Friday, December 10, 2010

Gelagat Warga Kota naik KOMUTER

Posted by FadhDeela at 11:15 PM
Reactions: 
Macam2 bau ada!!

woooo ari nie 1st time aku naik Komuter dr Sg Buloh ke Seremban!! Time org blk keje lak tu...kematu vontot aku..pehhh mmg pengalaman indah *indah la sgt! ngeri adalah*...minggu nie aku wiken kat umah abg aku kat senawang so mls nak bwk kete aku nak cr pengalaman br dgn naik komuter...hahahhahhahahaha mmg padan la muka aku..ada kete sibuk2 nak naik komuter..

pas keje, Fatah anto aku kat Komuter Sg Buloh...smpai dlm 6.30pm then tunggu dlm stgh jam train pun smpai....woooo ramainyer manusia!! dah kat beberapa station aku dpt la duduk..alhamdulillah!! ada mak cik nie cian aku tgk dia terhoyang hayang, aku pun suh la dia duduk tempat aku..alamakk makcik nape makcik xnak dudukkk????!!! aku tgk dia nak pegang beg2 dia tu pun aku dah xlarat... *kecik hati aku tau makcik u sombong xnak duk* ape leh wat dia dah xnak...jgn ada org kata aku xde hati prut lak tgk makcik tu diri aku duduk..

nie xramai sgt td lg ramaiiiii

smpai kat KL Sentral, aku punn terkejut berukkkk!!! OhhhMaakkKoo!!!! ramainyer manusia!!!!!!!!! takutnyer aku tgk org ramai2 nie..srius!! scary da movie aku tgk org ramai mcm tu..ada la polis pompuan duk priitttt...priittt!! suh org2 yg kat dalam tu masuk2 lg ke dalam...dlm nie dah mcm ikan sardin aku tgkkk! kalo la ada bom meletop kat tempat nie malaysia terasa berkurangan rakyat jelata nyer hahahaha..mcm nie ke diaorg ari2 kena hadapi utk g balik kerja????? *aku sgt2 kagum ngan korang!*

kesian sgt aku tgk makcik2 yg dah agak berumur tu..*baya2 mak aku* xsampai ati aku tgk duk bertolak2 nak naik komuter...berhimpit2!!! kalo mak aku la mmg aku xkan bg mak aku naik la..xsampai hati giler!!

nasib baik la aku naik yg gerabak perempuan smua..kalo la ngah ramai2 bercampur lak laki ngan pompan..alahaiiiii!!! abis la ternoda..hihihi

cadangan aku kat kerajaan:

1. warga kota majoriti akan naik public transport *korang naikkan harga minyak kitaorg pun kena la naik public transport* so perbanyakkan lg komuter tu..LRT aku tgk xde la sesesak komuter sbb LRT byk. kalo train nie penuh org leh tunggu train lain..komuter nie dah penuh pun org sumbat jgk sbb lambat nak tunggu next train.

2. Lajukan sikit komuter nie...aku dr sg buloh g serembann..2jam lbh..pehhh leh kematu vontot aku seyyy..slow and steady jer dia bwk keteapi tu..

3. bykkan lg polis2 kat tempat tertumpu...tempat tertumpu nie slalunyer kat KL Sentral, Bandar Tasik Selatan, dll...bykkan polis2 utk bertugas dgn menyuruh penumpang beratur.. *mcm dak sek pun xpe*

3. Wat laluan pd warga mas, ibu mengandung & kanak2...sediakan laluan warga mas..so sape warga mas leh masuk dulu then br la org2 awam lain..mcm kat airport lak..
kalo korang ada cadangan leh usulkan...!!
ape2 pun smua RAKYAT MALAYSIA msti la ada attitute yg bgs & nilai2 murni...

3 comments:

SyAmSuL AnUaR said...

bgs cdngn tu..nk ke dorg ikut..(-_-)"

ken said...

terlalu banyak orang guan ktm :/

fadhdeela said...

tah la..diaorg xnaik komuter tu sbb diaorg xrasa ape kita rasa.. T.T

 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review