngan ubt jer la kalo mcm nie..
aku mengadu, aku demam wat xlayan jer..mcm la xtau bile aku demam perangai aku lain sikit..manja+mengada+mintak perhatian!! tp nape sikit pun xnak phm..nape wat2 xtau..yela aku tau siapalah aku dah skrg nie..aku kecik ati sgt2 tp wat xphm jer la..biar jer la..kadang2 aku terpikir jugak nape thn nie hidup aku sgt derita..nape smua kesedihan muncul dlm hidup aku thn nie..Ya allah bg la aku kekuatan utk harungi smua nie..bg la aku kekuatan utk teruskan hidup nie..

Tuesday, June 29, 2010

Kanna Curry House @ Jalan 17/45, Petaling Jaya, Selangor

Posted by FadhDeela at 2:26 PM
Reactions: 
0 comments
Kanna Curry House

Nasi yg aku mkn..giler bykk..xabis pun aku mkn..kenyang woo

terbaikkk la aku leh mkn kat kedai mamak..aku nie payah sikit kalo nak mkn lunch kat kedai mamak..tetibe ari nie aku leh join diaorg mkn kat kedai mamak kat SS17..1st time mkn kat atas daun pisang..hihihi sedap jugak la mknan dia..kenyang wooo..nnt nak ajak kawan kami g sini la.. :D

Monday, June 28, 2010

Trip to Kuantan..~

Posted by FadhDeela at 11:38 AM
Reactions: 
0 comments
weekend ari tu aku g kuantan ngan mber2..plan g sana nak g kenduri kawen member kuantan tp terjoin lak g GiG kat Balok..lama dah xg GiG nie..hihihi
aku gerak jumaat pg g klang dulu ambik brg kat umah akak jue..pastu gerak g seri kembangan ambik apih jay..terus cergas g bukit jalil lak ambik ieda..mcm pemandu teksi lak..hihi
bajet nak gerak pas zohor tp kol 3 kat kl..leh lg mkn kat wangsa maju..hihihi nasib baik ada org tolong drive sbb aku mmg xlarat la nak drive..leh lak aku demam time2 nie..tiap kali g kuantan jer msti demam..huhuhu
smpai kuantan ada la dlm kol 7.30pm....smpai jer kuantan terus g umah jaja..aku ngan ida tido umah jaja..ngah lepak2 mama and abah jaja ajak g mkn..yahuuuu aktiviti 1 yg akan kami jlnkan...mknnn..kitaorg g mkn kat Ikan Bakar Tanjung Lumpur sedaaappnyerr mkn ikan bakar..
blk dr mkn dia ambik aku n ida kat umah jaja kitaorg g studio abg de..lepak2 kat jer kat sana tgk diaorg jamming..smpai kol 3am jugak la lepak kat studio abg de..dah la kena paksa mkn ubt pehhh xsuka nyer tp xpe la nak baik cepat baik aku mkn kang xleh nak g GiG esok..


ubt yg kena paksa mkn..nasib la ko ubt hikhikhik tq belikan ubt..

esoknye sblm gerak g balok kitaorg ambik fatin dulu kat bkit sekilau then g mkn lunch kat Padang Lalang (masa student dulu suka giler mkn kat situ)..waahh bestnyer teringat time blajo dulu..mkn murah n sedapp byk laukkk...
then br gerak g balokk nak tgk GiG..bg support kat apih jay sbb 1st time jd vocelist dan dia main bass jemputan.. *poyo gile...best jugak la lepak2 ngan dak2 nie..mmg meriah giler sbb diaorg mmg happening..

aweks2 yg bg support..hihihi

peh tempat dia panas giler!!! xde kipas or air cond pehh terbaikk la kalo nak wat sauna..b4 start GiG aku+fatin+ieda bantai tido dulu dlm kete dulu sbb dah kenyang kan..ahassss tidooo!!
duk situ smpai magrib jugak la...rindu sgt moment nie..sgt2 rindu..pas magrib tu kami2 pun g mkn kat ALIF Mamak Balok..mkn jer keje nyer kalo dtg kuantan nie..
masing2 dah xlarat so kitaorg gerak g bandar lak..masing2 bwk kete masing2 dan haluan masing2 ehemmm...hahahahhaha
aktiviti yg paling aku teringt time study dulu adalah..hahahahahha mandi kat taman kerang..hahaha masa blajo dulu xde air jer kat umah sure mandi kat taman kerang...hikhikhikhik so skrg bile mls nak blk umah jaja kitaorg pun mandi kat taman kerang..siap g beli bj kat Giant lg.. Tq.. *hanya aku ngan dia jer phm ahaks :D
aktiviti mlm nie kitaorg g lepak kat batu hitamm..peh cntek n nyamannyer suasana kat sana..dah lain sungguh batu hitam nie..cantek giler..best tol lepak angin mlm...pastu kopites kata xbaik duk tepi laut2 mlm2 nie awk tu demam...baikkkk jom la blkk :(
otw blk apih jay kol ckp mkn kat terminal...waahhh MEE CELUP TERMINAL..terbaikk la..tu menu utama kalo g kuantan okk..
mkn smpai kenyang..lepaking..gelaking..guling2..mmg best la hilang stress keje hilang stress problem kat kl nie..hilang la smua..best2..dah mlm sgt terus blk umah jaja utk sleep..zzzzzz
esoknyer pg2 bg bekpes dulu then tolong mama jaja kemas umah sikit2 byk tolong tgk jer la..hihihi then main2 ngan torent..giler la aku pegang kucing tu..aku gtau dia:

Torent..sgt manja

D:"awkk sy pegang kucing!!hahaha"..
P:"xdukung ke??cuba try dukung..letak kat bahu.. (perlu ke??)
mmg xla aku nak dukung bagai..setakat nak usap2 bole la..hihihi
tunggu diaorg smua bkumpul..naik cair make up aku tunggu dak2 nie siap..sementara tu anak jiran jaja dtg umah..comeynyer dia..suka sgt dia kat aku..manja..senang nak control tp yg xleh blah leh lak dia geget tgn aku time aku suap dia mkn kismis..giler la weii sakit weeeiiii nak nngs jer rasanyer...dia senyum jer..bgs2..

si budak comey yg dah cederakan aku..

g kenduri kawen ambik2 gmbo, lepaking lg gelaking lg..tp xtahan giler sbb panas gilerr!!! aku dah naik rimas so bile dah rimas muka pun mcm la tenukkk... *tenuk tu kena kecik sikit sbb kutuk diri sndiri...hihihi


mbr2 kuantan...mbr dia sbnrnyer tp merangkam mbr aku jugakk

so pas kenduri aku pun cergas blk kl...sbb dah ptg time tu..b4 blk kl pekena kopok dulu..aku xckp pape sbb kang kecewa tp ada org tu tetibe je ckp jom g taman gelora...yahuuuuuu dia phm aku nak mkn kopok..hahahahha tq la..ada pasar lak kat tmn gelora tu..ape lg shopping b4 blk kl..aku g beli kopok penting, kacang rebus (org tu beli), jagung bakar (dia yg suh beli sbb dia kata asyik nak jagung je dah g beli)..hihihi
1 jer aku nak xdpt..air kelapa muda..waaaa tp tq kat dia jugak sbb sanggup jln jauh2 panas2 nak cr air kelapa kat aku..hihihi mmg best la travel aku g kuantan kali nie..tah la..hapi n seronok sgt..tq dia bwk sy g mkn2.. :)


Thursday, June 24, 2010

England VS Slovenia

Posted by FadhDeela at 9:08 AM
Reactions: 
0 comments

England VS Slovenia...hikhikhik happening giler g tgk bola semalam kat Kota Damansara...aku rasa dah mcm kat Bandaraya LONDON jer..hikhikhikhik aku xde la fanatic sgt ngan england tu tp layankan jer nani ngan mael dah ajak tgk...

game yg aku nak tgk sgt BRAZIL VS PORTUGAL (25/06/10..Friday...10pm)...jumaat nie aku nak g Kuantan..so make sure aku smpai kuantan b4 kol 10pm..hahahahaha

Tuesday, June 22, 2010

I Hate When U...

Posted by FadhDeela at 11:36 AM
Reactions: 
0 comments
I hate when you lie...
I hate when you manupulate the word...
I hate when you always right...
I hate when you said you care but it's not...
I hate when you cheat on me...
I hate when you persuade me...
I hate when you always blame me...
I hate when you said you love me but it's not sincere at all...
I hate when you are so damn cofindence...
I hate when you think you're "hebat"...
I hate when i try to run away from you but you come as if nothing happen...
I hate when you having an affair...
I hate when you only want to keep me instead of...
I hate you so much...........................................

To all my lovely friends.. I LOVE u so much!!!

Tq kak ema..love u so much muah2x

^ Atuk Sinyu ^

Posted by FadhDeela at 10:13 AM
Reactions: 
0 comments
hihihi sape Atuk Sinyu nie?? ahakss..
perwatakan: dia baikk+dia caring+dia romatika de amor+nice person+bz punye org...sape dia???

continue next episod..

Monday, June 21, 2010

Happy Father's day!!

Posted by FadhDeela at 8:44 AM
Reactions: 
0 comments
Last week father's day..so aku, akak n abg aku pun celebrate la ayah walaupun dah ujung bln..kakcik xdpt join sbb laki dia kijo..sori la kakcik oiii kek ko den mkn kan..hahahaha
kek di sponsor oleh akak aku..hikhikhikhik sori la ujung bln adik mu nie kekurangan sikit ahaksss...cup kek nie sgt la cantek so xsampai ati nak mkn..sedappp kek dia..so leh la tempang next time..nak tempah tok bf xde bf so tempah la utk kengkawan or diri sndiri..hihihi
kalo ada sape2 minat leh la tgk FB aku ada tuan yg wat kek nie kat FB aku..nama dia MIZA MIZO..

Cup Kek father's day..To HJ YAAKUB bin Othman..we love u so much..walaupun anak2 ayah nie sgt degil n xnak dengar ckp ayah tp kitaorg sayang kat ayahh...muuaaahhh2x

nie cup kek afif..sbb dia sibuk sgt nak kek..so akak pun beli la utk dia...

Friday, June 18, 2010

Makhluk Halus...

Posted by FadhDeela at 10:27 AM
Reactions: 
0 comments
minggu nie ada jer bnda2 pelik kat badan aku..huhuhu sana sini lebam2 badan aku..mula2 aku perasaan kat pangkal peha..keesokan ari nyer muncul lak kat kaki n tangan aku..ape bnda nie???pelikk jugak aku..dulu ada kena tp dah xde dah..nie jd blk..alah aaiiii ape bnda lak yg suka kat aku nie..hukhukhukhuk
ada kwn aku ckp mcm kena "hisap bnda tu" ermmm bahaya nie..!!
aku pun gugel cr doa2 untuk hindar makhluk halus nie..so aku share la ngan korang smua..ptg nie nak blk kg utk berubat...insyALLAH ngan iziNye.. amminn..

Doa Hindar Syaitan Terjemahan:Aku berlindung dengan kalimah-kalimah Allah yang sempurna daripada setiap musuh dan kecelakaan, juga daripada setiap syaitan yang tercela. Aku belindung kepada Allah yang esa lagi mulia, daripada setiap musuh dan orang yang hasad , juga daripada syaitan yang derhaka. Dengan nama Allah yang maha pemurah terhadap hambanya dengan firmanNya “Sesungguhnya Kami telah jadikan manusia itu dalam keadaan sebaik-baik kejadian”.

Thursday, June 17, 2010

sepetang di pangkor..

Posted by FadhDeela at 10:05 PM
Reactions: 
0 comments
weekend ari tu aku g pangkor ngan family aku..nie jer la gmbo aku yg ada..hihi sbb yg lain xleh disiarkan bahaya..18sx hakhakhakhak :d
best jugak la g pangkor..mandi2 laut giler kentang la dia punye ombakkkkk lemas aku dlm ombak tu..ahakksss!!! mak ckp nnt leh g lg duk sana lama2 sikit coz kitaorg ari tu g blk ari..
kat jeti pangkor nak blk ke Lumut..

alah2 Titanic lak..hihihi sibuk jer abg aku tu duk kat blkang... gurl in black

Bau Bauan yg mencengkam jiwa beb..

Posted by FadhDeela at 2:38 PM
Reactions: 
0 comments
giler la bau dia..aduh aii leh migrain aku duk sini..ape la nasib department aku kena duk hidu bau bauan org yg masuk dlm toilet tu..(tmpt kat tepi toilet) mangsa keadaan..
yg paling sedih skali tertinggal lak sisa dia dlm tu..hahahahahhaha kan dah membebel manager toilet nie..sbatu dia membebel..hikhikhikhik
mmg la sape yg membuang tu setahun siotttt dia punye bau...peehhhh!!!!

Lawaks la...

Wednesday, June 16, 2010

Doa Dari Hadis Sohih : Khusus Elak Di Rogol & Cabul

Posted by FadhDeela at 12:55 PM
Reactions: 
0 comments
Terdapat beberapa pertanyaan tentang doa yang khusus bagi kaum wanita samada dewasa dan kanak-kanak untuk mengelakkan mereka dari terperangkap dalam situasi yang boleh membawa kepada rogol, pencabulan dan lebih dahsyat lagi deraan seks yang diakhiri dengan pembunuhan.

Maka di sini, selain doa dari hadis sohih pelindung setiap kali keluar rumah iaitu :-

رَسُولَ اللَّهِ يقول من قال بِسْمِ اللَّهِ الذي لَا يَضُرُّ مع اسْمِهِ شَيْءٌ في الأرض ولا في السَّمَاءِ وهو السَّمِيعُ الْعَلِيمُ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ لم تُصِبْهُ فَجْأَةُ بَلَاءٍ حتى يُصْبِحَ وَمَنْ قَالَهَا حين يُصْبِحُ ثَلَاثُ مَرَّاتٍ لم تُصِبْهُ فَجْأَةُ بَلَاءٍ حتى يُمْسِيَ

DALAM sebutan rumi :

BISMILLAH ALLAZI LA YADURRU MA'ASMIHI SYAIUN FIL ARDI WA LA FIS SAMAIE , WAHUWAS SAMI'UL 'ALIM

Ertinya : Rasulullah s.a.w didengari berkata sesiapa yang berdoa : "Dengan nama Allah yang tiada dimudaratkan sesuatu apapun dengan namaNya samada di bumi dan di langit, dan Dialah maha mendengar dan maha mengetahui" sebanyak 3 kali, maka ia tidak ditimpa kesusahan bala dan musibah sehinggalah subuh esoknya, dan barangsiapa membacanya ketika subuh 3 kali, ia tidak ditimpa kesusahan bala dan musibah sehingga petangnya" ( Riwayat Abu Daud, 4/323 ; At-Tirmidizi, 5/465 dan Ahmad ; Tirmizi : Hasan - Teks doa berwarna Merah Syeikh Syuaib ; Hasan)
Satu lagi doa sohih yang dibaca oleh isteri Nabi Ibrahim a.s (iaitu Siti Sarah) yang menyebabkan para lelaki zalim termasuk rajanya melarikan diri dan sumber rujukannya dari hadis Nabi s.a.w.

اللّهُمَّ اِنْ كُنْتَ تَعْلَمُ اني آمَنْتُ بِكَ وَبِرَسُولِكَ وَأَحْصَنْتُ فرجي إِلاَّ على زوجي فَلاَ تُسَلِّطْ عَلَىَّ الْكَافِرَ

DALAM SEBUTAN RUMI :

ALLAHUMMA IN KUNTA TA'LAMU INNI AAMANTU BIKA, WA BIRASULIKA WA AHSONTU FARJI ILLA 'ALA ZAWJI FALA TUSALLIT 'ALAYYA AL-KAFIR WA AZ-ZALIM

Ertinya : "Ya Allah, jika engkau mengetahui bahawa aku beriman kepada Mu dan Rasul Mu, dan aku menjaga kehormatanku hanya untuk suamiku, maka lindungilah aku daripada dikuasai oleh orang-orang kafir dan zalim" ( Riwayat Al-Bukhari, no 2104, 2/722 ; Sunan Al-Baihaqi, 5/97; Musnad ahmad, 2/403 ; Fath Al-Bari, 6/393; Umdat Al-Qari, 12/30 ; Sohih )

Semoga ia dapat dihafaz dan di amalkan oleh semua wanita Muslimah, Cuma jangan lupa bahawa doa ini bersifat tawassul dengan amal soleh anda, iaitu apabila diikat dengan imannya dengan Allah s.w.t dan RasulNya dan telah dijaga kehormatannya dan sudah tentu auratnya.
Justeru, seolah-olah kemaqbulan doa ini juga diikat tentang kewajiban untuk beriman dengan Allah dan rasulNya dan menutup aurat anda. Tanpanya, doa ini masih amat digalakkan untuk dilakukan, cuma jaminan seolah-olah lebih pasti bagi yang apa yang dikatanya (dalam doa ini) menepati apa yang sebenarnya penampilan fizikal anda.
Bukan kerana Allah s.w.t tidak mampu, tetapi Allah s.w.t tidak anggap wanita itu layak dek kerana kedegilannya sendiri.

Renung2kan dan selamat beramal....

D.A.D.A.H...musuh manusia!!

Posted by FadhDeela at 9:06 AM
Reactions: 
0 comments
ehsen incik gugel
Ramai artis kita kena tangkap pasal dadah..n ramai remaja kita skrg nie terjebak ngan dadah..DADAH!!!! hancur hidup n masa depan kalo kita terjebak DADAH!! so aku gugel cite pasal dadah utk dptkan sikit info:
Apabila anda merdengar ungkapan “Enam Jahanam”, apakah yang mungkin anda fikirkan ? Adakah itu judul sebuah filem klasik P. Ramlee atau nama kumpulan penjenayah yang diburu oleh pihak polis ? Rupa-rupanya, ungkapan itu merujuk kepada enam jenis dadah yang harus diberi perhatian serius kerana penyalahgunaannya yang meluas – heroin, kokain, ecstasy, kanabis, syabu dan morfin. Sewaktu melancarkan “Karnival Enam Jahanam”, Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi menyatakan bahawa isu dadah di negara kita berada pada tahap yang berbahaya.

Oleh itu, kerajaan mengisytiharkan dadah harus diperangi hingga ke akar umbi kerana dadah merupakan musuh nombor satu negara.

Apakah sebenarnya dadah ?

Dadah yang fungsi asalnya ialah bahan perubatan merupakan bahan kimia psikoaktif yang mempunyai kesan ke atas sistem saraf pusat seperti menyebabkan keadaan khayal, ketagihan dan gangguan tingkahlaku. Penyalahgunaanya yang berterusan mendatangkan kerosakan kepada diri, keluarga, masyarakat dan negara. Tindakan pencegahan dadah yang berkesan memerlukan penglibatan semua golongan masyarakat. Pada zaman moden ini, golongan muda lebih bebas, terdedah kepada pengaruh asing dan mereka lebih mengutamakan pandangan rakan sebaya.

Dengan ini, mereka mudah terlibat dengan kegiatan yang tidak sihat. Untuk disanjung oleh kawan, mereka menunjukkan keberanian dengan menghisap rokok dan dadah. Sekali mereka bermula, maka amat sukar bagi mereka memberhentikan amalan buruk ini.Sebahagian besar penagih-penagih dadah di negara kita terdiri daripada golongan remaja antara 15-29 tahun. Antara sebab-sebab utama mereka ini menjadi penagih ialah kerana keseronokan, sikap ingin tahu, pengaruh persekitaran terutamanya pengaruh rakan sebaya, tekanan emosi disebabkan oleh sama ada kegagalan, tidak mendapat kasih sayang ibu bapa atau kerana kemewahan.

Hal ini menunjukkan, sekolah boleh memainkan peranan penting dalam membasmi bencana dadah.Pada tahun 2005, Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK) telah melancarkan program pencegahan penagihan dadah besar-besaran dengan sasaran utama terhadap golongan belia terutama pelajar sekolah. Program pencegahan merupakan usaha terbaik bagi mengelak pertambahan jumlah penagih baru di negara ini.

Menurut laporan agensi itu, sehingga Oktober tahun 2004, daripada sejumlah 30,659 penagih dadah, sebanyak 15,292 orang adalah penagih baru manakala sebanyak 15,667 adalah penagih berulang. Data ini jelas menunjukkan kita perlu bersungguh-sungguh dengan program pencegahan kerana program pemulihan dan rawatan sukar menghalang penagih-penagih ini mengulangi kegiatan mereka.

Kajian oleh Kementerian Kesihatan menunjukkan kegiatan penagihan dadah lazimnya bermula dengan tabiat menghisap rokok. Ini kerana tabiat ketagihan dihasilkan oleh unsur nikotin dalam rokok. Apabila merasakan rokok tidak memberi kepuasan, mereka beralih kepada ganja dan sekiranya ganja juga tidak memberi keseronokan, mereka akan beralih kepada heroin dan morfin. Jelasnya, pencegahan tabiat merokok juga penting dalam memerangi najis dadah kerana implikasinya terhadap dorongan untuk mendapatkan dadah. Kesimpulannya, kita harus bertekad dengan keazaman yang tinggi untuk memerangi dadah. Najis dadah akan kita kuburkan dan wujudlah suasana dadah sifar.

Marilah kita sama-sama menghapuskan najis dadah yang “menjahanamkan” masyarakat daripada terus hadir di Malaysia. Kita tiada pilihan melainkan hanya satu slogan di hati dan di minda pada setiap masa iaitu “Perangi Dadah Habis-Habisan”


Tuesday, June 15, 2010

D.E.M.A.M!! T_T

Posted by FadhDeela at 8:38 AM
Reactions: 
0 comments
smlm br blk dr ipoh..waaaa g jln2 blkk terus demam..xleh ubah cuaca tol la aku nie..slalu mcm tu kalo g mana2 blk msti demam..ari nie br masuk opisss...so ari nie agak bz sikit sbb nak update keje..jap ag msti "nenek" tu cr aku..waaaa hadap la aku ngan dia.. :P

gmbo g pangkor nnt la aku upload erk sbb gambo smua kat abg2 aku..xsempat nak ambik...xlarat sgt2!!

Sunday, June 13, 2010

Otw g pangkor

Posted by FadhDeela at 12:03 PM
Reactions: 
0 comments
Wah weekend nie jln lg.he2 kali nie aku ngan family aku g pulau pangkor!!skrg nie aku otw g lumut.. =p
Nnt aku upload gambr iye..tunggu!!

Thursday, June 10, 2010

Bile kebuhsanan menjelma..

Posted by FadhDeela at 10:18 PM
Reactions: 
0 comments
ari nie aku ada training client kat MITI..huhu biasa training pas lunch mcm nie la mengantukkk giler....!!waaaaaaaaaaaa byk ngantuk wooo!!
bile dah ngantukk tgn pun gatal la ambik gmbo hihihi..

nie muka mula2 training start semangattt!!

tmpt kami bg presentation...

ubat bile ngantukk GULA2..

mula dah mata aku nak tertutup...

besarkan bijik mata yg dah kuyu...hahahahahaha nasib la abis cepat training nie...

bnda2 penting kena bwk waktu ada training:
:: gula2 beranginn..
:: air mineral
:: kamera...opps silap hp yg ada kamera..

nape org suka ckp xserupa bikin????

Posted by FadhDeela at 10:44 AM
Reactions: 
1 comments
aku dah ler ngah demam nie...pg2 dah wt aku panas..ape mslh pmpn nie sbnrnyer ape lg yg dia xpuas hati ngan kitaorg tah..kalo ko punye perangai elok xde nyer kitaorg nak hangin n wat ko nie mcm xwujud ko tau x!!!
masa aku mintak tolong org lain ko sibuk ckp "sy ada la utk tlg awk, sy dah allocated time sy tok tolong awkk..jgn la sisihkan sy"... pastu pg nie leh lak ko bgtau kat org yg ko xleh nak wat bnda tu!! weeeiiiiii ko kalo xmenyusahkan aku bole x????!!!!!!!!
pastu ko nak suh aku dr KL nie blk PJ then g KL blk???aku ada training kol 2.30pm nie ngokkkk!!! aduh aiii aku mmg benggang ngan pmpn nie..ape mslh dia ngan aku pun aku xtau!!!! bagero tol la...
xpasal2 aku kena mintak tolong org lain..pasni ko nak touching ke ko nak M**P**!!! ke lantak ko la..aku dah mls nak layan perangai ko yg konon2nyer STANDARD tu..konon2nyer ada CLASSS!!!

Wednesday, June 9, 2010

Lagenda Budak Setan

Posted by FadhDeela at 10:04 AM
Reactions: 
0 comments
semalam aku+kema+nani+adik nani (yana) g tgk LAGENDA BUDAK SETAN..aku bg sikit sinopsis cite nie:

SINOPSIS::

Kasyah bersama rakan sekumpulannya, Sapi, Man dan Cin Cai merupakan pelajar nakal yang sering membuat onar dan terkenal kerana sering dikenakan tindakan disiplin. Mereka juga melabelkan kumpulan mereka sebagai anti perempuan. Namun, sikap dan kenakalan Kasyah berubah dengan kemunculan pelajar baru, Ayu. Ayu telah benar – benar menambat hati dan perasaan Kasyah, membuat dia jatuh cinta. Ayu mencabar Kasyah untuk berubah dan sebagai syarat untuk dia menerima Kasyah. Episod baru hidup Kasyah pun bermula.Tiba masanya Kasyah perlu melakukan tugasan kajian tesisnya ke pedalaman. Kasyah berpisah sementara dengan Ayu. Azmi yang pernah mengecewakan Ayu, kini muncul kembali menagih cinta dari Ayu. Azmi hampa bilamana Ayu menolak permintaannya itu. Melalui ibu Ayu, Mak Leha, Azmi merencanakan sesuatu untuk membolehkannya bernikah dengan Ayu. Melalui perancangan Azmi, Mak Leha berpura sakit jantung dan tidak boleh kerisauan. Ayu yang serba salah terpaksa menerima Azmi dalam hidupnya, kerana bimbangkan keadaan ibunya. Ayu berkahwin dengan Azmi. Kasyah kecewa. Kebahagian yang diharapkan tidak menjelma.Azmi kembali kepada tabiat lamanya yang pemabuk, panas baran, kaki perempuan dan sering membelasah Ayu. Suatu malam, mereka berdua bergaduh besar. Ayu yang dipukul bertindak melarikan diri dengan kereta. Ketika memandu dalam keadaan trauma dan emosi, Ayu hilang kawalan lalu kemalangan. Ayu cedera parah. Mukanya hancur. Azmi menuntut maaf tapi Ayu sebaliknya menuntu cerai dan minta wajah yang baru. Episod baru hidup Ayu pun bermula. Ayu yang kini berwajah baru tampil sebagai Emilia. Ayu ingin memulakan hidup baru dan melupakan episod dukanya.Ayu / Emilia, menubuhkan syarikat melalui wang simpanan dan pampas an dari Azmi. Melalui kawannya, Suzana, Kasyah dijejaki dan dipelawa untuk bekerja dengan syarikat Emilia. Kasyah yang pada mulanya tidak menyangka apa – apa, mula mengesyaki sesuatu setelah baru bekerja. Melalui Suzana juga Kasyah mengetahui segalanya tentang Ayu / Emilia. Hubungan mereka kembali bertaut. Azmi yang sakit hati cuba mengagalkan hubungan itu kembali. Azmi sekali lagi meminta bantuan Mak Leha untuk memujuk Ayu / Emilia. Semasa di rumah Emilia, Azmi telah memukul Emilia dihadapan Mak Leha sehingga milia terjatuh dan tidak sedarkan diri. Emilia cedera parah di kepala dan hilang ingatan. Berbagai cara dilakukan oleh Kasyah dan Mak Leha untuk memulihakn ingatan namun belum berhasil. Emilia yang senakin pulih, akhirnya mengahwini Kasyah. Kebahagian yang diharapkan Kasyah tidak kekal lama. Ayu / Emilia meninggal dunia ketika melahirkan anak.

Lakonan: Farid Kamil, Lisa Surihani, Que Haidar, Raja Farah, Sheila Mambo
Pengarah : Sharad Sharan

Syarikat Penerbit : Astro Shaw Sdn. Bhd.

komen aku pasal cite nie:

:: jln cite dia sama mcm dlm novel..
:: bg aku biasa jer sbb aku xnngis pun..aku rasa baca novel lg best..(time baca novel aku nngs
giler2 la)
:: kelakar ada la cite nie..sape nak tgk cite nie better beli cd jer la xpun tunggu jer nnt kuar kat
tv...

ape yg menarik cite nie ada la lagu dia..sgt menarikkkk aku leh tersentuh dengar lagu dia..mungkin aku merindui seseorg..aku rasa kehilangan seseorg..dulu dia sentiasa wat aku ketawa dan tersenyum tp skrg dia sentiasa wat aku menangis..dan lirik nie wat aku menangis smula setelah beberapa bln ko tinggalkan aku dan ko muncul smula...
:: Bila engkau pergi, Tinggalkanku, Hilangnya cintamu...


kalo nak hayati lagu nie..i'll give u the lirikkk...

video


Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu
Dulu kau tawarkanManisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Ternyata memilih
Cinta yang fanaPerginya dirimu merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Dalam harapan

::: aku tujukan lagu nie khas utk DIA....Time Kasih atas sgala2nyer!!! mlm td mmbuat aku akan
berubah segalanyer dlm hidup aku..thanks abg..

Sunday, June 6, 2010

Weekend aku bersama JUE & WAWA

Posted by FadhDeela at 2:53 PM
Reactions: 
0 comments
weeken yg menarik giler..minggu nie aku diteman WAWA ngan JUE...best giler kitaorg ukur jln dr ari Jumaat smpai la ari Ahad..
aktiviti pertama:

1. blk keje jer cergas g MERU ambik jue..dah la lapo giler...jue lak xmasak so jnji ngan wawa jumpe kat kota damansara mkn KFC...wooooo lama siot xmkn KFC..melantak la kfc mlm nie..abis diet aku jap!!

nie menu wawa mlm2 buta mkn nasi ayam!! ape ke halnyer nie yob!!

nie menu aku..2ketul tp aku mkn seketul jer yg selebihnyer ditelan oleh wawa ngan jue..juon tol diaorg nie...!!!

Aktiviti kedua!!

2. pg2 tu kitaorg cergas siap2 nak g JALAN TAR..huhu kitaorg g naik LRT jer..xperlu susah2..naik public transport jer senang n mudah..park kete kat LRT Kelana Jaya then naik LRT g Masjid Jamekkk...

jln punye jln..waaahhh bestnyer jln kat sini..tp aku teringt lak kat "DIA" aku senyap jer xnak diaorg perasaan..wat2 xtau jer!!! ermm aku beli sikit jer yg chopping byk JUE!! yela org nak kawennn...aku cuma beli:

:: Kain Ela wat bj 2pasang =)

:: Brooch..bestnyer brooch aku ada design cicakkk i like!!

:: Beli tudung..hihihi

:: Beli K_ _ _ T hahhahahahahah 18sx

Nie brg2 aku n campur ngan brg2 jue n wawa...terbaikk la chopping

Setelah perhabiskan duit kat JALAN TAR kitaorg pun blkkkk...nak rest utk mlm nie lak..hahhahaha..ukur jln lg..kaki aku dah sakit nie!!!

Setelah bershopping tu jer la tinggal dlm purse masing2..harharharharhar...so mlm nie bawak duit RM10 jer okkk kawan2!!!

penat ukur kitaorg pun tido restkan diri smpai kol 7..pas magrib masing2 cergas siap2 nak g I-CITY kat SHAH ALAM...peeehhhh jem siott nak masuk ke i-city tu..tp kitaorg dah nmpk lampu2 yg cantek2 giler makin teruja!!! jem pun jem la..hihihihi....wawa smpai sanggup jln kaki jauh la!! =P

jue nak beli kpala arnab xdpt2 hahahahaha cian jue!!

p/s: nnt suh arman g beli erkk make sure dia naik moto kalo naik kete aku takut dia patah blk jer!! hihihihi kalo nak suh aku g lg xdpt la kawan..jem woooo!!

Kami bertiga!! nak kumpul blk villa kuning mmg payah!!! so kami ber3 jer la..

Lepas nie tinggal kami ber2 jer la..sbb jue dah nak kawennn!! aku bg cadangan pas jue kawen aku nak duk mlk...kena pekik ngan wawa terkejut mak nyahhh!!! hahahahahahaha takut wawa aku tinggalkan dia sorg2 kat sini.. :P

time jln kaki nak blk ke kete ada la makhluk nie menyatakan hasrat dia LAPOOO...wawa2!! ooopss tersebut lak nama si mangsa!! hahahahahahahahha..dah penat berjalan br ingt nak mkn erkkk..

nie menu aku NAAN CHEESE..sedapp woooo abis diet aku mkn mlm.. :P tp aku rasa la aku mkn separuh jer sbb yg separuh lg JUE telan...hihihi byk tol minah nie mknnn...

nie menu jue..dia jer yg meriah kalo mkn..TOMYAM+TELUR DADAR+NASI PUTIH..muka kelaporan!!

nie sorg lg muka kelaporan....dpt mkn senyap smua..menu wawa nasi goreng ayam...mlm2 buta korang mkn nasii..mmg lps nie tempah bj saiz XL la..hihihihi

kami pulang utk menidurkan diri yg dah penat..so esok xde aktiviti ape2 sbb masing2 dah penat so lepak jer kat umah...

pg2 tu kitaorg g GIANT utk beli brg2 masak..wawa request nak masak ramai2 kat umah..so diaorg g beli lauk ape yg diaorg nak mkn..aku g beli goodies utk keje..

so kami pun tunjuk bakat masing2...menu utk weekend nie:

::sambal telur afrika (sempena piala dunia) hahahaha (resipi aku)

::sayur campur (resipi aku)

::Sup ayam tulang..(resipi jue)

::Ikan goreng + Ayam Tandoori smlm..(menu wawa la walapun dia tolong angkat ikan dr kuali)

::jambu xde bijik (resipi wawa) hikhikhikhik

terbaiiikkk la lauk2 kamiii....LAPOO!!!

nie time nk tunggu baham jer..tunggu wawa sidai bj lambat sgt!! cepaaattttt la wawa!!!

sape2 nak order kami terima tempahan...sila hubungi: 012 34444444 tekan2 xdpt!! hahahahaha

tu jer la aktiviti kami ujung minggu nie...mmg terbaik la ujung minggu kami..walaupun byk mslh lupa dah smua2 tu..hapii giler..

kepada jue n wawa:

thanks dtg umah n lepak kat KONDO aku yg xseberapa nie erkkk..lain kali ajak ramai2 sikit kita masak sesama n mkn sesama kat UMAH SYURGAKU CARMILA!!! :P



Wednesday, June 2, 2010

HARAM!!! Bersanggul Tinggi...

Posted by FadhDeela at 1:34 PM
Reactions: 
0 comments

Mari kita kongsi hadith dimana Rasullah bersabda:


عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ صِنْفَانِ مِنْ أَهْلِ النَّارِ لَمْ أَرَهُمَا قَوْمٌ مَعَهُمْ سِيَاطٌ كَأَذْنَابِ الْبَقَرِ يَضْرِبُونَ بِهَا النَّاسَ وَنِسَاءٌ كَاسِيَاتٌ عَارِيَاتٌ مُمِيلَاتٌ مَائِلَاتٌ رُءُوسُهُنَّ كَأَسْنِمَةِ الْبُخْتِ الْمَائِلَةِ لَا يَدْخُلْنَ الْجَنَّةَ وَلَا يَجِدْنَ رِيحَهَا وَإِنَّ رِيحَهَا لَيُوجَدُ مِنْ مَسِيرَةِ كَذَا وَكَذَا


yang bermaksud :
"akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka(isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang (nipis dan ketat). Di atas kepala mereka pula (wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat" - hadith riwayat Ahmad, jil.2, ms. 223.
Daripada Abu Hurairah r.a., beliau meriwayatkan bahawa Rasulullah S.a.w. telah bersabda :
"2 golongan yang termasuk dari kalangan ahli neraka yang tak pernah aku lihat iaitu yang pertama mereka yang memegang cemeti seperti ekor lembu (bentuk cemeti itu seperti ekor lembu yang berbulu-bulu dan berambut-rambut) dan mereka memukul manusia dengan cemeti tersebut.
Yang kedua adalah perempuan memakai pakaian tetapi keadaanya umpama telanjang (ketat), dan perempuan ini berjalan sambil berlenggang lenggok dan sanggol rambutnya (ataupun sekarang ikatan rambutnya) umpama bonggol unta. Dan perempuan yang sebegini keadaanya tidak akan mencium bau syurga. Ketahuilah bau syurga sudah boleh diciumi dari jarak begini dan begini." - Hadith ini diriwayatkan oleh Imam Muslim, Imam Ahmad, Imam Malik dan selain mereka. Hadith ini adalah hadith sahih.


Nauzubillah...

aku sgt pelik, cantek ke wat sanggul mcm tu??seriusly aku mmg xsuka tol org pakai tudung ada sanggul2 mcm tu..kalo sanggul yg ikat rambut pjg xpe jugak..nie sgt tinggi sanggul tu mcm dibuat2..kalo iye rambut pjg xde la smpai mcm tu skali..ermm
renung2kan la dan selamat beramal... :)

FADHILAT PUASA-PUASA SUNNAT SEPANJANG TAHUN

Posted by FadhDeela at 12:50 PM
Reactions: 
0 comments
1. Puasa enam hari dalam bulan Syawal

Fadhilat atau keutamaannya sangat besar sebagaimana sabda Nabi Muhammad s.a.w. yang bermaksud: "Sesiapa berpuasa Ramadhan, kemudian diiringi dengan puasa (sunnat) enam hari dalam bulan Syawal adalah seperti puasa selama setahun." (Riwayat Muslim)
Cara melakukannya yang terbaik (afdal) secara berturut-turut dan dimulakan pada hari kedua bulan Syawal, tetapi boleh dan sah dengan tidak berturut-turut, misalnya sehari puasa dua hari tidak, kemudian puasa lagi, asalkan genap enam hari didalam bulan Syawal. Malah sesetengah ulama mengharuskan puasa enam hari dalam bulan Syawal diniatkan berserta puasa qadha Ramadhan.

2. Puasa hari 'Arafah (9 Zulhijjah)

Disunatkan kepada orang yang tidak melakukan ibadah haji. Fadhilatnya sangat besar sebagaimana dijelaskan menerusi hadith daripada Abi Qatadah r.a. ujurnya, Rasullullah s.a.w. telah ditanya oleh sahabat mengenai puasa hari 'Arafah, sabdanya bermaksud: "Ia menghapuskan dosa setahun yang lalu dan tahun-tahun kemudiannya." (Riwayatkan oleh Muslim dan al-Turmuzi)
Menerusi hadith daripada Abi Qatadah r.a. juga bahawa Rasullullah s.a.w. bersabda yang bermaksud: "Puasa pada hari 'Arafah itu menghapuskan dosa dua tahun yang lalu dan tahun yang akan datanag." (Diriwayat oleh Muslim)

3. Puasa pada bulan Muharram

Daripada Abi Hurairah r.a. katanya, telah bersabda Rasullullah s.a.w. yang maksudnya: "Seafdal-afdal puasa selepas Ramadhan ialah puasa pada bulan Allah iaitu bulan Muharram dan seafdal-afdal solat selepas solat fardhu ialah solat malam." (Riwayat Muslim)
Daripada Ibu 'Abbas r.a. katanya, telah bersabda Rasullullah s.a.w. maksudnya: "Sesiapa berpuasa pada hari 'Arafah nescaya terhapus dosanya dua tahun dan sesiapa berpuasa satu hari daripada bulan Muharram maka untuknya setiap sehari (mendapat pahala) 30 hari." (Dikeluarkan oleh al-Tabrani)

4. Puasa pada hari 'Asyura (10 Muharram)

Daripada Abi Qatadah r.a. bahawasanya Rasullullah s.a.w. telah ditanya mengenai puasa hari 'Asyura (yakni hari ke-10 bulan Muharram) maka sabda Baginda s.a.w. yang bermaksud: "Ia akan menghapuskan dosa setahun yang lalu." (Riwayat Muslim)

5. Puasa hari Tasu'a (Tanggal 9 Muharram)

Ia disunatkan, namun Rasullullah s.a.w. belum sempat mengerjakannya, bagaimanapun Baginda s.a.w. bersabda maksudnya: "Sesungguhnya jika aku hidup pada tahun hadapan, aku akan berpuasa pada 9 Muharra,." (Riwayat Ahmad dan Muslim)

PERINGATAN::
Puasa sunnat pada hari ke-10 Muharram hendaklah digabungkan dengan hari sebelumnya iaitu pada hari ke-9 atau dengan hari selepasnya (yakni hari ke-11) dan lebih baik lagi dikerjakan tiga hari berturut-turut iaitu ke-9,ke-10 dan ke-11. Jika ditunggalkan 10 Muharram sahaja maka hukumnya makruh kerana menyerupai amalan orang Yahudi.
Sabda Nabi Muhammad s.a.w yang bermaksud: "Berpuasalah pada hari 'Asyura (10 Muharram) dan jangalah menyamai perbuatan orang Yahudi; oleh itu berpuasalah sehari sebelum dan sehari sesudahnya." (Riwayat Imam Ahmad)

6. Puasa bulan Sya'aban

Daripada Usamah bin Zaid r.a. katanya, aku berkata: "Wahai Rasullullah, tidak saya lihat tuan hamba berpuasa satu bulan daripada bulan-bulan (dalam setahun selain Ramadhan) seperti tuan berpuasa pada bulan Sya'aban." Sabda Rasullullah s.a.w.: "Bulan ini (yakni bulan Sya'aban) ialah bulan yang manusia lalai padanya antara Rajab dan Ramadhan, pada hal ia (yakni bulan Sya'aban) adalah bulan diangkat amalan kepada Tuhan seru sekelian alam, maka aku suka amalanku diangkat dan aku berpuasa." (Riwayat al-Nasai)
Ummu Salamah r.a. pula berkata: "Tidak pernah aku lihat Rasullullah s.a.w. berpuasa dua bulan berturut-turut melainkan pada bulan Sya'aban dan Ramadhan." (Riwayat al-Turmuzi)

7. Puasa pada hari Isnin dan Khamis

Daripada Abi Hurairah r.a. daripada Rasullullah s.a.w. sabdanya: "Diperlihatkan (kehadrat Allah s.w.t.) segala amalan itu pada hari Isnin dan Khamis, justeru saya suka ketika diperlihatkan amalan-amalanku itu sedang aku berpuasa." (Riwayat al-Turmuzi)
Menurut riwayat Muslim diterima daripada Abu Qatadah, pernah ditanyakan kepada Rasullullah sa.w. tentang puasa pada hari Isnin, maka Baginda s.a.w. menjawab dengan sabdanya yang bermaksud: "Itulah hari yang padanya aku dilahirkan, padanya aku dibangkitkan menajdi Rasul dan padanya Al-Quran diturunkan kepadaku." (Subul al-Salam)

8. Puasa hari Rabu, Khamis dan Jumaat

Daripada 'Ubaid bin Muslim al-Qurasyi daripada bapanya r.a. ujurnya, aku bertanya atau ditanya oleh Baginda Rasullullah s.a.w. mengenai puasa dahar (sepanjang tahun), maka Baginda Rasullullah s.a.w. bersabda yang bermaksud: "Tidak (maksudnya tidak dibenarkan puasa tersebut), kerana sesungguhnya untuk keluargamu atas dirimu ada hak. Oleh itu berpuasalah pada bulan Ramadhan dan yang mengikutinya (enam hari dalam bulan Syawal), dan pada setiap hari Rabu dan Khamis, maka anda sungguh telah (mendapat pahala) puasa sepanjang tahun dan anda juga telah berbuka." (Riwayat Abu Dawud, al-Nasai dan al-Turmuzi)
Daripada Anas bin Malik r.a. bahawa beliau telah mendengar Rasullullah s.a.w. bersabda bermaksud "Sesiapa berpuasa pada hari Rabu, Khamis dan Jumaat, nescaya Allah s.w.t. membina untuknya sebuah istana disyurga daripada permata, yaqut dan zabarzad dan dicatat baginya bebas dari api neraka" (Riwayat al-Tabrani)
Menerusi riwayat daripada Ibnu Umar r.a., Nabi Muhammad s.a.w. bersabda yang bermaksud: "Sesiapa berpuasa pada hari Rabu, Khamis dan Jumaat, kemudian bersedekah pada hari Jumaat sedikit atau banyak, nescaya diampunkan semua dosanya hingga menjadi seperti bayi yang baru dilahirkan oleh ibunya, bersih daripada segala dosa." (Dikeluarkan oleh al-Tabrani)

9. Puasa pada hari Putih (13,14 dan 15 bulan Islam)

Diriwayatkan daripada Jarir r.a. daripada Nabi Muhammad s.a.w. yang bermaksud: "Berpuasa tiga hari pada setiap bulan adalah puasa sepanjang tahun iaitu puasa pada hari-hari putih - pada hari 13,14 dan 15 (bulan Qamariyah)." (Riwayat al-Nasai dengan sanad yang sohih)

10. Puasa tiga hari pada setiap bulan

Diriwayatkan oleh Muslim daripada Abi Qatadah, bahawasanya Baginda Rasullullah s.a.w. bersabda maksudnya: "Puasa tiga hari pada setiap bulan, Ramadhan ke Ramadhan itulah puasa sepanjang masa."
Mengenai berpuasa tiga hari pada setiap bulan, ada beberapa pendapat Ulama. Antaranya dikatakan puasa tiga hari itu ialah puasa pada 13,14 dan 15. Inilah pendapat kebanyakkan Ulama, antara lain Umar, Ibnu Mas'ud, Abu Zar, al-Syafi'i, Abu Hanifah, Ahmad dan Ishaq.
Sementara al-Nakha'i berpendapat ialah puasa tiga hari pada akhir bulan.

11. Puasa selang-seli (sehari puasa sehari tidak)

Hadith daripada Abdullah bin 'Amru ibnu al-'As r.a. bahawasanya Nabi Muhammad s.a.w. bersabda yang bermaksud: "Telah sampai berita kepadaku bahawa anda berpuasa pada waktu siang dan berjaga (kerana beribadah) waktu malam. Jangan buat demikian kerana untuk jasadmu atas dirimu ada habuan, untuk matamu atas dirimu ada habuan dan untuk isterimu ada habuan. Puasalah dan berbukalah. Puasa tiga hari pada setiap bulan, maka dengan demikian anda mendapat pahala sepanjang tahun." Aku berkata: " Wahai Rasullullah, aku mempunyai kekuatan (keupayaan untuk berpuasa). Sabda Baginda Rasullullah s.a.w. "Maka berpuasalah puasa NabiDaud a.s. iaitu berpuasalah sehari dan berbuka sehari." (Riwayat al-Bukhari dan Muslim)
Daripada Abdullah bin 'Amru ibnu al'As katanya, telah bersabda Rasullullah sa.w. bermaksud: "Puasa yang paling disukai oleh Allah s.w.t. ialah puasa Nabi Daud dan solat yang paling disukai Allah s.w.t. ialah solat Nabi Daud, baginda tidur separuh malam dan bangun beribadah sepertiga malam dan tidur seperempat malam dan baginda berpuasa sehari dan berbuka sehari." (Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

Ehsan dr incik gugel..
:: post pasal pose nie sbb ari nie aku pose..hikhikhik :P

SEMALAM...aku gembira ke??

Posted by FadhDeela at 11:57 AM
Reactions: 
0 comments

SEMALAM...

ermm lama jugak la aku ckp kat phone..dr kol 8.15pm - 9.45pm
ape aku rasa??
hapi ke sedih ke kesian ke??
aku xtau...!!!!
tp mmg hapi sgt la sbb sore tu dah lama aku xdengar..
speechless aku bile nama tu terpapar di skrin HP aku...
btambah speechless sore tu aku dengar...
waaaaaaaaa..but im COOOOOLLLLL (cool ke??) hihihihi
ape yg aku bualkan dlm hp tu xleh nak cite la sbb bnda tu agak personal sgt2..
biar la menjadi teman dlm hati aku hikhikhik (ayat xleh blahh)

pesanan penaja: sabo la anggap la smua nie dugaan utk kita..ape yg ko rasa sama ape yg aku rasa sblm nie..aku tau SAKIITTT, KECEWA, PUTUS ASA..smua ada tp ape kita leh wat ALLAH jer yg tau ape jln cite n ape yg kita akan hadapi selepas nie..kita doa la sama2 utk yg terbaikkk..AMIN

p/s: lagu nie byk giler kenangan..waaaaaa :p

video

Kami g lagi tempat tu..WILLIAM Kelana Jaya

Posted by FadhDeela at 9:20 AM
Reactions: 
2 comments
waahh mlm smlm sedap giler g mkn kat WILLIAM Kelana Jaya..terbaikk la kat situ..mmg best makanan dia..puas hati tol la makanan dia..
kali nie g ngan seseorg minah nie..Miss Ma (bkn nama sebenar) dia yg blanja...bergabung ngan Miss K (bkn nama sebenar jugak) mintak maaf byk2 nama ahli mesyuarat tingkap xdpt nak dinyatakan sbb2 tertentu hikhikhikhik..gmbo2 ahli parlimen pun xdpt disiarkan..so aku ambik jer la gmbo makanan yg menyelerakan..so hanya gambo aku yg comey jer la leh dipaparkan..hikhikhik
Tgn2 masing2 jer la aku publish kan..hihihihi
waahhh muka menyelerakan!!! terbaikk la piza dia..sape nak g mkn kat sana aku leh ckp g la utk menjamu selera..tp kepada yg HIGH CLASS punye org xyah la sbb dia kedai biasa jer kedai warung tepi jln..kang xlalu lak nk mkn..alah aku tgk org yg mkn kat situ smua pakai kete mewah2..so sape yg perasan HIGH CLASS tu renung2kan la dan selamat beramal.. :P
Abis la diet aku..hukhukhuk

Nie minuman kami...strawberi banana, avocado kiwi 2 ngan air honey dew

Nie menu kami yg pertaman...Pizza ielela..kata si mangsa..hahahhahaha sbb lupa nama piza nie
Nie menu kami yg ke 2..hahahha arabiata spegeti seafood..(aku rasa la nie nama dia) hikhikhik
Nie yg terakhir request by miss K..menu nie jer aku ingt hikhik NASI GORENG KETAM...

nie..bile dah selesai melantak..hahahahaha mmg licin la kalo bwk kami2 nie g mkn..xrugi la.. bak kata org xbaik la membazir.. :P

meh aku bg info sikit pasal William nie:
Lokasi: Kelana Jaya SS26,Kelana Jaya.. area nk ke LRT KJ

Halal: bab halal...jgn risau..memang halal...actually William nie keturunan Baba n Nyonya
yang masuk Islam...ade lagi satu kedai....nama Murni...lebih kurang gak..coz Murni adelah adik kepada William..

Harga: mmg berpatutan la..xde mahal sgt xde la murah sgt tp bg aku kalo sedap mahal sikit
pun xpe..

Tuesday, June 1, 2010

Sakit tol hati aku la...

Posted by FadhDeela at 9:24 AM
Reactions: 
0 comments
manusia nie kecik besar kecik besar jer aku nampk dia td...pehhh hangin giler aku ngan dia nie..bajet aku nak sgt ke wat smua tu..weiii bikin panas jer la!!! smlm aman jer hidup aku tanpa dia..
gmbo ehsan hp aku..muka bergurau senda ngan "akak tersayanggg"!! hahahahahhahhaha bajeeett!!! :P

 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review