Monday, May 31, 2010

kema..nie la bndanyer

Posted by FadhDeela at 10:04 AM
Reactions: 
0 comments


kema..nie la bnda yg aku nak suh ko belikan..hihihi beli no 03 tau..ape2 ko kol aku..thanks esok aku bg duit..cayang ko hikhikhikhik

aku suka sgt beli makeup kat KL Sentral..murah pun murah n barang dia berkualiti.. :P

Sunday, May 30, 2010

InsyALLAH..

Posted by FadhDeela at 11:15 PM
Reactions: 
0 comments
nie 1 lg lagu yg cukup bermakna..hayatinyer!!



Every time you feel like you cannot go on
You feel so lost and
That you're so alone
All you see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair n' never loose hope
Cos' Allah is always by your side

InsyAllah x3

InsyAllah you’ll find your way

InsyAllah x3

Every time you can make one more mistake
You feel you can’t repent
And that it's why too late
You’re so confused,
Wrong decisions you have made
Hunt your mind and your heart is full of shame
Don’t despair and never loose hope
Cos' Allah is always by your side

InsyAllah x3

InsyAllah you’ll find your way

InsyAllah x3

InsyAllah you’ll find your way
Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him Raise your hands and pray Oh
Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,
Showed me the way x2

InsyAllah x3

InsyAllah we’ll find our way

p/s: InsyALLAH, Kita akan jumpe jalan yg kita cari selama ini..

penatnyer..

Posted by FadhDeela at 10:01 PM
Reactions: 
0 comments
huhu ptg td br smpai dr mlk..g umah kawen dulu kat klang kwn ayah tp menantu dia tu sedara ayah..mmg kecik dunia nie..pusing2 tang tu jugakk...xdpt nak ambik gmbo pengantin sbb bawak bdk kecik nie (apip) nak mlayan dia..macam2 nak..
then br g umah dak akak ambik kete..huhuhu pnatnyer leh tahan jugak la..pas magrib br gerak blk kota damansara..waaaa pntnyer..
blk umah nak bsuh bj, iron bj keje..selesai smua keje br on laptop nk update2 sikit blog ni smbil2 tgk MENTOR..
mls nak update byk2..smbung esok2 lak erkk..bye2 nak tido awal la ari nie..

mood nak upload lagu jer mlm nie...

Posted by FadhDeela at 3:18 AM
Reactions: 
0 comments
huhu aku terdengar radio td tetibe dengar lagu nie..waaaaaaaaaa mmg kena tol la ngan cite aku lagu nie..meh la kita hayati lirik2 lagu nie erkk..juz sbg hiburannn


Dia insan pertama yang bertahta
Dia insan pertama yang ku cinta
Dia pernah membuat ku bahagia
Dia yang mengajarku
Tentang erti rindu

Dia yang dulu pernah ku sanjungi
Pergi seingga kini tak berganti
Hilang dari pandangan hidup ini
Membawa luka pedih tak terperi

Tiada ku duga
Permulaan yang jernih
Menjadi keruh dengan tiba-tiba
Bisa rintangan antaraku dan dia
Cinta terlarang oleh orang tua

Kini terkilan sungguh rasa hati
Dia tak pernah lagi ku temui
Dia ku abadikan dalam jiwa
Terima kasih atas segalanya

Biarku jadikan kau sebagai kenangan yg amat indah dlm hidup ku...

Kebahagiaan dalam Perpisahan..

Posted by FadhDeela at 2:38 AM
Reactions: 
1 comments


Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

Chorus:
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti
(ulang chorus)
Kebahagiaan.. dalam perpisahan..

Wedding Keynid...@melaka

Posted by FadhDeela at 12:11 AM
Reactions: 
4 comments
ari nie g wedding keynid..keynid kwn aku time kat sek teknik jasin dulu..masa sek dulu xde la rapat sgt ngan dia..rasanyer masa form 5 br la kitaorg kenal sesama sendiri..
so jumpe la kwn2 lama kat teknik dulu..jumpe la..
1.jaja..(jaja dah gelap sbb dia dah masuk army)
2.kak nasrah..(dah kurus)
3.aifa..(still sama)
4.jepa..(still sama)
5.becok..(bf ko mmg terbaiikk hahaha handsome)
6.jawe..(kurus dah minah nie..)
7.sheena..(still sama)
8.azhar..(tinggi n sore tetap macho hihi)
9.syafa..(minah nie mmg sama becokk)
10.dayah..(sama jer becokk..xleh bnti bercakap)
11.sepat..(dulu sek muka ganas tp skrg aduh aii jambu nyer)
12.rafiq..(still sama kot sbb xkenal sgt dia nie)
13.wan comey..(skrg dia dah xcomey sbb dia dah kurus giler!!!!)terbaikk la wan.. :P
nie si becok ngan bf dia berangan nak naik pelamin jugak la tu hihihi...gedikzzz sungguh kamu2 nie..aku siap bg pakej anak2 lg kat bwh tangga pelamin tu.. :P
dah lama xjumpe byk bnda kitaorg mengumpat hihi..tp disebabkan panas giler kitaorg pun xlarat nak tunggu lama2 then smua chow blk..pns giler mlk nie..xhujan langsung..
so aku ngan syafa naik skali ngan azhar n wan comey..azhar anto aku kat umah..b4 smpai umah g minum dulu kat klebang..wan nampk jer dah kurus tp mkn sikit punye banyakkk..ko ada bela jin ke wan??hihihi..
TQ azhar anto aku tol2 depan umah..so today best gak la aktiviti aku..blk umah aku pengsan xsedar diri..hihihi

Saturday, May 29, 2010

gelagat afif ngan aqif

Posted by FadhDeela at 11:51 PM
Reactions: 
0 comments
aqif dah 7bln..mlm smlm, perkembangan terbaru dia leh pegang botol susu sndiri..tp aqif nie mls sungguh nak berdiri..asyikk lembikkan bdn jer bile org suh dia berdiri..aqif2..tp bile org duk kipas dia pakai surat khabo suka sgtt..terkekeh2 dia gelakkk..hhuhu ape2 pun aqif ttp commmeeyyy cayanggg dia!!
nie sorg lg anak buah aku yg nakal nyer..pening kpala bile tg perangai nakal dia tu...tp bile dah lama xjumpe rindu ler pulak..
org duk sibuk2 kemas umah dia pun sibuk nak tolong...bile panggil org panggil dia mula la
afif ckp: jgn kaco la apip ngah sibuk nie..apip ada keje nak wat...
bile aku nak ambik gmbo pandai lak dia bg posing spesial..hihihi :P

cayang afif & aqif...!!

Friday, May 28, 2010

Penawar selsema aku...

Posted by FadhDeela at 11:24 PM
Reactions: 
0 comments

blk mlk selsema + gatal mata + gatal idung lakkk..huhu pasal lak nie???? so mak bg aku ape bnda AROMA THERAPY PLUS.. tah nie suh sapu kat hidunggg...waaaaahhh pijau la bnda nie..tp ELOKKK la bnda nie..hihihi hilang dah gatal hidung aku..hikhikhikhik

: bnda nie b4 nie fata ada bwk g opis ari tu..fata, mlk ubt ko nie dah smpai..hihihi

KEGUNAAN utk Penyakit:
1. Batuk, Selsema & Asma
2. Sakit Gigi
3. Kembung Perut
4. Streess, Mengantukk, Pening & Loya
5. Sengal2 Otot, Gigitan seranga & Jerawat
6. SERI WAJAH....hahahhaahaha
7. Resdung

yg no. 6 tu penting tu hikhikhik..kalo nak try leh la cr kat kedai ubat..hege :P

otw blk melaka..

Posted by FadhDeela at 8:49 PM
Reactions: 
0 comments


plan nak blk kg mlm smlm last2 pg td 10.30am jugak br gerakk..huhuhu aku blk mlk ngan dak akak n anak2 buah aku...dah besar dah aqif nie..bulat jer..hihihi comeeeyyyy!!
boring2 ambik gmbo budak comey 2org nie..
kol 12pm aku pun smpai mlk..huhuhu nie yg mls kalo blk mlk nie mkn sure xleh kawal..abis diet den la..mak nie masak sedap sgt la tergugat iman..tolonggg!!
ermm esok aktiviti umah kawen byk giler..pg esok nak umah keynid..ramai dah kawan2 sek kawen..waaa mak yg statement mencengkam jiwa beb..

khas buat ibundaku tercinta: mak kalo ada calon adik pun nak kawen mak..xde sape xnak kawennn tp disebabkan peristiwa tu ermm lum terbuka lg pintu hati den nie nak cr pengganti!!!
kpd si dia: kalo x sure kita dah nak kawen kan...waaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

k la esok aku smbung update lg leh masukkan gmbo kawen keynid nnt.. :P

Thursday, May 27, 2010

farewell kakct & areep

Posted by FadhDeela at 4:44 PM
Reactions: 
0 comments
today last day kak ct n areep..huhuhu nape erk org yg berdedikasi n leh wat keje dia leh lepaskan macam tu jer..xphm2 manusia nie..

last nite BLESS TEAM wat farewell diaorg kat KETAM VILLAGE IKANO..huhu mkn steamboat..best ke??ermm bole la tp xleh blah ada 1 jenis ikan yg telah kami beri nama USUS!!! hahahahahahha giler kentang la tgk mula2 agak geli jugak la..si kema smpai xlalu nak mkn blk umah leh lak dia kuarkan blk isi2 dlm perut dia..ish2 kema nie org suh mkn yg ko imagine nape?? :P parah dak nie..

happening jugak mlm td sbb aku dah lama xenjoy n bergumbira mcm smlm..

skrg nie ngah tunggu time nak blkkkkkk...yyaahhuuuu nak blk MELAKA jap ag..nak jumpe apip ngan aqif..rindu kat diaorg!!




aku rampas laki org????wow!!

Posted by FadhDeela at 2:04 PM
Reactions: 
0 comments
WTH nie..aku rampas laki org??laki ko pun aku xkenal pastu ko nak tuduh aku rampas laki ko...huh!! dah la ganggu tido aku, kol 2.30am kol aku sound2 aku kata aku nie kaco laki ko..ape ke halnyer!!! sori la akak oiii kenal laki anda pun x, nak ganggu ape ke halnyer..ganggu tido aku tol la mlm td..pastu aku dah xleh nak tido..ape bnda nie????

ari nie lak dia kol tnye aku mcm2..tnye aku duk mana la keje mana la..ape bnda nie???!!! weeeiiii aku xnak la ambik hak org..aku tau rasa sakitnyer bile org yg kita syg kena rampassss!!! aku xkemaruk lg nak BERCINTA ngan LAKI org!!!!
cian lak aku dengar sore akak tu mintak maaf sbb sound aku mlm td...kak sit down ngan laki akak la tnye sape pmpn tu jgn la senang2 nak tuduh2 org..tu mslh umah tangga akak..kalo btol aku kaco xpe la nie laki ko pun aku xkenal..

aku tnye no aku ada kat dlm hp laki dia ke x???leh lak dia jawab...

si mangsa: akak jumpe no awk kat atas kertas tulis no phone n jnji nak jumpe 12/6 mlm

alloooo tulis atas kertas jer kot bkn nyer ada tulis i lop u ke ape..seingt aku la xde lak aku wat ape2 appointment 12/6 nie..wakakakakakakkaka lawak lak aku rasa nak gelak guling2 tp cian lak dengar sore akak tu...

p/s:kpd laki akak tu..tolong la ko mengatal ngan pmpn lain yg ko babitkan aku dlm drama swasta ko nie nape???aku lak jd mangsa.....

27th May...nak wish ke xnak nie???

Posted by FadhDeela at 10:50 AM
Reactions: 
0 comments
waaaaaaa..teringt moments 27th May 2009..indahnyer time tu..rasa sgt2 bahagia smua org jeles tgk kebahagiaan aku..kejap jer dah setahun tp thn nie dah xmcm thn lepas..huh xtau la nak ckp mcm mana perasaan ari nie..sedih ke hapi ke gumbira..leh x kalo nak putar balik time tu??nak tgk gmbo la terubat sikit perasaan tu..ermm perlu ke aku wish kat dia..kalo aku xwish jgn pikir aku lupa smua tu..aku sikit pun xpernah lupa smua tu..semua tu ada kenangan terindah bg aku..Hapi Besdayyy!!!!

Wednesday, May 26, 2010

esokk????

Posted by FadhDeela at 9:34 AM
Reactions: 
0 comments
ermm..esokk besday dia..ptt ke aku wish kat dia??tabahkan ati kuatkan semangat aku!!pikir ape yg dia dah wat kat aku..knp aku nak lembut hati..syg lg ke aku ngan dia??huh..Ya ALLAH bg la aku petunjuk ape perlu aku wat??wish ke x??xyahhh kottt!!! :P

Tuesday, May 25, 2010

giler baca novel online..

Posted by FadhDeela at 2:04 PM
Reactions: 
0 comments
aku br dpt link http://www.penulisan2u.my/ dr kak julia pasal novel online..mmg best la kalo aku buhsan2 aku baca la novel nie..xcited giler la baca sbb mmg hobi aku baca novel..ermm antara novel yg aku suggestkan kat korang:

1.suamiku sepupuku (nie mmg best)
2.pergilah airmata
3.biarlah YM berbicara

ada la lg korang baca la sndiri..hihi tp mmg best la..

Sunday, May 23, 2010

weekend bersama wawa

Posted by FadhDeela at 8:42 PM
Reactions: 
0 comments
huhu ari nie aku menjamu wawa mkn lunch..aktiviti smua di rumah sbb masing2 ngah kering..so ari nie aku masak spegeti ngan ayam madu (ramuan sndiri buat)kira sedap jugak la..hihihi
pas mkn golek2 tgk cite puaka tebing biru..mmg lawak la cite tu..budus pun ada jugakk...hantu pun ada nafsu nk ehem..ape la!! hahahaahahahaha
dah penat2 golek2 kitaorg pun g la menjamu selera CENDOL kat dataran prima (padang kota)..kira ok la kalo sape2 nak g try..nak kata sedap biasa jer la..



Saturday, May 22, 2010

Boring nyer!!

Posted by FadhDeela at 7:40 PM
Reactions: 
0 comments
Aduh aii ape nak wat nie..buhsannyer hidup aku skrg nie..nak kuar g jln2 pun ngah kering giler..nie bkn takat nyawa2 ikan dah..ni dah mcm ikan nak mati tunggu malaikat maut dtg jer...aaarrrgghh ape aku nak wat nie..nape la ko duk jauh sgt jue!!!!!!!!!!!!

kawan ku mahu kawen..

Posted by FadhDeela at 12:34 AM
Reactions: 
0 comments
jue nak kawen dah raya nie..so xtau nak sponser ape kat dia..huhuhu nak tunggu g bandung mcm dah lmbt jer..leh x bg idea nak bg ape majlis kawen jue nie..

Blog yg baru

Posted by FadhDeela at 12:22 AM
Reactions: 
0 comments
ermm pas mcm2 berlaku dlm hidup aku thn nie so aku pun mls nakk update blog yg lama..blog tu aku nak delete..so aku akan update guna blog aku yg nie..
 

Selipar_Toilet Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review