Tuesday, December 21, 2010

Cinta kami tak direstui oleh keluarganya. T____T

Posted by FadhDeela at 10:47 AM
Reactions: 
tertarikk nak wat entry pasal bnda nie..hahahahaha dpt idea dr Miss Lolly...tq miss lolly!!

Cinta x di restui keluarga nyer??? HUH!!!! dulu aku slalu tgk bnda nie kat TV so aku pun terpikir ada ke smua nie berlaku kat alam nyata..berlaku ke smua nie??mcm xcaya jer bnda nie berlaku!!!

Tp awal thn 2010..ujung january 2010, aaahhhh ambikkk ko bnda nie berlaku kat diri ko sndiri!!! fuuhh smua nyer berlaku dlm diri aku..CINTA AKU TAK DIRESTUI OLEH KELUARGA DIA!!!!!!
Ya allah ape yg aku tgk kat tv tu smua berlaku kat diri aku..berbulan2 jugak la aku kecewa, sedih, murungkan diri...mcm2 tohaman & hinaan yg aku terima..mcm2 nasihat aku terima dr kwn2 dan keluarga...mcm2 ajaran yg aku terima..mcm2 hinaan yg DIA dpt atas smua nie.. *hanya kita jer yg tau ape yg berlaku*

smua org salahkan dia.. aku xpernah salahkan dia sbb aku paham ape dia cuba lakukan..tp ape kita leh wat sbb kita hanya merancang ALLAH yg tentukan..

Thn 2010 ni byk sgt dugaan yg aku terima...hari besday aku smuanyer berlaku..thn nie nak celebrate besday kaw2 punye sbb thn lepas aku bersedih!!! dia tinggalkan aku masa aku masih perlukan dia!!! *peh ayat jiwang seh* smua nyer ada hikmah!! aku redha ngan kehilangan dia..walaupun aku masih syg pada dia..Keluarga dia lebih penting dr aku..aku xnak pisahkan IBU & ANAK!! *walaupun aku syg dia! aku wat smua nie atas permintaan ibu dia*

Family ku sayang!!

01/01/11 nie spttnyer hari bahagia kami tp Jodoh kami xdi izinkan ALLAH.. *kita doakan kamu bahagia ngan pilihan mak kamu* Time kasih kat keluarga & kawan2 yg slalu bg semangat kat aku utk lupakan smua nie..org2 yg slalu berada kat sisi aku bile aku perlukan sokongan..TIME KASIH yang xterhingga!!! Hanya ALLAH saje dpt membalas kebaikan korang...LOVE U ALL SO MUCHH
cukup la kot..hihi xnak dah sedih2 thn 2011 nie aku nk improve diri aku..aku bahagia ngan kehidupan aku skrg walaupun aku kekadang sunyi dan jeles tgk kengkawan hang out ngan bf..hahahahhahaha sengal la statement..biar la..masing2 ada kelebihan dan kekurangan nyer..aku masih ada kawan2... caya la korang!!

10 comments:

Cik Aish said...

sakitt ooohh cinta tak direstui keluarga...huhuhu..nasib bek setakat ni lum pernah rasa lgi pengalaman camtu. :D

fadhdeela said...

huhuhu sakit wooo xyah la rasa smua tu..allah jer tau bertapa terseksanyer bile bnda nie blaku pada diri kita.. :)

Aizuddin Hanis said...

tabah lah er..deela...ape y berlaku ade hikmahnye..sb org pun pnh mrasai..tp dgn cr dikecewakan..tp skrg org lg epy sb dh jumpe y tersayang..dh 5thn dah bsama..thn 2011 thn epy...

P/S : Entry "‎( A H 7 ): Bagaimana Membakar Kalori Dalam Badan?"

fadhdeela said...

tq aizuddin..nak tinggalkan kesedihan thn 2010 smua skali..2011 nak hapiiii jer!!! ;)

Princess Aina said...

Salam, deela...

adalah lebih baik kita sakit sekarang dari sakit di kemudian hari sekiranya diteruskan perhubungan yang tak direstui keluarga.

perkahwinan atau perhubungan atas suka sama suka tanpa restu ibu bapa, kejap je bahagia dia tapi adalah lebih indah kalau dihiasi dan ditambah perisa restu ibu bapa. semua orang happy.. InsyaALLAH, setiap orang yang bersabar, Allah janjikan ganjaran yang lebih besar dan percayalah dengan takdirNya, Allah akan gantikan orang yang lebih hebat dari dia.

mukin skrg deela nmpk dia adalah yang terbaik tp Allah lebih mengetahui di mana keperluan deela dari sudut lain yang perlu dilengkapi oleh pasangan. jadi sebab itu Allah akan tarik kebahagian skrg ni dahulu dan akan digantikan dengan yang lebih baik.

bersabar ye deela.

May Allah bless u and be with you always..

fadhdeela said...

salam Princess Aina,

Terima kasih byk2 atas nasihat princess aina..btol ckp kamu..restu ibu bapa tu mmg sgt2 penting!!
disebabkan smua tu la deela ambik kptsn undur diri utk kebahagian dia..skrg alhamdulillah semakin kuat dan semakin leh terima smua..thanks kawan2

a n a s t a s y e a said...

sabar k .. setiap dugaan yang datang tu .. pasti ada hikmahnya. Jadi .. janganlah bersedih .. kuatkan semangat untuk menempuh hari yang akan datang .. =)

p/s: Terima kasih kerana follow blog anastasyea dan tinggalkan link blog anda dekat entry Saya Nak Follow Blog Anda .. Sila Tinggalkan URL Blog Di sini!. Sebagai membalas budi dan menghargai salam perkenalan dari anda .. saya ikhlas nak follow blog ini juga. Selamat berkenalan dan happy blogging =)

fadhdeela said...

Time kasih anastasyea..alhamdulillah semakin ok skrg..thanks jugak kat bloger2 sbb deela smakin ramai kawan2.. =)

Anonymous said...

sabaq na..ujian tuhan..kne redha..kompem ade hikmah..=)

fadhdeela said...

tq2.. =)

 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review