Friday, December 31, 2010

Part 2..2010...Kami pernah sayang menyayangi!!

Posted by FadhDeela at 10:11 AM
Reactions: 

Aku wat sambungan cite aku ngan dia..sblm masuk part 2 meh kita imbas part 1

Hubungan aku ngan semakin arri semakin rapat..aku tol2 syg kat dia..dia la sgala2nyer wat aku sbb dia sntiasa jaga aku..ambik berat pasal aku..sayang aku..tegur aku bile aku silap..dia xterlalu memanjakan aku..dia jaga solat aku..mmg kami btol2 bahagia..

Dia nie peminat muzik..dia ada band sndiri..jenis muzik dia nie keras punye muzik..aku dulu mmg xsuka nk dengar lagu2 yg pekak kan telinga nie buat cair taik telinga jer.. tp bile aku kapel ngan dia..slalu ikut dia jamming..g gigs, aku dah jd biasa ngan muzik2 mcm tu..ada jugak lagu yg aku minat..dia kenalkan aku ngan kawan2 dia..kawan2 dia smuanyer best2 sungguh..aweks diaorg pun best..melalui dia juga aku kenal Jaja, Ieda, Fatin, Wan, Apih Jay, Usop, Raidil, Wan Mokhtar, Ikbal..ramaiiii lg..smuanyer kawan2 yg sama2 lepak pas gig pas jamming..mkn megi kat kedai mamak pg2 buta..best sgt ngan diaorg!

Dia jugak slalu layan permintaan aku..aku nie bkn jenis pandai jln2 kl..dia la yg bwk aku g jln kl..g Jalan Tar, Masjid Jamek, g Sogo, g pertama, lowyat..smua tempat aku nak g msti dia bwk..

Aku ingt lg raya thn lepas 2009..dia bwk aku g shopping kat jalan tar..amboiii ramai nyer umat!..sanggup dia berasak ramai2 tu sbb nak tunaikan permintaan aku..dia bkn beli ape pun..aku yg duk shopping bagai nak rak…hihihi *biasa la pmpn!!* smua nyer brg aku..xde pun brg dia..dia duk belikan aku kerongsang, tudung & kerongsang kat mak..thanks awkk! Aku pun beli la kat dia butang bj melayu..nak belikan bj dia xnak sbb dia xpakai sgt bj mlayu..*biasa la mat rock* dia kata kalo nak belikan jugak nak tshirt..

Benda yg paling aku xleh lupa masa nak berbuka pose..huhuhu nak g buka kat kfc ramai org..kedai mkn tepi pun ramai org..so kitaorg beli jer burger ngan air utk alas perut..blk nnt br g mknn..romantik sgt..mkn burger ngan dia kat tepi jln..xmalu sgt sbb ramai yg wat mcm tu..beli then mkn kat kaki 5..best..seronokk..romantikk!!!

Slalu jugak la kami wat aktiviti kat area kl sana..berjalan2..cuci mata..kalo g time squre tu ramai la minah2 arab pakai bj smua tertutup dr atas smpai bawah..tau x kitaorg panggil diaorg ape??hihihi momok!! Bkn ape la..pemakaian dia nmpk bijik mata jer..hihi nak dengar x lagu fav kitaorg dlm kete..hihihi suka bukak lagu nie..


1st gigs *xingt bape hb* yg dia bwk aku kat kuantan..aku mmg suka g kuantan!!biasa la dulu kan blajo kuantan.. culture shock jugak la aku 1st masuk gigs..*mak aku panggil kugiran* hihihi aku sntiasa support dia kalo dia main gigs..mcm2 kenangan kitaorg kat kuantan tu..mak angkat aku pun dah kenal dia..selalu g kuantan pasti kami g jumpe umi..umi ckp dia baikk..hormat org tua..

Tempat fav kita kalo g kuantan msti la tempat2 mkn!! Hahahahaha kitaorg msti g mkn kopok lekor kat taman gelora..makan mee kari kat teluk cempedakk, paling best skali mkn mee celup kat terminal…pehh mmg sedap la mee celup dia!!

27.5.2009ari nie besday dia..aku nak wat surprise la kat dia!! Dia pernah cite kat aku slama dia hidup xpernah org celebrate besday dia..cian dia! Aku pun plan ngan idea *awek raidil* raidil tu drummer band dia..konon2 nak lepak mlm tu mkn2 kat shah alam..aku ingt lg kitaorg g mkn kat Kedai Kopi *tepi tasik kedai tu* aku wat surprise belikan dia cup cake gambar bola sepak..Liverpool..*slalu gado kalo ada game MU vs Liverpool..

Hadiah dia aku bg tshirt band rock beli kat pertama..biasa la bnda2 mcm tu la yg dia minat..

Ada 1 ari tu aku nak marah jer..time blk keje nak masuk pagar umah tetiba kunci umah masuk dlm longkanh besar!!! aarrggghhh tension nyer!! nie lg bikin panas jer...huh tarik punye tarik besi longkang nie xleh lak...sakit ati tol la..aku kol dia bgtau kunci umah masuk longkang..dia membebel lak ckp mcm mana leh masuk longkang la bla bla bla *xkan aku saje masukkan..msti la xsengaja!!* geram gak la..
terpaksa la aku g GIANT beli dawai..time nak byr cashier lak mak aiii sikit la punye sopan santun buat keje...aduh dugaan tol la mlm tu...aku dah la ngah hangin dia lak duk call..call..call..call.. sabo la org ngah panas nie!!! nak jer marah tp xleh kang kena sumpah jd batu lak..(durhaka beb) hihihihihi
blk jer dr giant aku pun berusaha la nak bntuk kan dawai tu..tetibe jer muncul MYVI PUTIH...uiikk terkejut nyer!!! DIA DTGG...!!! hiihihi ngan keadaan macho nyer dia turun kete n angkat besi longkang tu..hahaahahaha aku nak gelak pun ada nak senyum pun ada nak nngs pun ada..syg jugak dia kat aku erkk :P (ayat bajet)..dr bangi dtg smata2 nak ambikkan kunci dlm longkang jer..TIME KASIH SYG!! dgn nie aku nak umumkan la dia sbagai "PENYELAMATKU"

Mmg indah smua tu..mcm2 memori antara aku ngan dia..smua nyer segar lg dlm ingatan aku..sikit pun aku xpernah lupakan..

Selama setahun aku ngan dia berkasih sayang...01.01.2010 genap la setahun..susah senang kami tetap bersama..sama2 menangis..ketawa..xckup duit..mkn ape yg ada jer sesama..semuanyer kami kongsi bersama..aku rasa hubungan ini yg akan tamatkan zaman bujang aku..tp!!! cerah kejap jer pastu hujan dahh!! kelip mata jer smuanyer musnah..tp smua nie bkn kehendak kami...sbb kami mmg saling menyayangii..aku xnak salahkan sesiapa..ape yg aku leh kata jodoh kami xkesampaian..Allah dah tentukan smuanyer..dugaan Allah berikan pada aku kadang2 xtertanggung aku sorg2..

aku kena stop dulu..kawal emosi!!! esok aku sambung utk part 3 k...last episod!!!

3 comments:

shamsiah shamsuddin said...

best n swet cite kamu...
tapi cam end yang kamu nak create di part 3 cam sedih je...
take ur time n keep writing...

aibaks said...

selamat tahun baru 2011!

fadhdeela said...

shamsiah: tunggu ok..otw utk dipublishkan..

aibaks: Selamat Tahun Baru..2011

 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review