Monday, June 28, 2010

Trip to Kuantan..~

Posted by FadhDeela at 11:38 AM
Reactions: 
weekend ari tu aku g kuantan ngan mber2..plan g sana nak g kenduri kawen member kuantan tp terjoin lak g GiG kat Balok..lama dah xg GiG nie..hihihi
aku gerak jumaat pg g klang dulu ambik brg kat umah akak jue..pastu gerak g seri kembangan ambik apih jay..terus cergas g bukit jalil lak ambik ieda..mcm pemandu teksi lak..hihi
bajet nak gerak pas zohor tp kol 3 kat kl..leh lg mkn kat wangsa maju..hihihi nasib baik ada org tolong drive sbb aku mmg xlarat la nak drive..leh lak aku demam time2 nie..tiap kali g kuantan jer msti demam..huhuhu
smpai kuantan ada la dlm kol 7.30pm....smpai jer kuantan terus g umah jaja..aku ngan ida tido umah jaja..ngah lepak2 mama and abah jaja ajak g mkn..yahuuuu aktiviti 1 yg akan kami jlnkan...mknnn..kitaorg g mkn kat Ikan Bakar Tanjung Lumpur sedaaappnyerr mkn ikan bakar..
blk dr mkn dia ambik aku n ida kat umah jaja kitaorg g studio abg de..lepak2 kat jer kat sana tgk diaorg jamming..smpai kol 3am jugak la lepak kat studio abg de..dah la kena paksa mkn ubt pehhh xsuka nyer tp xpe la nak baik cepat baik aku mkn kang xleh nak g GiG esok..


ubt yg kena paksa mkn..nasib la ko ubt hikhikhik tq belikan ubt..

esoknye sblm gerak g balok kitaorg ambik fatin dulu kat bkit sekilau then g mkn lunch kat Padang Lalang (masa student dulu suka giler mkn kat situ)..waahh bestnyer teringat time blajo dulu..mkn murah n sedapp byk laukkk...
then br gerak g balokk nak tgk GiG..bg support kat apih jay sbb 1st time jd vocelist dan dia main bass jemputan.. *poyo gile...best jugak la lepak2 ngan dak2 nie..mmg meriah giler sbb diaorg mmg happening..

aweks2 yg bg support..hihihi

peh tempat dia panas giler!!! xde kipas or air cond pehh terbaikk la kalo nak wat sauna..b4 start GiG aku+fatin+ieda bantai tido dulu dlm kete dulu sbb dah kenyang kan..ahassss tidooo!!
duk situ smpai magrib jugak la...rindu sgt moment nie..sgt2 rindu..pas magrib tu kami2 pun g mkn kat ALIF Mamak Balok..mkn jer keje nyer kalo dtg kuantan nie..
masing2 dah xlarat so kitaorg gerak g bandar lak..masing2 bwk kete masing2 dan haluan masing2 ehemmm...hahahahhaha
aktiviti yg paling aku teringt time study dulu adalah..hahahahahha mandi kat taman kerang..hahaha masa blajo dulu xde air jer kat umah sure mandi kat taman kerang...hikhikhikhik so skrg bile mls nak blk umah jaja kitaorg pun mandi kat taman kerang..siap g beli bj kat Giant lg.. Tq.. *hanya aku ngan dia jer phm ahaks :D
aktiviti mlm nie kitaorg g lepak kat batu hitamm..peh cntek n nyamannyer suasana kat sana..dah lain sungguh batu hitam nie..cantek giler..best tol lepak angin mlm...pastu kopites kata xbaik duk tepi laut2 mlm2 nie awk tu demam...baikkkk jom la blkk :(
otw blk apih jay kol ckp mkn kat terminal...waahhh MEE CELUP TERMINAL..terbaikk la..tu menu utama kalo g kuantan okk..
mkn smpai kenyang..lepaking..gelaking..guling2..mmg best la hilang stress keje hilang stress problem kat kl nie..hilang la smua..best2..dah mlm sgt terus blk umah jaja utk sleep..zzzzzz
esoknyer pg2 bg bekpes dulu then tolong mama jaja kemas umah sikit2 byk tolong tgk jer la..hihihi then main2 ngan torent..giler la aku pegang kucing tu..aku gtau dia:

Torent..sgt manja

D:"awkk sy pegang kucing!!hahaha"..
P:"xdukung ke??cuba try dukung..letak kat bahu.. (perlu ke??)
mmg xla aku nak dukung bagai..setakat nak usap2 bole la..hihihi
tunggu diaorg smua bkumpul..naik cair make up aku tunggu dak2 nie siap..sementara tu anak jiran jaja dtg umah..comeynyer dia..suka sgt dia kat aku..manja..senang nak control tp yg xleh blah leh lak dia geget tgn aku time aku suap dia mkn kismis..giler la weii sakit weeeiiii nak nngs jer rasanyer...dia senyum jer..bgs2..

si budak comey yg dah cederakan aku..

g kenduri kawen ambik2 gmbo, lepaking lg gelaking lg..tp xtahan giler sbb panas gilerr!!! aku dah naik rimas so bile dah rimas muka pun mcm la tenukkk... *tenuk tu kena kecik sikit sbb kutuk diri sndiri...hihihi


mbr2 kuantan...mbr dia sbnrnyer tp merangkam mbr aku jugakk

so pas kenduri aku pun cergas blk kl...sbb dah ptg time tu..b4 blk kl pekena kopok dulu..aku xckp pape sbb kang kecewa tp ada org tu tetibe je ckp jom g taman gelora...yahuuuuuu dia phm aku nak mkn kopok..hahahahha tq la..ada pasar lak kat tmn gelora tu..ape lg shopping b4 blk kl..aku g beli kopok penting, kacang rebus (org tu beli), jagung bakar (dia yg suh beli sbb dia kata asyik nak jagung je dah g beli)..hihihi
1 jer aku nak xdpt..air kelapa muda..waaaa tp tq kat dia jugak sbb sanggup jln jauh2 panas2 nak cr air kelapa kat aku..hihihi mmg best la travel aku g kuantan kali nie..tah la..hapi n seronok sgt..tq dia bwk sy g mkn2.. :)


0 comments:

 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review